Tableau Server Administration Agent

Administration Agent övervakar Coordination Service för att identifiera ändringar i konfiguration eller topologi och leverera nya konfigurationer till varje tjänst (konfiguration) eller distribuera nya tjänster och ta bort gamla (topologi). Administration Agent kontrollerar också status för var och en av tjänsterna och rapporterar tillbaka till Coordination Service. Den här processen konfigureras automatiskt på varje nod i klustret under installationen – ingen uttrycklig konfiguration vare sig krävs eller är möjlig.

Administration Agent kan även kallas för TSM Administration Agent.

Process

Administration Agent

StatusStatus för processen Administration Agent visas inte på statussidan. Använd TSM CLI för att visa statusen. Mer information finns i Visa serverprocesstatus.
LoggningLoggar som genereras av processen Administration Agent finns i C:\ProgramData\Tableau\Tableau Server\data\tabsvc\logs\tabadminagent. Mer information finns i Tableau-serverloggar och lagringsplatser för loggfiler.

Vad händer om en Administration Agent-process misslyckas? Alla andra Tableau Server-processer som körs på samma nod kommer att visas som ”otillgängliga” på TSM-statussidan. Tableau Server kommer att fortsätta fungera som förväntat men du kommer inte att kunna utföra konfigurations-/topologiändringar på klustret. Misslyckade Administration Agent-processer startar automatiskt om så länge själva datorn är felfri i övrigt. Om Administration Agent inte startar på noden kan du försöka starta tjänsten manuellt genom att köra följande kommando:

sc start tabadminagent_0