Klientfiltjänst (CFS) för Tableau Server

Klientfiltjänsten (CFS) lagrar och distribuerar filer som krävs av TSM (t.ex. Certifikat, anpassningsfiler osv.). Filer som hanteras av klientfiltjänsten döps om och anonymiseras innan de distribueras över distributionen. Den här processen omvandlar även filattributen som krävs för Tableau-tjänsterna till parametrar. Därför mappas inte filer till en enda filplats i filsystemet. Kontrollera att du har en säkerhetskopia i molnet av alla filer som hanteras av CFS.

Följande filer hanteras av CFS:

• SAML-certifikatfil
  • SAML-nyckelfil
  • SAML IdP-metadatafil
  • OpenID.static.file
  • Kerberos.keytab-fil
  • LDAP Kerberos keytab-fil
  • LDAP Kerberos conf-fil
  • Ömsesidig SSL-certifikatfil
  • Ömsesidig SSL-återkallningsfil
  • Anpassningsfil för rubriklogotyp
  • Anpassningsfil för inloggningslogotyp
  • Anpassningsfil för kompakt logotyp

Följande filer hanteras eller distribueras inte av CFS:

• Externa SSL-filer. Certifikat- och nyckelfiler för extern SSL lagras och hanteras av samordningstjänsten. Du behöver inte distribuera dessa filer manuellt.
  • SSL-filer för extern LDAP-identitetslagring. Du måste distribuera SSL-certifikatfilen manuellt till varje nod i klustret. Läs mer i Konfigurera den krypterade kanalen till LDAP:s externa identitetsregister.

Klientfiltjänsten fungerar på samma sätt som fillagring för filer som krävs av företagstjänster. Som standard är CFS endast installerat på den ursprungliga noden i installationen av Tableau Server. Om du vill konfigurera CFS för hög tillgänglighet rekommenderar vi att du konfigurerar en instans av CFS på var och en av de noder där du distribuerar samordningstjänsten.

Om en nod, i ett kluster, kör din enda instans av CFS och misslyckas, förloras alla filer som hanteras av CFS. Du måste då fylla på CFS för dessa filer genom att importera certifikat och anpassade bilder på nytt samt göra eventuella relaterade konfigurationsändringar.

Process

Client File Service

StatusStatus för processen Client File Service visas inte på statussidan. Använd TSM CLI för att visa statusen. Mer information finns i Visa serverprocesstatus.
LoggningLoggar som genereras av processen Client File Service finns i C:\ProgramData\Tableau\Tableau Server\data\tabsvc\logs\clientfileservice. Mer information finns i Tableau-serverloggar och lagringsplatser för loggfiler.

Vad händer när en CFS-process misslyckas? Inget, förutsatt att det fortfarande finns minst en fungerande CFS-process i klustret. Styrenheten omdirigerar filöverföringsbegäran till den andra fungerande CFS-processen.

En misslyckad klientfiltjänst startar om automatiskt så länge datorn är felfri i övrigt.