Sök och bläddra i Tableau Server

Obs! Från och med version 2023.3 fasas Sök och bläddra ut (det installeras inte längre). Funktionen ersätts av Index- och sökserver.

Från och med version 2022.3 är Sök och bläddra inaktuellt (det installeras, men används inte längre av Tableau Server). Om du kör Tableau Server version 2022.3 eller 2023.1 bör du inte konfigurera fler än en instans av Sök och bläddra för någon installation. Om du konfigurerar fler än en instans kan det i sällsynta fall leda till stabilitetsproblem.

Processen Sök och bläddra, som baseras på Apache SOLR (i Tableau Server versioner 2020.4 och tidigare) vilket även är känt som searchserver, hanterar snabbsökning, filter, hämtning och visning av innehållsmetadata på Tableau Server-platsen. Konfigurera processen på flera noder för att konfigurera hög tillgänglighet för processen Sök och bläddra. Från och med Tableau Server version 2021.1 förbättras funktionerna i processen Sök och bläddra av tjänsten Innehållsutforskning. Mer information finns i Tableau Server – tjänsten Innehållsutforskning.

Process

Search & Browse

StatusStatusen för processen Search & Browse visas på statussidan. Mer information finns i Visa serverprocesstatus.
LoggningLoggar som genereras av processen Search & Browse finns i C:\ProgramData\Tableau\Tableau Server\data\tabsvc\logs\searchserver. Mer information finns i Tableau-serverloggar och lagringsplatser för loggfiler.

Vad händer om en process för Sök och bläddra misslyckas? Användarna kan fortfarande logga in på Tableau Server, men arbetsbokens innehåll ser ut att saknas. Innehållet saknas faktiskt inte. Innehållet returneras inte i sökresultaten. Det kommer att visas igen efter att processen Sök och bläddra har startats om.

Om mer än en process för Sök och bläddra är konfigurerad och körs på flera noder när felet inträffar kommer även begäranden som görs till en misslyckad process för Sök och bläddra att misslyckas, men efterföljande begäranden dirigeras till fungerande processer för Sök och bläddra. Varje process för Sök och bläddra indexeras över alla noder i klustret. Om därför alla utom en process för Sök och bläddra misslyckas, kommer resultaten fortfarande att returneras över alla noder.

Justera process för Sök och bläddra

Det finns flera sätt att ändra hur processen för Sök och bläddra fungerar i Tableau Server. I de flesta fall bör du inte behöva ändra något, men här är några konfigurationsändringar som du kan göra.

Sök och bläddra i Maximalt heapminne

Du kan konfigurera alternativ för Sök och bläddra med hjälp av konfigurationstangenten searchserver.javamemopts. Den viktigaste inställningen du kan konfigurera är den som styr hur stort det maximala heapminnet ska vara och anges av alternativet -Xmx. Som standard ställs detta in av Tableau baserat på tillgängligt fysiskt minne för den servernod som kör tjänsten Sök och bläddra. Värdet bör ställas in så högt som möjligt baserat på tillgängligt fysiskt minne och minnesanvändning, men inte högre än 24 GB.

När du ändrar mängden maximalt heapminne måste du ta hänsyn till alla andra tjänster i systemet. Om datorn som kör Tableau Server har lågt minne bör du överväga att lägga till mer minne, eller skala ner topologin på datorn. Om du kör Sök och bläddra på en nod med få andra processer, eller med en stor mängd fysiskt minne kan du överväga att öka mängden som används av söktjänsten. Om du kör Sök och bläddra på en nod med mer än standardmängden processer bör du överväga att minska allokeringen av maximalt heapminne för att undvika att tjänsten försöker använda mer minne än vad som finns tillgängligt.

Förvald allokering av maximalt heapminne

Tabellen nedan visar standardmängden heapminne som Tableau tilldelar Sök och bläddra på en servernod baserat på tillgängligt minne:

SystemminneSOLR heapminne
<= 16 GB1 GB
<= 32 GB2 GB
<= 64 GB4 GB
<= 128 GB8 GB
> 128 GB16 GB

Om du vill ändra värdet för maximalt heapminne anger du värdet -Xmx för searchserver.javamemopts med kommandot tsm configuration set.

Hämta först de aktuella värdena:

C:\WINDOWS\system32>tsm configuration get -k searchserver.javamemopts
-Xmx512m -Xms512m -XX:+ExitOnOutOfMemoryError -XX:-UsePerfData

Ändra sedan värdet på alternativet -Xmx. Inkludera, men ändra inte alla andra alternativ:

tsm configuration set -k searchserver.javamemopts -v "-Xmx8g -Xms512m -XX:+ExitOnOutOfMemoryError -XX:-UsePerfData"

Mer information om konfigurationsnyckeln searchserver.javamemopts finns i searchserver.javamemopts.

Tidsgränser för klientsession

Du kan ställa in hur länge klienter för Sök och bläddra kommer att vänta med att upprätta en anslutning till servern för Sök och bläddra och till samordningstjänsten (Zookeeper). Båda tidsgränsvärdena är inställda på ett relativt högt värde, men om du får problem med att gå till serverinnehåll och loggarna för Vizportal och bakgrundsprocessorn visar tidsgränser som ansluter till SOLR ska du försöka öka dessa inställningar. Om detta inte hjälper kan du uppleva begränsade resurser på Tableau Server-datorn.

searchserver.connection_timeout_milliseconds
searchserver.zookeeper_session_timeout_milliseconds

Om du vill ändra värdena använder du kommandot tsm configuration set:

tsm configuration set -k searchserver.connection_timeout_milliseconds -v

Mer information om konfigurationsnyckeln searchserver.connection_timeout_milliseconds finns i searchserver.connection_timeout_milliseconds.

Hälsokontroll av Zookeeper-anslutningens tidsgräns vid start

När Tableau Server startar är resursanvändningen hög, särskilt den relaterad till CPU-användning. Om Sök och bläddra inte gör en anslutning till samordningstjänsten (Zookeeper), kommer den inte att starta. För att ta hänsyn till detta utför Tableau Server en hälsokontroll för samordningstjänsten innan du startar Sök och bläddra.

Om din Tableau Server-dator är särskilt upptagen eller om Sök och bläddra inte startar, ökas detta tidsgränsvärde.

Ett fel skrivs till filen control-searchserver.log när denna hälsokontroll misslyckas: Failed zookeeper health check. Refusing to start SOLR.

För att öka tiden som Tableau Server väntar för en lyckad hälsokontroll anger du värdet för kommandot searchserver.startup.zookeeper_healthcheck_timeout_ms använda tsm configuration set.

tsm configuration set -k searchserver.startup.zookeeper_healthcheck_timeout_ms -v <nnnnnn>

Mer information om konfigurationsnyckeln searchserver.startup.zookeeper_healthcheck_timeout_ms finns i searchserver.startup.zookeeper_healthcheck_timeout_ms.