Hjälp kollegor emellan

Det här innehållet är en del av Tableau Blueprint – ett ramverk med vilket ni kan zooma in och förbättra hur organisationen använder data för att få större genomslag. Sätt igång genom att göra vår utvärdering(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Med hjälp kollegor emellan (så kallat peer-to-peer-stöd) uppmuntrar du andra att dela med sig av och överföra sina Tableau-kunskaper. På så sätt kan ditt användarcommunity dra nytta av hela organisationens samlade intelligens. Ett hjälpprogram för kollegor bidrar till att utveckla kompetens och uppmuntra till delning inom organisationen. Genom att dela kunskap och utnyttja tekniska färdigheter på ett snabbare sätt bygger ett hjälpprogram kollegor emellan upp ett inbördes förtroende, förtroende för programmet som används för att möjliggöra kunskaperna och förtroende för Tableaus produkter. Dessutom ger det en social inlärningsupplevelse med relevanta ämnen och exempel och främjar samarbete, kollektivt engagemang och intern problemlösning. En organisation som möjliggör peer-to-peer-hjälp främjar kontinuerligt lärande och visar ett engagemang för datakultur, minskar beroendet av kärnprojektteamet och minskar antalet ärenden som öppnas hos IT.

Följande avsnitt förklarar mentorskap, diskussionsforum och chatt samt Tableaus Datadoktor.

Mentorskap

Genom mentorskap delar erfarna Tableau-användare med sig av sina kunskaper till andra. Mästare bör ta en ledande roll genom att introducera och agera mentor åt nya Tableau-användare inom sina team eller avdelningar, presentera tillgängliga datakällor och göra informella kontroller i avsikt att öka analyskunskaperna hos teammedlemmarna. Genom att använda data från Mätning av Tableau-användarnas engagemang och acceptans kan mästare samarbeta med server- eller platsadministratörer för att visa vilka användare som skapar och konsumerar innehåll och för att fastställa vem som behöver mer uppmuntran.

Tableaus diskussionsforum och chatt

Diskussionsforum och annan chattbaserad kommunikation kan ge användare information i realtid. Dessa metoder kan också bli en kunskapsbas då arkiverade chattar kan besvara frågor som dyker upp i framtiden. Sätt upp ett Tableau-diskussionsforum, chattrum och/eller kanal (Slack, Yammer, HipChat), och bjud in alla dina Tableau-användare att delta.

Tableaus Datadoktor

Tableaus Datadoktor-program främjar engagemang genom att sammanföra Tableau-experterna med kollegor som har frågor eller behöver hjälp med att använda Tableau. Datadoktorer lär kollegorna hur man använder Tableau och ger support, en-till-en/en-till-många, över hela världen via chattkanaler eller privata livesessioner genom att lyssna på ”symptomen” och undersöka eller testa lösningar. Oavsett om de har en dedikerad roll eller om de erbjuder sin tid frivilligt är de enormt viktiga för Datadoktor-program i alla storlekar.

Innan du kommer igång

Vi rekommenderar att du har följande grunder på plats innan du börjar aktivera ditt Datadoktor-program.

Sponsorskap. Identifiera en sponsor som kommer att vara en stark förespråkare och stödja och främja Datadoktorn i din organisation och hjälpa dig att rekrytera volontärer. Om du har stöd från sponsorer kan du få budgetgodkännande om du vill investera i teknik eller få incitament för att belöna dina volontärer.

Arbeta med sponsorer eller ledningsgrupp för att bekräfta att Datadoktor är rätt lösning för din organisation och för att besvara medarbetarnas tekniska frågor om Tableau. Se till att ditt engagerande program är anpassat till organisationens affärsbehov, mål och mätvärden. Om många personer i organisationen exempelvis har tillgång till Tableau men inte använder det eller om användarna generellt känner sig frustrerade när de fastnar så bör din affärsplan ta upp datadrivna mål, som följande:

• Använda Datadoktor-programmet för att öka det interna engagemanget för produkten med 10 %.
  • Utnyttja intern expertis för att minska antalet IT-ärenden om Tableau-produkter med 15 %.

