Tableau Server-processer

Det här avsnittet beskriver alternativen för att ställa in processkonfigurationen. För att konfigurera Tableau Server-processer måste du ange vilka processer och hur många instanser som ska köras på varje nod. Detta görs med kommandot tsm topology set-process. Se Anger antalet processer på en nod för mer information.

Förutom där så uttryckligen anges i tabellen nedan, stoppas Tableau Server vid tillämpningen av ändringar i processer, om den körs medan du tillämpar dessa ändringar. När ändringarna har tillämpats, återgår Tableau Server till tillståndet innan processkonfigurationen. Om servern kördes kommer den därför att startas om.

Viktigt: Din processtopologi beror på organisationsbehoven.

Licensierade processer

Vissa av processerna som har installeras som en del av Tableau Server är ”licensierade” processer. Licensierade processer behöver en giltig Tableau Server-licens för att kunna köras. Andra processer som installeras som en del av Tableau Server är inte länkade till en giltig licens. Detta har följande inverkan:

• Alla licensierade processer måste regelbundet kontakta tjänsten Licenshanteraren Tableau Server som körs på den ursprungliga Tableau Server-datorn för att verifiera att de är licensierade. Om de inte kan bekräfta att en giltig licens finns, om till exempel den initiala noden inte är tillgänglig, körs processen inte och Tableau Server kanske inte fungerar korrekt eller tillförlitligt.

• Om du har en kärnbaserad Tableau Server-licens, räknas kärnorna, på alla noder med en licensierad process, mot det totala antalet licensierade kärnor.

Obs! Om du har Datahantering och en kärnbaserad licens måste du förstå hur de licensierade processerna räknas mot det totala antalet licensierade kärnor som följer med varje licens. Mer information finns i Licens för Datahantering.

Kolumnen ”Licensierad” i tabellen nedan identifierar de processer som kräver en giltig licens och som påverkar antalet kärnor i kärnbaserade licenser.

Tableau Server-processer Dessa processer har statusen running när Tableau Server körs och stopped när Tableau Server har stoppats.
Namn visas i tsm status -vName används med tsm topology set-processSyfteObservationerLicensierat
Analystilläggen MicroserviceanalyticsextensionsAnalystilläggen Microservice har stöd för en uppsättning funktioner för att skicka uttryck till analytiska tillägg för integrering med R, Python och Einstein Discovery.

Installeras automatiskt på valfri nod där programservern (VizPortal) har installerats.

Nej
ProgramservervizportalProgramservern (VizPortal) hanterar webbapplikationen, REST API-anrop och har stöd för surfning och sökning.Vid installation av programservern installeras även datamotorn. Detta sker endast om noden inte redan har en instans av datamotorn.

När den första instansen av programservern installeras på en nod, installeras också den interaktiva behållartjänsten.

Ja
Fråga dataKan inte konfigureras manuellt.Tjänsten Fråga data används av funktionen Fråga data.Körs automatiskt på alla noder där dataservern körs.Nej
Autentisering

Tillagd: 2022.1

Kan inte konfigureras manuellt.Autentiseringstjänsten hanterar identitetsmigreringen och identitetspooler.

När identitetsmigreringen är slutförd ,och som en del av hanteringen av identitetspooler, är Autentiseringstjänsten ansvarig för följande:

• Söka efter en användaridentitet i lämplig Identity Service-tabell, med hjälp av den returnerade universella unika identifieraren (UUID) för att fråga den äldre system_user-tabellen och hitta rätt systemanvändare. Sedan ska en användarsession beviljas, som slutför autentiseringsarbetsflödet.
  • Importera oföränderliga användaridentifierare och ytterligare användarattribut när det konfigurerade identitetsregistret är externt (AD eller LDAP).
Statusen för den här processen är endast tillgänglig via tsm CLI.

Identitetsmigreringen måste slutföras och identitetstjänsten vara aktiverad för att konfigurera och använda identitetspooler. Se Om identitetsmigrering och Provisionera och autentisera användare med hjälp av identitetspooler för mer information.

