Vad kan jag göra med en Tableau-webbvy?

Du har sett hundratals presentationer, e-postmeddelanden och dokument med datadiagram. De sakerna är statiska och sorgliga. Först och främst är data frysta i tid. För det andra, om du har några funderingar kring det, måste du fråga den som skapade diagrammet . . . om du kan hitta dem.

Tableau är annorlunda. När någon skickar dig en länk till en webbvy ser du ofta de färskaste data som finns tillgängliga, och ännu viktigare, du kan interagera med den. Vill du gräva djupare och svara på frågor så fort de dyker upp? Klicka helt enkelt på vyn direkt i din webbläsare, så enkelt är det.

Vad kan man göra med en Tableau-webbvy? En hel del!

Obs! Vi täcker de mest populära sätten du kan interagera med vyer. Ibland aktiverar vyskapare endast en del av dessa funktioner.

Kommer jag att skada data?

Nej, inte alls. När du interagerar med en vy ändrar du helt enkelt hur den ser ut för ett ögonblick. Nästa gång du eller dina kollegor öppnar vyn kommer den att se ut exakt som den ursprungligen såg ut. De underliggande uppgifterna förblir alltid säkra och sunda, så utforska gärna!

Filtrera och sortera data

Vill du trimma eller omorganisera synliga data så att du kan fokusera på saker du är intresserad av? Du har några enkla alternativ:

Filtrera data

De flesta vyskapare lägger till filter som låter dig begränsa synliga data till specifika datumintervall, regioner och kategorier. När du ser dessa kan du klicka eller dra dem efter behov.

Klicka på bilden ovan för att spela upp animeringen igen.

Sortera data

Om du tittar på en datatabell och vill sortera den alfabetiskt eller numeriskt håller du bara muspekaren över en kolumnrubrik och klickar på sorteringsikonen.

Klicka på bilden ovan för att spela upp animeringen igen.

Se detaljer om specifika datapunkter

När du för musen över en vy visas ofta verktygstips som visar detaljer om varje datapunkt eller markering. Markeringar kan göras i många former, så här ser de ut i kartor, stapeldiagram och tabeller:

Klicka på bilden ovan för att spela upp animeringen igen.

Markera information

Markera information

Visa underliggande data

Om du är den nyfikna typen kanske du vill se sammanfattande källdata för att få en bättre uppfattning om siffrorna bakom bilderna. Om vyskaparen har gett dig behörighet kan du klicka på valfri markering i vyn och sedan klicka på ikonen Visa data .

Klicka på bilden ovan för att spela upp animeringen igen.

Samarbeta om data

Data blir mer meningsfulla när du utforskar med andra människor.

Lägga till kommentarer

Om du snabbt vill ställa frågor eller dela insikter klickar du på kommentarsikonen i verktygsfältet. Du kan para ihop dina kommentarer med en ögonblicksbild av vyn som återspeglar eventuella filter eller andra ändringar du har gjort.

Kommentarer på vy

Dela länkar

Vill du dela spänningen i att direkt engagera sig med data? Klicka på Dela i verktygsfältet, kopiera länken till vyn och skicka den sedan via e-post eller direktmeddelande till vem som helst med ett Tableau-konto i din organisation.

Knappen Dela

Dela länk

Få vyer e-postade till dig enligt ett schema

Klicka på Titta > Prenumerationer i verktygsfältet om du automatiskt vill ta emot e-postmeddelanden med en vy enligt schema (till exempel före veckomöten).

Prenumerera-knapp

Obs! Du kan också få e-post till vyer som andra har ordnat åt dig, inklusive datadrivna varningar som meddelar användare när data passerar viktiga tröskelvärden för ditt företag.

Ladda ner en vy

Du har sett kraften i interaktiva Tableau-webbvisningar. Men det finns tillfällen när du vill visa upp data utanför webbläsaren. Om vyskaparen har gett dig behörighet klickar du på nedladdningsikonen i verktygsfältet för att skapa en statisk .png-, .pdf- eller .pptx-fil som återspeglar vyn som den ser ut just nu.

Nedladdningsknapp

Hitta en vy som nyligen visats

Om du stöter på en intressant vy men senare glömmer var du hittade den, oroa dig inte. Tableau håller koll åt dig. Du hittar dina 12 senast visade vyer på sidan Senaste, som du kan öppna från navigeringspanelen.

Senaste i navigeringspanelen

Du kan också hitta ett mindre urval av dina senast visade vyer på startsidan.

Lägg till en vy i favoriter

När Tableau-innehållet i din organisation växer vill du lätt kunna hitta data som är viktiga för dig. Om du vill lägga till en vy i dina favoriter klickar du på stjärnikonen i sidhuvudet.

Stjärnikon i sidhuvud

Om du vill återgå till en favorit öppnar du sidan Favoriter i navigeringspanelen.

Favoriter du väljer i Tableau Server eller Tableau Cloud visas också i Tableau Mobile-appen och vice versa, vilket ger dig omedelbar tillgång till viktiga data vart du än går.

Grattis, du är en data-rockstar!

Visst var det lätt? Nu när du är bekant med webbvisningar kan du börja utforska allt Tableau-innehåll som finns tillgängligt på ditt företag. Svara på frågor. Dela insikter. Du klarar det!

Se även

Ta en rundtur på din Tableau-plats

Dela och samarbeta på webben

Vyerna Zooma och panorera, och Välj markeringar