Tableau Server cacheserver

Cacheservern tillhandahåller en delad extern frågecache. Det är en cache med nyckel/värde-par som innehåller information från tidigare frågor för att snabba på framtida begäranden. Konfigurera en eller flera cacheserverprocesser på flera noder i klustret för att göra cacheservern högt tillgänglig.

Process

Cache Server

StatusStatusen för processen Cache Server visas på statussidan. Mer information finns i Visa serverprocesstatus.
LoggningLoggar som genereras av processen Cache Server finns i C:\ProgramData\Tableau\Tableau Server\data\tabsvc\logs\cacheserver. Mer information finns i Tableau-serverloggar och lagringsplatser för loggfiler.

Vad händer när cacheserverprocessen är nere? Konsekvenserna är relativt begränsade. Tableau Server kommer fortfarande att fungera men åtgärderna kan ta något längre eftersom de inte har cachelagrade resultat tillgängliga. Allteftersom frågorna körs om fylls den omstartade cacheservern på vilket till slut snabbar på prestandan för slutanvändare. Cacheservern har i princip ingen inverkan på tillgänglighet, men den har en inverkan på olika prestandascenarion för slutanvändare.

Kör flera processer av den här typen över klustret för att minska påverkan på användarprestanda. Du bör inte installera fler än sex cacheserverinstanser och du bör begränsa varje nod till högst två. Våra tester visar att fler än totalt sex cacheserverinstanser i en Tableau Server-installation inte medför någon förbättring, utan det kan snarare ha en negativ inverkan på prestanda.

En misslyckad cacheserverprocess startas automatiskt om så länge datorn i övrigt är felfri.