Nej
BakgrundsprocessorbackgrounderBakgrundsprocessorn kör serveruppgifter, inklusive extraktuppdateringar, prenumerationer, ”Kör nu”-uppgifter och uppgifter som initieras från tabcmd.

Vid installation av bakgrundsprocessorn installeras även datamotorn. Detta sker endast om noden inte redan har en instans av datamotorn.

Bakgrundsprocessorn är en process med endast en tråd. Du kan lägga till fler instanser av bakgrundsprocessorn till en nod för att utöka dess kapacitet att köra olika jobb parallellt.

I de flesta situationer kan du öka eller minska antalet instanser av bakgrundsprocessorn på en befintlig nod på en server som körs, utan att orsaka driftstopp och starta om servern. Undantaget är när du har Data Management licensierat och lägger till den första instansen av bakgrundsprocessorn till en nod eller tar bort den senaste instansen av bakgrundsprocessorn från noden. Se Dynamiska topologiförändringar för Tableau Server för mer information.

Ja
CacheservercacheserverCacheservern är en frågecache som distribueras och delas över serverklustret. Detta cacheminne accelererar användarupplevelsen i många scenarier. VizQL Server, bakgrundsprocessorn och dataservern (och programservern i mindre utsträckning) gör cacheförfrågningar till cacheservern, på uppdrag av användare eller jobb.Cachen han endast en tråd. Detta innebär att om du behöver bättre prestanda måste ytterligare instanser av cacheservern köras.

Du bör inte installera fler än sex cacheserverinstanser och du bör begränsa varje nod till högst två. Våra tester visar att fler än totalt sex cacheserverinstanser i en Tableau Server-installation inte medför någon förbättring, utan det kan snarare ha en negativ inverkan på prestanda.

Nej
KlusterstyrenhetclustercontrollerKlusterstyrenheten ansvarar för att övervaka olika komponenter, detektera fel och köra reservomkoppling vid behov.Installeras automatiskt på alla noder.Nej
Samlingar

Tillagd: 2021.2.0

collectionsTjänsten Samlingar tillhandahåller metadata för funktioner i samlingarna och favoriter.Tjänsten Samlingar installeras på den första noden där applikationen (vizportal) är installerad.

För hög tillgänglighet rekommenderar vi att en instans av tjänsten Samlingar installeras på varje nod som har en instans av Programservern installerad. Se Samlingstjänst för Tableau Server för mer information.

Nej
Anslutningspool

Tillagd: 2023.1.0

Tjänsten Anslutningspool är tänkt som en möjlighet att gruppera databasanslutningar till lagringsplatsen.Tjänsten Anslutningspool installeras på alla noder i ett inaktiverat tillstånd. Den kan inte aktiveras förutom i TSM.

Den bör inte aktiveras, utom i de fall då Tableaus support instruerar om det.

Nej
Innehållsutforskning

Tillagd: 2021.1.0

contentexplorationTjänsten Innehållsutforskning utökar sök- och läsmöjligheterna för Tableau Server. Den beror även på Index och Sökserver för att utföra dess åtgärder.Tjänsten Innehållsutforskning finns installerad på den initiala noden.

För hög tillgänglighet rekommenderar vi att en instans av tjänsten Innehållsutforskning på varje nod som har en instans av Programservern installerad. Mer information finns i Tableau Server – tjänsten Innehållsutforskning.

Nej
DatamotorKan inte konfigureras manuellt.Datamotorn skapar dataextrakt och bearbetar frågor.Installeras automatiskt när du installerar fillagring, VizQL Server, programserver (VizPortal), dataserver, Prep Flow Authoring eller bakgrundsprocessor.

Obs! När fillagringen konfigureras externt är Datamotorn inte längre installerad med fillagringen. Se Extern fillagring på Tableau Server för mer information.

