Logga in på Tableau Server eller Tableau Cloud

För att få åtkomst till innehåll på Tableau Server eller Tableau Cloud loggar du in via Tableau Desktop eller en webbläsare.

Obs! Om du loggar in via en webbläsare måste den vara konfigurerad att tillåta cookies från första part.

Logga in från Tableau Desktop

Tableau Server

1. Välj Server > Logg in i Tableau Desktop. Ange namn eller adress för din Tableau Server och klicka sedan på Anslut.

2. Gör något av följande som beror på om Tableau Server är konfigurerad för identitetspooler(Länken öppnas i ett nytt fönster):

• Ange användarnamn och lösenord och klicka sedan på Logga in. Om du har åtkomst till flera webbplatser väljer du den du vill använda. Du kan även ange namnet på webbplatsen och söka efter den.

• Öppna landningssidan för Tableau Server och välj det inloggningsalternativ som gäller. Ange sedan användarnamn och lösenord och klicka på Logga in.

Tableau Cloud

1. Välj Server > Logg in i Tableau Desktop. Klicka på Tableau Cloud i nedre vänstra hörnet.

2. Om platsen har konfigurerats att använda Tableau-autentisering anger du ditt användarnamn (din e-postadress) och ditt lösenord för Tableau Cloud och klickar sedan på Logga in.

Om flerfaktorsautentisering är aktiverat med Tableau-autentisering uppmanas du att verifiera din identitet med hjälp av den verifiering du valde under MFA-registreringsprocessen. När du har verifierat din identitet omdirigeras du till din plats.

Obs!

3. Om du har åtkomst till flera webbplatser väljer du den du vill använda.

Håll Tableau Desktop ansluten automatiskt till Tableau Server eller Online

När du ansluter till Tableau Server eller Tableau Cloud håller Tableau Desktop dig inloggad från session till session om du inte loggar ut. Nästa gång du startar Tableau Desktop loggas du in automatiskt på din senaste serveranslutning. Du kan enkelt byta till andra tillgängliga server- och webbplatsanslutningar.

Du kan se servern och webbplatsen du är inloggad på och vem du är inloggad som på två platser:

• Menyn Server visar servern och platsen som du är inloggad på. Logga ut visar vem du är inloggad som.

• Denna information finns även i statusfältet. För muspekaren över användarnamnet om du vill se aktuell server och webbplats.

Byt servrar, byt webbplatser

Om du vill byta servrar, i menyn Server klickar du på Logga in på en annan server och sedan anger du servernamnet och dina inloggningsuppgifter.

Om du har tillgång till flera webbplatser klickar du på menyn Server och sedan på Logga in på en annan webbplats. Det här alternativet finns endast tillgängligt för Tableau Server-webbplatser.

Logga ut eller rensa alla sparade anslutningar

När du loggar in på en server och webbplats lagrar Tableau Desktop dina inloggningsuppgifter i en säker token som kommer ihåg din anslutning. När denna token är på plats kan du komma åt servern direkt, utan att behöva logga in.

Klicka på Server > Logga ut för att rensa inloggningsuppgifterna för den aktuella anslutningen. Om du vill ta bort alla befintliga serveranslutningar klickar du på Hjälp > Inställningar och prestanda > Rensa sparade serverinloggningar.

Om du aldrig vill att serverinloggningar ska sparas kan en Tableau Server-administratör ändra serverinställningarna för att inte tillåta anslutna klienter. Tänk på att denna inställning även påverkar andra Tableau-klienter som Tableau Mobile. Mer information finns i Autentisering för anslutna enheter(Länken öppnas i ett nytt fönster) i Tableau Server-hjälpen.

Byt användarkonto från Tableau Desktop (endast Kerberos-autentisering)

Om din organisation använder Tableau Desktop med Kerberos-autentisering och den inte lyckas blir du uppmanad att ange ett användarnamn och lösenord. Slutför följande steg för att logga in som en annan användare i testsyfte:

1. På servermenyn väljer du Byt användare.

2. Ange det nya användarnamnet och lösenordet i dialogrutan Logga in på Tableau Server.

Om du vill logga in med dina vanliga inloggningsuppgifter senare väljer du ServerByt till Själv.

Logga in med ett annat användarkonto i en webbläsare

Om du är inloggad på fel konto kan du byta till ett annat.

1. Klicka på Logga ut i användarmenyn längst upp till höger på sidan.

Utloggningsalternativ

Obs! Om du inte ser ett kommando för Logga ut på Tableau Server-användarmenyn måste du använda utloggningsgränssnittet som tillhandahålls av organisationens externa identitetsprovider (IdP). Kontakta administratören om du vill ha mer information.

2. Ange användarnamn och lösenord och klicka sedan på Logga in

Logga in på en specifik webbplats i en webbläsare (endast Tableau Server)

Om du är medlem på flera webbplatser uppmanas du att välja en när du loggar in på servern. Klicka antingen på ett synligt webbplatsnamn eller sök efter ett namn som du väljer från en lista med matchande webbplatser.

Namnet på den aktuella webbplatsen visas på webbplatsväljaren.

Webbplatsnamnet visas i webbplatsmenyn