Tableau Server Service Manager

Servicehanteraren kontrollerar livscykeln för Tableau Servers affärsprocesser:

• Gateway
  • Lagringsplats och klusterstyrenhet
  • Fillagring
  • Programtjänst
  • SAML-tjänst
  • Bakgrundsprocessor
  • Dataserver
  • VizQL-server
  • Datamotor
  • Cacheserver
  • Sök och bläddra

Processen kommer att konfigureras automatiskt på varje nod i klustret under installationen.

Process

Service Manager

StatusStatus för processen Service Manager visas inte på statussidan. Använd TSM CLI för att visa statusen. Mer information finns i Visa serverprocesstatus.
LoggningLoggar som genereras av processen Service Manager finns i C:\ProgramData\Tableau\Tableau Server\data\tabsvc\logs\tabsvc. Mer information finns i Tableau-serverloggar och lagringsplatser för loggfiler.

Vad händer när Servicehanteraren misslyckas med en process? Då kommer alla företagstjänster på den noden också att misslyckas. Beroende på vilka tjänster som körs på noden kan Tableau Server komma att köras i ett degraderat tillstånd.

Om hårdvaran är hel kommer Servicehanteraren att starta om automatiskt. Om Servicehanteraren inte startar på noden kan du försöka starta tjänsterna manuellt genom att köra följande kommando:

sc start tabsvc_0