Ja
Dataprofilering

Tillagd: 2021.4.0

dataprofilingTjänsten Dataprofilering hanterar förfrågningar gällande kolumnprofilering för redigerare för virtuella anslutningar.Installeras endast när du har en Datahantering-licens. Installeras därefter automatiskt på alla noder där bakgrundsprocessorn är installerad.Ja – Kräver en Datahantering-licens
DataserverdataserverDataservern hanterar anslutningar till Tableau Server-datakällor.Vid installation av Dataservern, installeras även Datamotorn. Detta sker endast om noden inte redan har en instans av Datamotorn.Ja
Datakällsegenskaper

Tillagd: 2020.1.0

tdsserviceTjänsten Datakällsegenskaper tillhandahåller metadata för publicerade datakällor till klienttjänster såsom Fråga data.Datakällsegenskaper läggs till som standard på den initiala noden. En Tableau Server-installation måste inkludera minst en instans. Av prestandaskäl rekommenderar vi att du installerar tjänsten Datakällsegenskaper på valfri nod som har Programservern (VizPortal) installerad.Nej
Databerättelser

Tillagd: 2023.1.0

Tjänsten Databerättelser hanterar analysmotorn som driver Databerättelser-tillägget för instrumentpaneler.Databerättelser läggs automatiskt till i varje nod i Tableau Server-installationen. Det går inte att konfigurera den manuellt.Nej
Elastic Server

Tillagd: 2019.1

Borttaget: 2022.1

Från och med version 2022.1 används istället Index och Sökserver.

elasticserverElastic Server används av Fråga data för att indexera data och av tjänsten Innehållsutforskning för att indexera sökbart innehåll.Elastic Server-processer kan köras på mer än en nod i ett kluster. De kan valfritt flyttas till alla noder. Vi rekommenderar att ett udda antal Elastic Server-processer körs.

Elastic Server-storleken kan konfigureras med hjälp av TSM-konfigurationsalternativet elasticserver.vmopts. Se Alternativ för tsm configuration set för mer information.

Nej
Extrakttjänst

Tillagd: 2021.4.0

extractserviceTjänsten Extrakt hanterar extrakt från virtuella anslutningar.Installeras endast när du har en Datahantering-licens. Installeras därefter automatiskt på alla noder där bakgrundsprocessorn är installerad.Ja – Kräver en Datahantering-licens
FillagringfilestoreFillagring kan konfigureras till att köras lokalt på Tableau Server eller externt med SAN- eller NAS-lagring.

När den konfigureras lokalt replikerar fillagringen automatiskt extrakt över noder med Datamotorn.

Datamotorn installeras även vid installationen av fillagringen, såvida inte noden redan har en instans av Datamotorn eller om fillagringen är konfigurerad externt.

Lokal fillagring: nej

Extern fillagring: Kräver en Advanced Management-licens.

GatewaygatewayEn Gateway är en webbserver som hanterar alla förfrågningar till Tableau Server från webbläsare, Tableau Desktop och andra klienter.Krävs på alla noder som har en instans av VizQL Server, Vizportal eller Tableau Prep Flow Authoring.Nej
Index- och sökserver

Tillagd: 2022.1

indexandsearchserverIndex och Sökserver är baserade på AWS OpenSearch. Tableau använder sökfunktionen hos Open Search för att indexera data för Fråga data och tjänsten Innehållsutforskning.

Den här serverprocessen ersätter Elastic Server som inte längre används i version 2022.1 och senare.

Från och med version 2023.3.0 ersätter den här processen Sök och bläddra.

Index och Sökserver kan konfigureras på mer än en nod i ett kluster.

Vi rekommenderar att ett udda antal serverprocesser med Index och Sök kör samtidigt. På Tableau Server-kluster med tre eller fler noder rekommenderas att du konfigurerar Index och Sökserver på minst tre olika noder.
Stackstorleken för index- och sökservern kan konfigureras genom att använda kommandot tsm set configuration med alternativet indexandsearchserver.vmopts. Mer information finns i Alternativ för tsm configuration set.

