Samlingstjänst för Tableau Server

Samlingstjänsten för Tableau Server lades till i Tableau Server version 2021.2. Samlingstjänsten aktiverar samlingsfunktionen. Den innehåller information om samlingar och ansluter till tjänsten Innehållsutforskning för att hämta metadata om samlingar och objekt inom samlingar. Samlingstjänsten har också stöd för funktionen favoriter.

Serverkonfiguration

Samlingstjänsten installeras automatiskt på den första noden där programservern (vizportal) installeras.

Konfiguration med flera noder

För hög tillgänglighet och bättre prestanda rekommenderar vi att du installerar en instans av samlingstjänsten på varje nod som kör programservern (vizportal).

Process

Collections Service

StatusStatus för Collections Service syns på statussidan och från kommandoraden med kommandot tsm status -v. Mer information finns i Visa serverprocesstatus.
LoggningLoggar som genereras av processen Collections Service finns i C:\ProgramData\Tableau\Tableau Server\data\tabsvc\logs\collections. Mer information finns i Tableau-serverloggar och lagringsplatser för loggfiler.

Inverkan om samlingstjänsten inte körs korrekt

Om samlingstjänsten stoppar ska den startas om automatiskt så länge det inte är något annat fel på datorn.

En instans av samlingstjänsten

Om du har en enda instans av samlingstjänsten konfigurerad och den instansen slutar fungera kommer samlingar och favoriter inte längre vara tillgängliga.

En instans av samlingstjänsten

Om du har en installation med flera noder av Tableau Server och har konfigurerat instanser av samlingstjänsten på flera noder, kan det hända att samlingar och favoriter inte är tillgängliga för vissa användare när en instans slutar fungera.

Loggfiler

Samlingstjänsten skapar två uppsättningar loggfiler:

• control_collections*.log: Dessa loggar innehåller information om hur tjänsten startas och aktiveras.
  • collections_*.log: Eventuella fel eller problem loggas här.

Mer information finns i Tableau-serverloggar och lagringsplatser för loggfiler.