Bjud in din sponsor att vara en del av dina Interna Tableau-aktiviteter som Tableau-dagar, Luncha och lär-evenemang osv., så att de kan belöna, erkänna och uppskatta det arbete och de ansträngningar som alla enskilda medarbetare gör.

Utbildning. Ditt interna datacommunity behöver utveckla Tableau-färdigheter och kunskaper för att nå sin fulla potential och eliminera enklare frågor om hur man använder Tableau. Mer information om hur du utbildar din organisation och höjer dess kompetens finns i Tableau-utbildning och Utveckla ett utbildningsprogram för Tableau.

Om det redan finns en plan för att öka kompetensen i din organisation kan det finnas ett behov av att få med alla som eventuellt svarar på isolerade frågor. Alla frågor om problem med Tableau-produkter bör tas upp på en enda plattform (chatt, kontorstider eller möten), och medlemmar i separata team bör utbildas för att omdirigera alla individuella frågor till rätt plattform/kanal.

Centralisering av Tableau-frågor till en enda kanal kan också bidra till att minska beroendet av specifika Datadoktorer och möjliggöra en effektivare kunskapsdelning. Var du än är, se till att utvärdera programmet med jämna mellanrum för att hitta möjligheter att ändra, förbättra eller skala upp det.

Rekrytering. Minst en Tableau-expert måste identifieras eller anställas för att besvara tekniska Tableau-frågor. Ställ rätt förväntningar på rollen, kvalifikationerna, den tidsåtgång som krävs och målen för deras specifika medverkan.

Din Datadoktor kan till exempel redan ha en Tableau Desktop Associate-certifiering och arbeta frivilligt två timmar i veckan. Du kan analysera månadsvisa förändringar i licensanvändningen och antalet skapade IT-ärenden för att spåra hans eller hennes framgång.

Fördelar med Datadoktor

Det finns många fördelar med att tillämpa ett Datadoktor-program i din organisation.

Möjliggör problemlösning kollegor emellan. Utnyttja expertisen hos dina Tableau-mästare och experter för att hjälpa kollegor via chatt, kontorstider, möten eller en mottagning/klinik.

Upptäck kunskapsluckor eller kompetensbrister. Låt teamet, avdelningen eller organisationen genomföra en kunskapsbedömning för att utvärdera och ta itu med svaga punkter, utbildning och kunskapsluckor i din organisation.

Utveckla en datakultur. Datadoktorn stöder en datakultur där användarna i din organisation kan stödja, kontrollera, se och förstå sin egen data.

Minska antalet ärenden som öppnas hos IT. Gör det möjligt för Tableau-användare att hjälpa andra i stället för att förlita sig på dina IT-resurser.

Översikt av Datadoktor-verktygslådan

Datadoktor-verktygen är en samling resurser som hjälper dig att organisera och anordna ett eget Datadoktor-program. Det innehåller detaljerad information om följande alternativ:

AlternativbeskrivningHuvudfunktioner
ChattkanalSkapa en chattkanal dit Tableau-användare kan vända sig för att få kontakt och ställa frågor. Alla medlemmar i chattkanalen kan hjälpa andra medlemmar, oavsett om de är experter eller precis har kommit igång.
  • Låg ansträngning
  • Lågt underhåll
  • Minst 1 Datadoktor krävs
Kontorstider och mötenEngagera det interna Tableau-communityt och öka användningen av Tableaus produkter, minska antalet nya IT-ärenden och skapa kontakt genom enskilda interaktioner
  • Måttlig ansträngning
  • Veckovis underhåll
  • Minst 2 Datadoktorer krävs
Driv egen mottagningÖka medvetenheten, skapa entusiasm och ha kontakt med Tableau-användarcommunityt flera gånger om året.
  • Hög ansträngning
  • Krävs dedikerad tid för att planera och genomföra
  • Minst 10 Datadoktorer krävs