Mätvärdestjänst för Tableau Server

Utfasning av gammal mätvärdesfunktion

Tableaus gamla mätvärdesfunktion togs bort från Tableau Cloud i februari 2024 och kommer inte att finnas i Tableau Server version 2024.2. I oktober 2023 tog Tableau bort möjligheten att bädda in mätvärden i Tableau Cloud och Tableau Server version 2023.3. Med Tableau Pulse har vi utvecklat en förbättrad upplevelse i vilken du kan spåra mätvärden och ställa frågor om data. Mer information finns i Skapa mätvärden med Tableau Pulse. Där kan du lära dig mer om den nya upplevelsen och Skapa och felsöka mätvärden (utfasad) för den utfasade funktionen.

Mätvärdestjänsten ansvarar för att läsa och skriva mätvärdesdata i Tableau Server. Tjänsten krävs för att mätvärden ska fungera korrekt. Konfigurera en eller flera instanser av tjänsten till flera noder i klustret för att göra mätvärdestjänsten högt tillgänglig. Vi rekommenderar att du konfigurerar minst en instans på varje nod som kör Programservern (VizPortal).

Process

Metrics Service

StatusStatus för Metrics Service visas på TSM-statussidan och från kommandoraden med hjälp av kommandot tsm status -v. Mer information finns i Visa serverprocesstatus.
LoggningLoggar som genereras av processen Metrics Service finns i C:\ProgramData\Tableau\Tableau Server\data\tabsvc\logs\metrics. Mer information finns i Tableau-serverloggar och lagringsplatser för loggfiler.

Konsekvens om mätvärdestjänsten slutar fungera

Mätvärdestjänsten krävs för att Mätvärden ska fungera korrekt på Tableau Server. För att minska problemen installerar du flera instanser av tjänsten i serverinstallationen. Om du har en enskild nod-instans av Tableau Server konfigurerar du minst två instanser av tjänsten på din nod. Om mätvärdestjänsten slutar fungera kommer alla mätvärdesbegäranden som pågår att misslyckas. Efterföljande begäranden routas till en felfri instans av tjänsten.

Mätvärdestjänsten i ett kluster med flera noder

Mätvärdestjänsten krävs för att Mätvärden ska fungera korrekt på Tableau Server. För att minska problemen installerar du flera instanser av tjänsten i serverinstallationen. I installationer med flera noder rekommenderar vi att du konfigurerar minst en instans av mätvärdestjänsten på varje nod som kör Programservern (VizPortal). Det ger redundans och maximal prestanda.

Loggfiler för mätvärdestjänsten

Mätvärdestjänsten skapar två uppsättningar loggfiler:

• control-metrics*.log. Dessa loggar innehåller information om hur tjänsten startas och aktiveras.

• metrics_*.log. Eventuella fel eller problem loggas här.

Mer information finns i Ögonblicksbilder av loggfiler (arkivloggar).