Tableau Enablement Intranet (Tableaus intranät för engagemang)

Det här innehållet är en del av Tableau Blueprint – ett ramverk med vilket ni kan zooma in och förbättra hur organisationen använder data för att få större genomslag. Sätt igång genom att göra vår utvärdering(Länken öppnas i ett nytt fönster).

När din driftsättning ökar från hundratals till tusentals användare kan det bli svårt för användare att kontakta varandra. Det engagerande intranätet gör att många användare kan kontakta varandra, mellan avdelningar och olika geografiska platser. Det fungerar som ett nav för alla Tableau-resurser med målsättning att skapa en konsekvent användarupplevelse och hjälpa alla att få nya vanor som är baserade på bästa praxis.

Följande avsnitt definierar ämnen du kan publicera i intranätet som gör att dina användare snabbt och enkelt hittar information om introduktion, kontrollpolicyer och procedurer, andra Tableau-användare och mycket annat. Genom att proaktivt dela informationen ligger du steget före frågor och sänker hindren för att tillhandahålla kontrollerad självbetjäningsanalys. Ett exempel på en webbplatsöversikt finns nedan:


Komma igång

När en ny användare är intresserad av en licens, vem ska då kontaktas? Vad måste de veta innan de kan börja använda Tableau? Vilka resurser är tillgängliga? När Tableau driftsätts över stora delar av din organisation och du är ensam om att sköta introduktionen av nya användare kan du få problem. När fler användare anammar det blir det svårare att effektivt hantera och stödja användarcommunityt eftersom det inte finns tillräckliga resurser för att ge personlig hjälp.

Området "Komma igång" hjälper nya användare att ansluta till de nödvändiga resurserna i ditt intranät och över hela företaget. Se till att användarna kommer förbi de första hindren i Tableau så att de slipper kämpa. Detta är första steget för att ge användarna möjligheter och skapa din organisations Tableau-community.

Fundera på vilka vanliga frågor du kan få:

  • Hur skaffar jag en licens och installerar programmet eller får åtkomst till Tableau Server eller Tableau Cloud?
  • Vilka är grundkunskaperna för varje licensnivå? (beskrivs nedan)
  • När sker utbildning och vad behövs för min roll?
  • Vem använder Tableau på min avdelning?
  • Hur ansluter jag till data?
  • Vilka certifierade datakällor är tillgängliga?

Att publicera länkar till Tableaus onlinehjälpämnen hjälper också till att fastställa baslinjen för att kunna visa och interagera med data:

 

Tillhandahåll följande länkar för Creators och Explorers:

 

Vanliga frågor och svar

Att ha svar på vanliga frågor hjälper användare att snabbt och enkelt hitta svara på ofta förekommande frågor och sparar även tid för dig då du inte själv behöver besvara alla frågor. Om ett datadoktorprogram är implementerat i organisationen kan du fundera på att spåra hur många frågor som ställs och vilka ämnen som oftast tas upp. Genom att spåra denna information kan du identifiera vanliga ämnen och kategorier har frågor och vilken utbildning som behövs för att fylla dessa kunskapsluckor. Vi rekommenderar att du uppmuntrar dina läsare att lämna feedback på de vanligaste frågorna i en speciell chatt eller kanal eller genom att skicka e-post till en speciell mottagarlista.

Support

Gällande support ska du definiera vart användarna ska vända sig för att få hjälp, som Hjälp kollegor emellan, kontorstider eller genom att logga en supportticket. Om en användare inte kan hitta den hjälp hen behöver är det mer troligt att hen blir frustrerad och inte fortsätter att använda Tableau. Fastställ och dokumentera en eskaleringsväg för tickets om en fråga inte kan besvaras av en expert i användarens team eller på deras avdelning. Mer information finns i Tableaus supportprocesser.

När du aktiverar hjälp kolleger emellan bör alla uppmuntras att lära sig, visa varandra och utforska lösningar tillsammans. Om man vet hur man söker effektivt med Tableaus sökmotorer går det snabbt och enkelt att ta sig förbi tekniska hinder.

Du kan även använda Tableaus hjälp- och kunskapsdatabas online genom att publicera länkar till vanliga supportämnen: Tableau Desktop och Tableau Prep Builder. På de här sidorna finns en lista med vanliga ämnen som du kan sammanställa på supportsidan i ditt engagerande intranät.

Tillkännagivanden

Publicera tillkännagivanden på ditt engagerande intranät och kommunicera allt från användargruppmöten, utbildningsprogram, utbildningsmöjligheter och kontorstider till underhållstider, uppgraderingar och andra händelser som kan påverka tjänsten.

Användarkatalog

Genom att skapa en användarkatalog blir det enklare att hitta personer, det främja utbyte av idéer, hjälper användare att hitta andra i eller utanför deras team för att få hjälp och skapar ditt användarcommunity. Användarkatalogen bör inkludera alla licensierade Tableau-användare med deras namn, avdelning, befattning, licensnivå, kunskapsnivå och certifieringsnivå.

Du kan hämta licensierade Tableau-användare från datakällan Tableau Server Community TS Users och tillsammans med HR-, utbildnings- och certifieringsdata kan du skapa en komplett profil för varje användare. Fliken Tableau-användare i Tableau Blueprint Planner (Tableau Blueprint-planeraren) innehåller även denna information och kan användas som datakälla för att skapa listan. Använd Tableau för att skapa vyn och bädda in den på webbsidan.

