Fillagring för Tableau Server

I det här avsnittet beskrivs processen Fillagring när den har konfigurerats att köras lokalt i Tableau Server. Observera dock att Fillagring kan köras både lokalt och externt med Tableau Server. Mer information om extern fillagring med Tableau Server finns i Extern fillagring på Tableau Server.

Tableau Server-processen File Store kontrollerar lagringen av extrakt. När Fillagring har installerats installeras även en instans av Data Engine om noden inte redan har en instans av datamotorn. I högtillgängliga miljöer ser File Store till att extrakt synkroniserasmed andra fillagernoder så att de är tillgängliga om en fillagringsnod slutar köras.

ProcessFile Store
StatusStatusen för processen File Store visas på statussidan. Mer information finns i Visa serverprocesstatus.
LoggningLoggar som skapats av processen File Store finns i C:\ProgramData\Tableau\Tableau Server\data\tabsvc\logs\filestore. Mer information finns i Tableau-serverloggar och lagringsplatser för loggfiler.

Stängningskommandot

Dom du vill eller behöver ta bort en fillagerinstans måste du först stänga ner fillagret med kommandot tsm topology filestore decommission . Om du inte stänger ner fillagret innan du försöker ta bort det kommer du att se ett meddelande om detta. Stängning försätter fillagerinstansen i skrivskyddat läge och kopierar alla unika data i instansen till andra fillager i klustret. Medan en fillagerinstans stängs ner visas detta på statussidan. När allt unikt innehåll har kopierats till andra fillagernoder visas den nedstängda noden som redo att tas bort.

Stänga fillager när det ligger på samma plats som administrationsstyrenheten

Tableau-säkerhetskopiering går snabbast när en instans av fillagret finns på samma nod som TSM-administrationsstyrenheten. Om du tar bort en instans av fillagret som ligger på samma plats som styrenheten får du en varning om hur prestandan för säkerhetskopieringar påverkas.