Tableau Server Administration Controller

Administrationsstyrenheten är värd för TSM REST API för att konfigurera och hantera din Tableau Server-driftsättning. Det kan bara finnas en enda instans av administrationsstyrenheten i hela klustret.

Den här processen konfigureras automatiskt på den ursprungliga noden i klustret under installationen – det behövs ingen särskild konfiguration.

Administrationsstyrenheten kallas även TSM-styrenhet och TSM-administrationsstyrenhet.

Process

Administration Controller

StatusStatusen för processen Administration Controller visas på statussidan som TSM-styrenhet. Mer information finns i Visa serverprocesstatus.
LoggningLoggar som genereras av processen Administration Controller finns i C:\ProgramData\Tableau\Tableau Server\data\tabsvc\logs\tabadmincontroller. Mer information finns i Tableau-serverloggar och lagringsplatser för loggfiler.

Vad händer när processen för administrationsstyrenheten slutar fungera?

Om det blir fel på administrationsstyrenheten bör Tableau Server-klustret fortsätta att fungera, men tsm-kommandon och TSM-webbgränssnittet kommer inte vara tillgängliga. Du kommer inte att kunna göra några ändringar eller uppdateringar av konfigurationen eller topologin förrän administrationsstyrenheten är igång igen. Precis som andra TSM-tjänster startas administrationsstyrenheten automatiskt om den stoppas eller ett fel uppstår.

Om administrationsstyrenheten inte startar på noden kan du försöka starta tjänsten manuellt genom att köra följande kommando:

sc start tabadmincontroller_0

Flytta administrationsstyrenheten

Om fel uppstår på den ursprungliga noden måste du flytta administrationsstyrenheten och licensieringstjänsten till en annan nod så att Tableau Server kan fortsätta att fungera. Mer information om hur detta går till finns i Återställa från ett fel på den ursprungliga noden.

Starta om administrationsstyrenheten

Starta om TSM- administrationsstyrenheten:

net stop tabadmincontroller_0

net start tabadmincontroller_0

Obs! Du måste köra de här kommandona som administratör från en kommandotolk. Beroende på hur din dator har konfigurerats kan du behöva köra dem i mappen C:\Windows\System32.

Obs! Det kan ta några minuter för tabadmincontroller att starta om. Om du försöker tillämpa väntande ändringar i nästa steg innan styrenheten har startats om helt och hållet, kan TSM inte ansluta till styrenheten. Du kan verifiera att styrenheten körs med kommandot tsm status -v. Tableau Server-administrationsstyrenheten ska anges som ”körs”.