Tableau Servers tjänst för datakällsegenskaper

Tableau Servers tjänst för datakällsegenskaper introducerades med version 2020.1.0 och tillhandahåller metadata för publicerade datakällor från https://help.tableau.com/current/pro/desktop/sv-se/creator_data_prep.html till klienttjänster som Fråga data.

Obs! Tableau-funktionen Fråga data fasades ut från Tableau Cloud i februari 2024 och kommer inte att finnas i Tableau Server version 2024.2.

En instans av tjänsten för datakällsegenskaper är konfigurerad på den ursprungliga noden av Tableau Server. Du kan lägga till ytterligare instanser på den ursprungliga noden eller på andra noder i en installation med flera noder. Du måste konfigurera minst en instans av tjänsten för datakällsegenskaper på alla noder som har en instans av programservern.

ProcessTjänst för datakällsegenskaper
StatusStatus för tjänsten för datakällsegenskaper syns på statussidan och från kommandoraden med kommandot tsm status -v. Mer information finns i Visa serverprocesstatus.
LoggningLoggar som skapats av tjänsten för datakällsegenskaper finns i C:\ProgramData\Tableau\Tableau Server\data\tabsvc\logs\tdsservice. Mer information finns i Tableau-serverloggar och lagringsplatser för loggfiler.

Loggfiler för tjänsten för datakällsegenskaper

Tjänsten för datakällsegenskaper skapar två uppsättningar loggfiler:

• control-tdsservice*.log. Dessa loggar innehåller information om hur tjänsten startas och aktiveras.

• tdsservice_*.log. Eventuella fel eller problem loggas här.

Mer information finns i Ögonblicksbilder av loggfiler (arkivloggar).

Tjänst för datakällsegenskaper i ett kluster med flera noder

Hur du konfigurerar tjänsten för datakällsegenskaper i ett kluster med flera noder beror på hur du konfigurerar noderna. Du måste ha minst en instans av tjänsten i varje installation av Tableau Server. Dessutom måste du konfigurera minst en instans av datakällsegenskaperna på valfri nod som är konfigurerad med programservern (VizPortal).