SAML-tjänst för Tableau Server

Tableau Server-installationer som har platsspecifik SAML aktiverat kommer att ha en SAML Service-instans som körs på varje nod som är konfigurerad med applikationsservern. Den här tjänsten konfigureras automatiskt när platsspecifik SAML har aktiverats på servern.

• I version 2023.1.x och senare visas inte SAML-tjänsten på Tableau Server förrän plats-SAML har aktiverats.

• I version 2022.3.x och tidigare visas SAML-tjänsten på Tableau Server som stoppad om inte plats-SAML har aktiverats.

Process

SAML Service

StatusStatus för processen SAML Service visas inte på statussidan. Använd TSM CLI för att visa statusen. Mer information finns i Visa serverprocesstatus.
LoggningLoggar som genereras av processen SAML Service finns i C:\ProgramData\Tableau\Tableau Server\data\tabsvc\logs\samlservice. Mer information finns i Tableau-serverloggar och lagringsplatser för loggfiler.

Om processen misslyckas kommer användarna inte att kunna logga in på Tableau Server om begäran dirigeras till en applikationsserver på den här noden. Den misslyckade processen bör automatiskt starta om inom några sekunder, liksom andra processer när en nod som innehåller SAML-tjänsten misslyckas.