Index- och sökserver

Index- och sökservern för Tableau Server, som bygger på OpenSearch, hanterar snabb sökning, filtrering, hämtning och visning av innehållsmetadata på er Tableau Server-plats. Från och med Tableau Server version 2023.3 ersätts Sök och bläddra fullt ut av Index- och sökserver.

Serverkonfiguration

Index- och sökservern installeras automatiskt på den initiala noden.

Konfiguration med flera noder

Om du vill konfigurera index- och sökservern för hög tillgänglighet konfigurerar du processen på flera noder. Du bör konfigurera ett udda antal instanser av index- och sökservern. På Tableau Server-kluster med tre eller fler noder bör du konfigurera index- och sökservern på minst tre olika noder.

Process

Index and Search Server

StatusStatus på Index and Search Server visas på statussidan och är tillgänglig via TSM-kommandoradsgränssnittet. Mer information finns i Visa serverprocesstatus.
LoggningLoggar som skapats av Index and Search Server finns i C:\ProgramData\Tableau\Tableau Server\data\tabsvc\logs\indexandsearchserver. Mer information finns i Tableau-serverloggar och lagringsplatser för loggfiler.

Vad händer när index- och sökservern inte fungerar?

Om index- och sökservern misslyckas kan användarna fortfarande logga in på Tableau Server, men de olika innehållstyperna (till exempel arbetsböcker, projekt, datakällor och vyer) visas inte på startsidan, i sökfältet eller på sidan Utforska. Befintliga arbetsböcker och vyer bör fortfarande vara tillgängliga och fullt fungerande om de öppnas från en bokmärkt URL. Innehållet saknas faktiskt inte. I stället returneras innehållet inte i sökresultatet. Det visas igen när index- och sökservern har startats om. En index- och sökserver som inte fungerar startas om automatiskt förutsatt att datorn för övrigt är felfri.

Om fler än en index- och sökserver har konfigurerats och körs på flera noder när felet inträffar kommer även begäranden som skickas till den icke-fungerande index- och sökservern att råka ut för fel, men efterföljande begäranden dirigeras till fungerande instanser av index- och sökservern. Varje instans av index- och sökservern indexerar över alla noder i klustret, vilket innebär att så länge en index- och sökserverinstans körs fortsätter resultaten att returneras över alla noder.

Prestandajustering

Stackstorleken för index- och sökservern kan konfigureras genom att använda kommandot tsm set configuration med alternativet indexandsearchserver.vmopts. Mer information finns i indexandsearchserver.vmopts.

Indexera om

Under återställningen initieras en komplett omindexering av innehållet och de externa resurser som hanteras av Tableau Server. Vid tillägg av nya index används CPU-resurserna, vilket kan påverka säkerhetskopiering och återställning.