Tableau Server – tjänsten Innehållsutforskning

Med Tableau Server – tjänsten Innehållsutforskning utökas funktionerna i Sök och bläddra-processen och den används för att arkiveras allt innehåll i Tableau Server. Tjänsten är tillgänglig från Tableau Server-version 2021.1 och senare, och krävs för att söka och bläddra i externa resurser som databaser och tabeller. Databaserna och tabellerna är endast tillgängliga om Tableau Catalog är aktiverat.

Tjänsten Innehållsutforskningkan användas både vid snabba och filtrerade sökningar. Tjänsten är inte SOLR-baserad men är beroende av elastisk sökning för att fungera som den ska.

Serverkonfiguration

Tjänsten Innehållsutforskning installeras automatiskt på den ursprungliga noden.

Konfiguration med flera noder

Vi rekommenderar att du installera minst en tjänsten Innehållsutforskning-instans på varje nod där programservern körs för att uppnå bästa tillgänglighet och prestanda.

Process

Content Exploration Service

StatusStatus på Content Exploration Service visas på statussidan och är tillgänglig via TSM-kommandoradsgränssnittet. Mer information finns i Visa serverprocesstatus.
LoggningLoggar som skapats av Content Exploration Service finns i C:\ProgramData\Tableau\Tableau Server\data\tabsvc\logs\contentexploration. Mer information finns i Tableau-serverloggar och lagringsplatser för loggfiler.

Vad händer om det inte går att genomföra tjänsten Innehållsutforskning?

Om tjänsten Innehållsutforskning slutar att fungera visas inga sökbegäranden för innehållstypen i sökresultaten. Om flera instanser av tjänsten har installerats omdirigeras följande begäranden till felfria instanser.

Avbrutna Content Exploration Services startar om automatiskt såvida datorn inte upplever några problem.

Prestandajustering

tjänsten Innehållsutforskning går att skala upp vid behov men detta beror på tillgängligt nodminne. Det finns däremot en standardmässig minnestilldelning där maximalt minnesutrymme för tjänsten bedöms. Vi rekommenderar inte vanligtvis att du ändrar den här inställningen, men det går att köra följande kommandon för att ändra det maximala minnesutrymmet om du upplever prestandaproblem på grund av otillräcklig minnestilldelning:

Hämta först det aktuella maximala minnesutrymmet med hjälp av följande kommando:

tsm configuration get -k contentexploration.vmopts

Kör följande set-kommando för att ändra gränsen för maximal minnestilldelning genom att uppdatera -Xmx-värdet och använd sedan de väntande ändringarna. Ändra inga andra alternativ:

tsm configuration set -k contentexploration.vmopts -v "-Xmx<new value>m -XX:+ExitOnOutOfMemoryError -Dspring.profiles.active=monolith"

Exempel:

tsm configuration set -k contentexploration.vmopts -v "-Xmx1024m -XX:+ExitOnOutOfMemoryError -Dspring.profiles.active=monolith"

tsm pending-changes apply

Loggfiler

I tjänsten Innehållsutforskning skapas två uppsättningar av loggfiler:

• control_contentexploration*.log: Dessa loggar innehåller information om hur tjänsten startas och aktiveras.
  • contentexploration_*.log: Eventuella fel eller problem loggas här.

Mer information finns i Tableau-serverloggar och lagringsplatser för loggfiler.

Noggrannhet vid sökning

Det går att använda tjänsten Innehållsutforskning på flera sätt för att säkerställa att det sökbara innehållet hålls uppdaterat:

• De relevanta dokumenten läggs i nya index via tjänsten Innehållsutforskning för att säkerställa att sökindexen är uppdaterade. Detta sker oavsett om det ändrade innehållet hanteras via Tableau Server eller Tableau Cloud.
  • En bakgrundsprocessor skapas i systemet som regelbundet validerar att allt innehåll synkroniseras och läggs till i nya index om skillnader identifieras.

Indexera om

Under återställningen initieras en komplett omindexering av innehållet och de externa resurser som hanteras av Tableau Server. Vid tillägg av nya index används CPU-resurserna, vilket kan påverka säkerhetskopiering och återställning.