Programserver för Tableau Server

Programservern (VizPortal) hanterar anrop till webbprogram och REST API. Programservern har också stöd för bläddring och sökning. Försäkra dig om att programservern har hög tillgänglighet genom att konfigurera instanser på varje nod i Tableau Server-klustret.

Process

Application Server

StatusStatusen för processen Application Server visas på statussidan. Mer information finns i Visa serverprocesstatus.
LoggningLoggar som genereras av processen Application Server finns i C:\ProgramData\Tableau\Tableau Server\data\tabsvc\logs\vizportal. Mer information finns i Tableau-serverloggar och lagringsplatser för loggfiler.

Vad händer om en programserverprocess misslyckas? Begäranden som hanteras av den instansen misslyckas, men efterföljande begäranden dirigeras om till andra programserverprocesser. Förutsatt att noden som innehåller den felande programservern fortfarande är igång bör den misslyckade processen startas om automatiskt inom några sekunder.