Tableau Server Backgrounder-processen

Backgrounder-processen kör serverjobb inklusive extraktuppdateringar, prenumerationer, flödeskörningar och datadrivna aviseringar. Jobb initieras både från schemalagda uppgifter och när de startas manuellt med Kör nu, REST API eller tabcmd-kommandon.

Process

Backgrounder

StatusStatusen för processen Backgrounder visas på statussidan. Mer information finns i Visa serverprocesstatus.
LoggningLoggar som genereras av processen Backgrounder finns i C:\ProgramData\Tableau\Tableau Server\data\tabsvc\logs\backgrounder. Mer information finns i Tableau-serverloggar och lagringsplatser för loggfiler.

Vad händer om en backgrounder-process är nere? Jobb på misslyckades backgrounder-processer testas om när backgrounder-processen återställts från felet. De flesta bakgrundsuppgifter schemaläggs att köras periodvis och samma bakgrundsuppgift kommer tas fram och utföras normalt vid nästa schemalagda tidpunkt av en fungerande backgrounder-process.

Misslyckade backgrounder-processer startar om automatiskt så länge datorn i övrigt är felfri och de misslyckade jobben testas igen.

Konfigurera en eller flera instanser att köras på flera noder i klustret för att göra backgrounder-processen högt tillgänglig.

Hantera backgrounder-resurser

Som det nämnts tidigare i det här ämnet kör backgrounders serveruppgifter vilket kan vara resurskrävande. Det finns flera sätt du kan använda för att hantera de resurser som backgrounder kräver för att köra serveruppgifterna:

• Backgrounder är enkeltrådig. Den kan endast starta ett jobb åt gången. Om du lägger till fler backgrounder-instanser på en nod kan det öka antalet jobb som kan köras parallellt på den noden, tänk dock på att varje jobb som startas också kan använda flera trådar. Du kan lägga till backgrounder-instanser upp till hälften antalet kärnor. När du beslutar var och hur många backgrounders du vill köra bör du tänka på att varje backgrounder-process som startas för ett jobb kan använda flera trådar så om du lägger till backgrounder-instanser kan det begränsa effektiviteten för varje process. Tänk även på hur andra serverprocesser kommer att påverka tillgänglig kapacitet för varje dator.

• Om du kör Tableau Server på ett kluster med flera noder så kan du dedikera en eller flera noder till att köra backgrounder. Mer information finns i Rekommenderade baslinjekonfigurationer.

• Du kan även separera typerna av jobb eller arbetsbelastningar som backgrounder på en nod utför. Du kan till exempel ha en nod som endast kör extraktuppdateringar. Mer information finns i Hantera arbetsbelastning via nodroller.

• För tillfället kan användare köra extraktuppdateringar, flödeskörningar och prenumerationer från webbgränssnittet, REST API och med tabcmd-kommandon och de kan köra dem när som helst på dagen. Det kan förbruka serverresurser under tidpunkter då din server är upptagen med andra aktiviteter. Från och med Tableau Server 2020.1 finns en ny Kör nu-inställning som låter serveradministratören välja om användare ska tillåtas köra jobb manuellt. Genom att inaktivera alternativet Kör nu får du bättre kontroll över hur backgrounders används och får lättare att förutsäga belastningen. Det gäller inte för och påverkar inte jobb som genereras för schemalagda uppgifter. Information om hur du konfigurerar den här inställningen finns i Serverinställningar (allmänna och anpassade).

Relaterat innehåll