Tableaus statistiska tjänst

Tableaus statistiska tjänst hanterar den statistiska motorn bakom Förklara data och prediktiva modelleringsfunktioner på Tableau Server. Den här tjänsten finns i Tableau Server 2022.1 och senare.

Serverkonfiguration

Tableaus statistiska tjänst installeras automatiskt på alla noder där VizQL installeras.

Process

Tableau Statistical Service

StatusStatus för Tableau Statistical Service-processen syns på statussidan och kan visas med hjälp av TSM CLI. Mer information finns i Visa serverprocesstatus.
LoggningLoggar som genereras av processen Tableau Statistical Service finns i C:\ProgramData\Tableau\Tableau Server\data\tabsvc\logs\statsservice. Mer information finns i Tableau-serverloggar och lagringsplatser för loggfiler.

Konsekvens om Tableaus statistiska tjänst slutar fungera

Om Tableaus statistiska tjänst slutar fungera kommer Förklara data att vara otillgängligt och vyer som innehåller beräkningar med de prediktiva funktionerna MODEL_PERCENTILE och MODEL_QUANTILE kommer inte återges.

Prestanda

Vid ökad användning av Förklara data eller prediktiva modelleringsfunktioner i Tableau Server kan det vara till hjälp att installera ytterligare instanser av Tableaus statistiska tjänst på noder som kör VizQL. Mer information om att konfigurera topologin för en Tableau Server-nod finns i Konfigurera noder.

Loggfiler

Statistical Service skapar två uppsättningar loggfiler:

• control_statsservice*.log: Dessa loggar innehåller information om hur tjänsten startas och aktiveras.

• stdout_statsservice_*.log: Dessa loggar innehåller information om status och fel.

Mer information finns i Tableau-serverloggar och lagringsplatser för loggfiler.