Resursgränshanteraren i Tableau Server

Det här alternativet introducerades i Tableau Server version 2022.1.

Resursgränshanteraren i Tableau Server spårar bakgrundsprocessorns resursförbrukning i förhållande till de inställda resursgränserna, för att säkerställa att resursgränserna används korrekt.

Process

Resource Limits Manager

StatusStatus för Resource Limits Manager visas endast i TSM CLI.
Loggning

Loggar som skapats av Resource Limits Manager finns i C:\ProgramData\Tableau\Tableau Server\data\tabsvc\logs\allegro.

• Konfigurationsloggarna ingår i bakgrundsportalens loggar.
  • Resursförbrukningsloggarna ingår i vizportal-loggarna.

Mer information finns i Tableau-serverloggar och lagringsplatser för loggfiler.

Resursgränshanteraren installeras automatiskt och som standard på den initiala noden på Tableau Server. Vi rekommenderar inte att du lägger till fler processer eller konfigurerar detta på ytterligare noder i Tableau Server.

Maximal minnesanvändning är satt till 512 MB.

Vad händer när Resursgränshanteraren misslyckas?

Jobben kommer att fortsätta att köras med de tillgängliga resurserna hos bakgrundsprocessorn, men resursgränserna kommer inte längre att tillämpas. Beteendet kommer att likna ett scenario där det inte finns några fastställda resursgränser.

Du kan se status med hjälp av tsm-kommandot - tsm status -v