Nej
Interna datakällsegenskaper

Tillagd: 2020.1.0

tdsnativeservice

Kan inte konfigureras manuellt.

Tjänsten Interna datakällsegenskaper är en intern tjänst som endast kommunicerar med tjänsten Datakällsegenskaper.En instans av Interna datakällsegenskaper konfigureras automatiskt på varje nod som har en instans av Datakällsegenskaper.

Nej
Meddelandetjänst

Tillagd: 2019.4.0

activemqserverMeddelandetjänsten används för att stödja kommunikation mellan mikrotjänster i Tableau Server.Installeras automatiskt på den inledande nod när du installerar Tableau Server. En instans av tjänsten krävs.

På installationer av Tableau Server på flera noder kan du flytta meddelandetjänsten till en annan nod. I version 2020.1 kan du lägga till en andra instans av meddelandetjänsten på en extra nod för att skapa en viss redundans (i 2019.4 kan du inte konfigurera mer än en instans i ett kluster). Se Meddelandetjänst för Tableau Server för mer information.

Nej
Mätvärdestjänst

Tillagd: 2020.2.0

Utfasad: 2024.2

metricsMätvärdestjänsten ansvarar för att läsa och skriva mätvärdesdata i Tableau Server.Installeras automatiskt på den inledande nod med en enda instans när Tableau Server installeras. En instans av tjänsten krävs.

Du kan lägga till ytterligare instanser efter behov .

Vi rekommenderar minst en instans av Mätvärdestjänsten på varje nod i en installation av Tableau Server på flera noder. Mer information finns i Mätvärdestjänst för Tableau Server.

(Den äldre mätvärdesfunktionen togs bort i februari 2024 för Tableau Cloud och kommer inte att finnas i Tableau Server version 2024.2. Mer information finns i Skapa och felsöka mätvärden (utfasad).)

Nej
Minerva Service

Tillagd: 2021.4.0

minervaMinerva Service exekverar frågor till virtuella anslutningar.Installeras endast när du har en Datahantering-licens. Installeras därefter automatiskt på alla noder där bakgrundsprocessorn är installerad.Ja – Kräver en Datahantering-licens
Tjänsten NonRelational Storage

Tillagd: 2023.1.0

NRS-tjänsten fungerar inte och är inaktuell.

nrsTjänsten NonRelational Storage är en mikrotjänst som hanteras och används internt av andra Tableau-tjänster.

Obs! Tjänsten visas i kommandoradsgränssnittet, men är inaktuell. Den kommer att fasas ut (tas bort helt) i en framtida version.

Installeras automatiskt på den första noden av Tableau Server. Den här tjänsten kan inte hanteras av systemadministratörer.

Nej
Virtuell anslutningstjänst

Tillagd: 2021.4.0

publishedconnectionsTjänsten Virtuella anslutningar hanterar frågor till virtuella anslutningar.Installeras endast när du har en Datahantering-licens. Installeras därefter automatiskt på alla noder där bakgrundsprocessorn är installerad.Ja – Kräver en Datahantering-licens
Mikrotjänsten Frågegateway

Tillagd: 2021.4.0

querygatewayMikrotjänsten Frågegateway dirigerar frågor till lämplig mikrotjänst – beroende på typ av fråga och källa.Installeras endast när du har en Datahantering-licens. Installeras därefter automatiskt på alla noder där bakgrundsprocessorn är installerad.Ja – Kräver en Datahantering-licens
Tjänsten Frågepolicy

Tillagd: 2021.4.0

querypolicyTjänsten Frågepolicy tillhandahåller information om datapolicyer vid bearbetning av frågor.Installeras endast när du har en Datahantering-licens. Installeras därefter automatiskt på alla noder där bakgrundsprocessorn är installerad.Ja – Kräver en Datahantering-licens
LagringsplatspgsqlPostgreSQL-lagringsplatsen är huvuddatabasen för Tableau Server. Den lagrar arbetsböcker och användares metadata. När Tableau Catalog (eller Tableaus metadata-API) är aktiverat lagrar lagringsplatsen metadata om Tableau-innehåll och externa resurser.Du är begränsad till maximalt två instanser av lagringsplatsen i ett kluster. Du måste dessutom ha minst tre noder i klustret för att kunna lägga till en andra instans av lagringsplatsen.

