Dataserver för Tableau Server

Dataservern hanterar anslutningar till publicerade datakällor på Tableau Server. Genom att konfigurera en eller flera dataserver-processer så att de körs på flera noder i klustret kan dataservern göras så tillgänglig som möjligt.

Process

Data Server

StatusStatusen för processen Data Server visas på statussidan. Mer information finns i Visa serverprocesstatus.
LoggningLoggar som genereras av processen Data Server finns i C:\ProgramData\Tableau\Tableau Server\data\tabsvc\logs\dataserver. Mer information finns i Tableau-serverloggar och lagringsplatser för loggfiler.

Vad händer när en dataserver misslyckas med en process? Förfrågningar som körs genom dataserver-processen kommer att misslyckas, vilket resulterar i misslyckad visningsrendering, extraktuppdatering eller varning. Efterföljande förfrågningar, inklusive nytt försök av den misslyckade aktiviteten, bör lyckas under förutsättning att en fungerande dataserver finns tillgänglig för att ta emot förfrågningar som dirigerats om.

Tableau Server är inte beroende av dataserver för att fungera, men utan en aktiv dataserver saknar arbetsböcker på servern möjligheten att fråga eller ansluta till publicerade datakällor. Alla vyer som inte använder dataserver för någon av sina datakällor kommer fortfarande att fungera som de ska.