Kontrollmodeller

Kombinationen människa, process och teknik ger informerade användare som ser till att företagets Kontrollmodeller i Tableau omsätts i praktiken. Genom att publicera riktlinjer, policyer och processer hjälper du dina användare att förstå de centraliserade, delegerade och självstyrande modellerna för data- och innehållsstyrning som har fastställts med arbetsbladet för kontroll i Tableau Blueprint-planeraren. Användarna behöver förstå och referera till organisationens arbetsflöde för certifiering av datakällor och marknadsföring av innehåll för allt från sandlåde- till produktionsprojekt.

Dataplattformar

Ditt företags datakällor ska listas så att användarna vet vart de ska vända sig för olika slags data. Dokumentera datakällans namn, tabell eller vy, typ av autentisering och åtkomstkrav för var och en av dem.

Katalog med certifierade datakällor

Skapa en katalog med certifierade datakällor som användarna kan hänvisa till för att förstå vilka betrodda data som är tillgängliga för dem och snabbare kan hitta en kontrollerad datauppsättning för sin analys. Katalogen med certifierade datakällor innehåller organiserade, kontrollerade datakällor. Den ska minst innehålla datakällans namn, ägare och källa för alla data. Eftersom olika avdelningar kan ha nytta av varandras data bör du överväga att dela alla certifierade datakällors namn i katalogen för att öka kännedomen om tillgänglighet samtidigt som risken för dubbletter minimeras.

Certifierade datakällor kan hämtas från Tableau Server-communityts datakälla TS Data Connections (TS dataanslutningar genom att filtrera på [Data Source is Certified] = TRUE (Datakällan är certifierad = SANT). Använd Tableau för att skapa vyn och bädda in den på webbsidan.

Bästa praxis för analys

Med bästa praxis för analys enkelt åtkomliga på det engagerande intranätet får innehållsförfattare riktlinjer för att välja rätt diagramtyp och skapa effektiva dashboards där konsumenter av innehåll kan vidta åtgärder. Mer information finns i Bästa praxis för analys i Tableau.

Guide för visuell stil

Vet dina användare hur en bra instrumentpanel ser ut? Genom att publicera en visuell stilguide får dina användare ett försprång inom design och riktlinjer för hur man skiljer mellan ad-hoc-innehåll och certifierat innehåll, vilka teckensnitt och färger som ska användas för varumärket och andra formateringsalternativ. Den bästa platsen för att börja definiera en visuell stil är ofta företagets varumärkes- eller stilguide. Publicera en anpassad färgpalett och layoutmall här. Mer information om varumärkesanpassade layoutmallar finns i Bästa praxis för analys i Tableau.

Inspiration

Du kan bädda in Tableau RSS- och/eller X-flöden (tidigare Twitter) på en intranätsida och leverera aktuellt innehåll direkt från Tableau till ditt användarcommunity. Tableau tillhandahåller en RSS-feed för Tableau-bloggen som kan konsumeras med en RSS-visningskomponent. Tableau har en separat e-postprenumerationstjänst för Tableau Publics Viz of the Day-galleri (Dagens viz). X-flöden från Tableau (@tableau) och Tableau Public (@tableaupublic) kan bäddas in på intranätet från X:s inbäddningssida.

Det senaste och bästa innehållet för datavisualiseringar hittar du genom gå med i #datafam och följa Tableau Visionaries och Ambassadors på X.

Kalender

Att skapa en kalender baserad på engagemangsaktiviteter som beskrivs i Tableaus communityengagemang och Tableaus supportprocesser kan bidra till användarnas engagemang och acceptans. De här aktiviteterna inkluderar användargruppmöten, administratörsgruppmöten, luncha och -lär-evenemang och kontorstider.

Utbildningsprogram

Publicera utbildningsprogram för var och en av följande roller så att användarna förstår vilka färdigheter som krävs för deras arbete och licenstyp: platsadministratörer, projektledare, Creators, Explorers och Viewers. Mer information om utbildningsprogram finns i Tableau-utbildning. Du kan även se ett exempel på ett utbildningsprogram på Tableau Public.

Resurser om dataläskunnighet

Erbjud resurser om grundläggande datakunskaper så att alla i organisationen kan uppnå en basnivå när det gäller dataläskunnighet. Ta med länkar till vår sida Data Skills 10 Million. Där finns resurser som utgör en del av vår #PledgeforData – ett löfte om att främja datakunskaper och utbilda tio miljoner människor!

Kalender för företagsutbildning

Kalender för företagsutbildning har återkommande möten för platsadministratörer, projektledare, Creators, Explorers och Viewers med utbildningssessioner som sker i form av webbmöten eller lektioner. Genom att ha dessa sessioner månadsvis eller till och med veckovis, speciellt i början, kan alla få den information de behöver för att kunna använda Tableau. Mer information finns i Tableau-utbildning.

Användargruppinspelningar

Genom att spela in interna användargruppmöten kan du göra dem tillgängliga för de som inte haft möjlighet att delta. De kan också användas som referens vid utbildning av nya användare.

Tack för din feedback!Din feedback har skickats in. Tack!