Nej
Resursgränshanteraren

Tillagd: 2022.1

"Resource Limits Manager"Resursgränshanteraren i Tableau Server spårar bakgrundsprocessorns resursförbrukning i förhållande till de inställda resursgränserna för att säkerställa att resursgränserna används korrekt.Resursgränshanteraren installeras automatiskt och som standard på den initiala noden på Tableau Server. Vi rekommenderar inte att du lägger till fler processer eller konfigurerar detta på ytterligare noder i Tableau Server.

Nej

Kräver Advanced Management

SAML-tjänstKan inte konfigureras manuellt.SAML-tjänsten fungerar som en proxy mellan Tableau Server och SAML-identitetsleverantörer (IdPs).Installeras automatiskt på varje nod där du installerar Tableau Server.

Visar statusen stopped i utdata från tsm status -v om inte plats-SAML är aktiverad.

SAML-tjänsten kan inte konfigureras manuellt.

Nej
Sök och bläddra

Utfasad: 2023.3.0

searchserverTjänsten Sök och bläddra hanterar snabb sökning, filtrering, hämtning och visning av innehållets metadata på servern.Från och med version 2022.3.0 används Sök och bläddra inte längre. Index- och sökservern ersätter detta helt. Från och med version 2023.3.0 installeras det inte längre.

Obs! Om du kör Tableau Server version 2022.3 eller 2023.1 bör du inte konfigurera fler än en instans av Sök och Bläddra för någon installation. Om du konfigurerar fler än en instans kan det i sällsynta fall leda till stabilitetsproblem.

Nej
Tableau Prep ConductorflowprocessorTableau Prep Conductor kör och bearbetat flöden för inhämtning av datakatalogen. Den nyttjar schemaläggnings- och spårningsfunktionen i Tableau Server så att du kan automatisera körning av flöden för att uppdatera flödesutdata.Som standard är den automatiskt aktiverad på en nod där bakgrundsprocessorn är aktiverad. Om nodrollen är inställd på att exkludera flöden installeras inte Tableau Prep Conductor på den noden. Mer information finns i Hantera arbetsbelastning via nodroller. Från och med 2020.4 behövs inte Datahantering för att aktivera den här processen på Tableau Server.Ja
Tableau Prep Flow Authoring

Tillagt i version 2020.4.

floweditorErbjuder den interaktiva Prep Flow-upplevelsen i webbläsaren.Vid installation av Tableau Prep Flow Authoring (floweditor), installeras även Datamotorn, Tableau Prep Flow-tjänst (flowqueryservice) och Gateway – om inte noden redan har en instans av var och en av dessa.Ja
Tableau Prep Minerva Service

Lades till som Tableau Prep Flow-tjänst i version 2020.4 och bytte namn i version 2021.2.

flowminerva

Obs! Tidigare flowqueryservice

Används av Tableau Prep Flow Authoring (floweditor) för att fråga datakällor.Som standard aktiveras den automatiskt på en nod där Tableau Prep Flow Authoring (floweditor) är aktiverat.Ja
Tableaus statistiska tjänst

Tillagt i version 2022.1.

statsserviceTableaus statistiska tjänst hanterar den statistiska motorn för Förklara data och prediktiva modelleringsfunktioner.Installeras automatiskt på alla noder där har VizQL installerats.

Se Tableaus statistiska tjänst för mer information.

Nej
VizQL ServervizqlserverVizQL Server läser in och återger vyer samt beräknar och kör frågor.Vid installation av VizQL Server, installeras även Datamotorn. Detta sker endast om noden inte redan har en instans av Gateway och Datamotorn.

