Tableau Prep Flow Authoring

Processen Tableau Prep Flow Authoring ger användaren funktionen interaktivt Prep-flöde i webbläsaren samt gör det möjligt att skapa och interagera med flöden på Tableau Server för att rensa och förbereda data. Mer information finns i Skapa och interagera med flöden på webben. Det lades till i version 2020.4.

Process

Tableau Prep Flow Authoring

StatusStatusen för processen Tableau Prep Flow Authoring visas på statussidan. Mer information finns i Visa serverprocesstatus.
LoggningLoggar som genereras av processen Tableau Prep Flow Authoring finns i C:\ProgramData\Tableau\Tableau Server\data\tabsvc\logs\floweditor. Mer information finns i Tableau-serverloggar och lagringsplatser för loggfiler.

Tableau Prep Flow Authoring är aktiverat som standard. Det använder dessa komponenter:

• Tableau Prep Minerva Service: Används av Tableau Prep Flow Authoring för sökning av datakällor. Som standard aktiveras den automatiskt på en nod där Tableau Prep Flow Authoring är aktiverat.
  • Datamotor: Datamotorn skapar datautdrag och bearbetar frågor. Som standard aktiveras den automatiskt på en nod där Tableau Prep Flow Authoring är aktiverat.
  • Gateway: Gateway-processen hanterar alla förfrågningar till Tableau Server från webbläsare, Tableau Desktop och andra klienter. Som standard aktiveras den automatiskt på en nod där Tableau Prep Flow Authoring är aktiverat.

Rekommendationer för prestanda och skala

Tableau Prep Flow Authoring kan vara CPU och RAM-intensiv. Det rekommenderas att övervaka servern och justera driftsättningen vid behov genom att isolera flödesredigeringen till en separat nod eller lägga till serverresurser.

Isolera flödesredigering till en separat nod

Att köra Tableau Prep Flow Authoring på en separat nod isolerar arbetsflöden för flödesredigering från andra Tableau-arbetsbelastningar. Om du har en server med många extraktuppdateringar och många redigeringar och visningar av visualiseringar, och du inte vill störa denna arbetsbelastning, rekommenderar vi att isolera Prep-flödesredigering på en separat servernod. Detta innebär att all flödesredigering riktas till en dedikerad nod. Mer information finns i Konfigurera noder.

Obs! Vid Prep-webbredigering används delade tjänster som programservern (VizPortal), PostgreSQL-lagringsplatsen, cacheservern och Hyper. Om dessa tjänster redan har nått sin maximala kapacitet kan de kräva ytterligare resurser på grund av den extra arbetsbelastningen från Prep-webbredigeringen.

Om du kör Tableau Server på ett kluster med flera noder kan en eller flera noder dedikeras för att köra bakgrundsprocessorn. Genom att använda processen för bakgrundsprocessorn går det att isolera bakgrundsarbetsbelastningar som Tableau Prep Conductor från alla interaktiva arbetsbelastningar som Prep-flödesredigering och VizQL Server. Mer information finns i Tableau Server Backgrounder-processen ochHantera arbetsbelastning via nodroller.

För kärn- och användarbaserade driftsättningar rekommenderas det starkt att minst en nod dedikeras till flöden för bästa prestanda. Även om det är möjligt att köra flöden på vilken licensierad serverkärna som helst bör inköp av ytterligare resurskärnor endast köra Tableau Prep Conductor och inte extraktuppdateringar eller VizQL-processer.

Lägga till resurser

När du behöver mer resurser kan du lägga till fler noder i servermiljön. När du planerar noder kan flera faktorer påverka beslutet om hur mycket ytterligare maskinvara du behöver allokera.

De viktigaste aspekterna att tänka på när du planerar noder är:

• Antalet samtidiga användare eller samtidiga sessioner som förväntas under högtrafik. Antalet samtidiga sessioner per användare kan konfigureras med TSM-alternativet maestro.sessionmanagement.maxConcurrentSessionPerUser. Mer information finns i Alternativ för tsm configuration set.
  • Antalet datainmatningsnoder flödena har i genomsnitt och mängden data de har. Gränsen för maximal radsampling kan konfigureras med TSM-alternativet maestro.app_settings.sampling_max_row_limit. Mer information finns i Alternativ för tsm configuration set.
  • Komplexiteten i de flöden som skapas och antalet noder. Nodtyper som anslutningar, föreningar, aggregeringar och pivoter kräver i allmänhet mer resurser.

Licensiera ytterligare erbjudanden (offerings)

Ytterligare licenstillägg för Datahantering och Advanced Management krävs för att konfigurera noder.

OFFERINGGör att du kan:
Datahantering

Konfigurera en nod så den endast kör flöden, eller konfigurera en nod så den kör alla jobb utom flöden. Tableau Prep Conductor måste köras på noden.

Datahantering-licensen inkluderarTableau Prep Conductor, som gör det möjligt att schemalägga och spåra flöden. Licensen är för en enskild Tableau Server-driftsättning, som kan vara rollbaserad eller kärnbaserad.

Som Creator krävs inte Datahantering för att skapa och redigera flöden direkt på din server.

Advanced ManagementKonfigurera var de olika typerna av arbetsbelastningar bearbetas genom nodregler. Du kan till exempel köra flöden på en nod och prenumerationer och aviseringar på en annan nod.

Topologi och konfiguration

För att ge Tableau Prep Flow Authoring hög tillgänglighet ska du konfigurera två instanser av Tableau Prep Flow Authoring på noder när du aktiverar det.

Här är ett exempel på en tvånodskonfiguration:

Exempel på tvånodskonfiguration

Här är ett exempel på statussidan för en tvånodskonfiguration:

Exempel på status för en tvånodskonfiguration

Här är ett exempel på en fyrnodskonfiguration:

Exempel på tvånodskonfiguration

Här är ett exempel på en statussida för en fyrnodskonfiguration:

Exempel på status för en tvånodskonfiguration