I de flesta situationer kan du modifiera antalet instanser av VizQL på en befintlig nod, på en server som körs, utan att orsaka driftstopp och starta om servern. Ett undantag är om du lägger till VizQL på en befintlig nod som inte tidigare hade VizQL eller någon annan process som även den installerar Gateway och Datamotorn. Se Dynamiska topologiförändringar för Tableau Server för mer information.

Ja

Tableau-processer med mikrotjänstbehållare Dessa processer läggs automatiskt till när den första instansen av bakgrundsprocessorn eller programservern läggs till i en nod. Om alla instanser av bakgrundsprocessorn eller programservern tas bort från en nod tas även processen med mikrotjänstbehållare bort.

Behållarens status är beroende av statusen på mikrotjänsterna inuti den. Om alla mikrotjänster körs har behållarprocessen statusen running. Om alla mikrotjänster har stoppats är statusen för behållarprocessen error. Om en eller flera mikrotjänster körs medan andra inte, är statusen för behållaren degraded. Mer information finns i Tableau Server-containers för mikrotjänster.

Interaktiv mikrotjänstbehållare Behållarprocess för interna Tableau Server-mikrotjänster som kombineras för att underlätta driftsättning och skalbarhet.Dessa behållare, och mikrotjänsterna som de innehåller, kan inte konfigureras manuellt. Mikrotjänsterna kan ändras med tiden.Nej
Icke-interaktiv mikrotjänstbehållarenoninteractiveBehållarprocess för interna Tableau Server-mikrotjänster som kombineras för att underlätta driftsättning och skalbarhet.Dessa behållare, och mikrotjänsterna som de innehåller, kan inte konfigureras manuellt. Mikrotjänsterna kan ändras med tiden.Nej
Processer med Tableau Services Manager (TSM) Dessa processer har statusen running när TSM har initierats och förblir aktiva även när Tableau Server stoppas.
Aktiveringstjänst

Tillagt i version 2021.1.

Kan inte konfigureras manuellt.Aktiveringstjänsten, även känd som ATR-tjänst (ATR), låter dig aktivera Tableau Server utan att få slut på licenser. Det tillhandahåller kortsiktiga utlåningar med konfigurerbar varaktighet till produktnyckeln löper ut.Installeras automatiskt på den initiala noden när du använder Server ATR för att aktivera Tableau Server.Nej
Administrationsagent Kan inte konfigureras manuellt.TSM-agenten övervakar Samordningstjänsten för att identifiera ändringar i konfiguration eller topologi och leverera nya konfigurationer till varje tjänst (konfiguration) eller distribuera nya tjänster och ta bort gamla (topologi)Installeras automatiskt på varje nod där du installerar Tableau Server.

Administrationsagenten kan inte konfigureras manuellt.

Se Tableau Server Administration Agent för mer information.

Nej
AdministrationsstyrenhetKan inte konfigureras manuellt, förutom att flytta den till en annan nod. Se Återställa från ett fel på den ursprungliga noden för mer information.TSM-styrenheten hanterar förfrågningar till TSM och arrangerar konfigurations- och topologiändringar samt arbetsflöden över olika tjänsteprocesser. Styrenheten används även som REST API-slutpunkt (HTTPS).Installeras automatiskt när TSM installeras på den initiala noden.

Administrationsstyrenheten kan inte konfigureras manuellt, förutom att flytta den till en annan nod. Se Återställa från ett fel på den ursprungliga noden för mer information.

Se Tableau Server Administration Controller för mer information.Tableau Server Administration Controller

Nej
KlientfiltjänstclientfileserviceKlientfiltjänsten (CFS) hanterar de flesta delade filerna i ett kluster med flera noder. Till exempel autentiseringsrelaterade certifikat, nycklar och filer (OpenID, ömsesidig SSL, SAML och Kerberos) och anpassningsfiler hanteras av CFS.Automatiskt installerad på den ursprungliga noden. Inga andra instanser installeras, om de inte uttryckligen konfigureras. Se Konfigurera klientfiltjänsten.

Vid driftsättningar av fler noder rekommenderar vi att du konfigurerar en instans av CFS på var och en av de noder där Samordningstjänsten driftsätts. Nya driftsättningar av Samordningstjänsten har ingen inverkan på CFS.

CFS visas inte på statussidan eller konfigurationssidan men är synlig i utmatningen från av kommandot tsm status -v.

Använd kommandot tsm topology för att se eller konfigurera instanser av CFS.

Nej
SamordningstjänstKan inte konfigureras med tsm topology set-process.Samordningstjänsten fungerar som den enda källan med verifierad information.Automatiskt installerad på den ursprungliga noden. Inga andra instanser installeras om du inte uttryckligen driftsätter en ny Samordningstjänst. Se Driftsätta en ensemble för samordningstjänst för mer information.Nej
ServicehanterarenKan inte konfigureras manuellt.ServicehanterarenInstalleras automatiskt på alla noder.

Servicehanteraren kan inte konfigureras manuellt.

Nej
LicenshanterareKan inte konfigureras manuellt.Licenshanteraren hanterar licenser.Installeras automatiskt på den inledande nod när TSM installeras.

En enda instans av den installeras på ett Tableau Server-kluster. Processen med Licenshanteraren bör endast konfigureras manuellt om den initiala noden slutar fungera. Se Återställa från ett fel på den ursprungliga noden för mer information.

Nej
Processer med Tableau Server Maintenance Dessa processer har statusen stopped såvida de inte aktivt körs för att slutföra ett jobb.
DatabasunderhållKan inte konfigureras manuellt.Tjänsten Databasunderhåll ansvarar för att utföra underhållsåtgärder på Tableau Server-lagringsplatsen.Installeras automatiskt på varje nod där du installerar Tableau Server.

Visar statusen stopped i utmatningen från tsm status -v om den inte aktivt utför databasunderhåll. Underhåll kan innefatta uppdateringar relaterade till att möjliggöra fjärråtkomst till lagringsplatsen och att ändra de lösenord som används för att komma åt den.

Tjänsten Databasunderhåll kan inte konfigureras manuellt.

Nej
Säkerhetskopiera/återställaKan inte konfigureras manuellt.Tjänsten Säkerhetskopiera/återställa ansvarar för att utföra säkerhetskopiering och återställning av data som lagras på Tableau Server-lagringsplatsen och fillagringen.Installeras automatiskt på varje nod där du installerar Tableau Server.

Visar statusen stopped i utmatningen från tsm status -v såvida den inte utför en säkerhetskopiering eller återställning.

Tjänsten Säkerhetskopiera/återställa kan inte konfigureras manuellt.

Nej
Platsimport/-exportKan inte konfigureras manuellt.Tjänsten Platsimport/-export ansvarar för att migrera Tableau Server-platser mellan serverkluster.Installeras automatiskt på varje nod där du installerar Tableau Server.

Visar statusen stopped i utmatningen från tsm status -v såvida den inte utför en import eller export.

Tjänsten Platsimport/-export kan inte konfigureras manuellt.

Nej

Processarbetsflöde

Tableau Server-processerna och hur de interagerar är beroende av åtgärden eller aktiviteten som äger rum. Processerna som används och hur de interagerar skiljer sig till exempel åt när en arbetsbok publiceras jämfört med de som används du loggar in med SAML. Se arbetsboken nedan för exempel med interaktiva vyer om processarbetsflöden. Detta låter dig välja ett visst arbetsflöde och följa det steg för steg, från början till slut.

Friskrivningsklausul: Den här arbetsboken är publicerad på Tableau Public och underhålls inte av Tableau-dokumentationen. Vi kan inte garantera att den är uppdaterad med den senaste versionen av Tableau Server.