Dela webbinnehåll

Dela projekt, samlingar, arbetsböcker, vyer, mätvärden, datakällor och flöden antingen direkt med andra användare eller genom att kopiera en länk till innehållet. För vyer och mätvärden kan du också kopiera kod för att bädda in dem på en webbsida. (Den äldre mätvärdesfunktionen togs bort i februari 2024 för Tableau Cloud och kommer inte att finnas i Tableau Server version 2024.2. Mer information finns i Skapa och felsöka mätvärden (utfasad).)

Dela direkt med andra användare

När du delar innehåll direkt med andra användare på din plats får de ett meddelande med en länk till innehållet. Innehållet läggs också till på deras sida, Har delats med mig, så att de enkelt kan hitta det senare. Meddelanden kan komma med e-post, i Tableaus meddelandecenter inuti appar eller i Tableau för Slack-appen om platsen är ansluten till en Slack-arbetsyta. Du hittar mer information i Hantera kontoinställningar och Ta emot meddelanden, söka och dela med Tableau-appen för Slack.

 1. Öppna menyn Åtgärder () för det innehåll du vill dela.

 2. Välj Dela från menyn.

  Menyalternativet Dela

 3. Under Dela med personer anger du minst ett användarnamn. När du skriver visas namn som matchar din text.

  Menyalternativet Dela

 4. Under Meddelande anger du ett valfritt meddelande till dina mottagare.

 5. Klicka på knappen Dela.

Bevilja åtkomst till delat innehåll

För att komma åt det innehåll du delar med dem måste användarna ha behörighet att visa det innehållet på Tableau Server eller Tableau Cloud.

Om du kontrollerar behörigheter för innehållet kan du bevilja åtkomst när du delar det. Om någon av de användare du delat med inte har möjlighet att visa innehållet visas alternativet att bevilja åtkomst automatiskt efter att du har delat. Du kan bara bevilja vymallens funktioner via dialogrutan Bevilja åtkomst. Om du vill ge användare andra behörighetsfunktioner följer du anvisningarna i Ange behörigheter.

Om du inte kan ange behörigheter för innehållet kommer de användare du delar med kunna begära åtkomst när länken till det delade innehållet öppnas. Deras begäran om åtkomst skickas till användaren som kontrollerar innehållets behörigheter.

Kopiera en länk för att dela

Kopiera länken som genererats för en del av innehållet för att dela utan att skicka ett e-postmeddelande till specifika användare.

 1. Öppna menyn Åtgärder () för det innehåll du vill dela.

 2. Välj Dela från menyn.

 3. Klicka på knappen Kopiera länk och klistra sedan in länken i ett program för att dela den med andra.

  Dialogrutan Dela länk

Tips: Om du inte ser alternativet Delning via en länk ska du rensa eventuella namn under Dela med personer.

Dela och bädda in vyer och mätvärden

Förutom de delningsalternativ som anges ovan har vyer unika alternativ tillgängliga när du klickar på knappen Dela i verktygsfältet för en vy. Du kan dela en vy som du har ändrat och du kan få inbäddningskoden för en vy.

Verktygsfält för vy

Du kan också bädda in mätvärden genom att kopiera inbäddningskoden från den delade dialogrutan.

Bädda in vyer och mätvärden

 1. Klicka på Dela i verktygsfältet för den vy du vill bädda in eller på det mätvärde du vill bädda in.

 2. Klicka på Kopiera inbäddningskod och klistra sedan in inbäddningskoden i källkoden för den webbsida där du vill bädda in vyn.

  Kopiera inbäddningskod i delningsdialogrutan

Mer information finns i Bädda in vyer i webbsidor eller Bädda in mätvärden på webbsidor (utfasat).

Utfasning av gammal mätvärdesfunktion

Tableaus gamla mätvärdesfunktion togs bort från Tableau Cloud i februari 2024 och kommer inte att finnas i Tableau Server version 2024.2. I oktober 2023 tog Tableau bort möjligheten att bädda in mätvärden i Tableau Cloud och Tableau Server version 2023.3. Med Tableau Pulse har vi utvecklat en förbättrad upplevelse i vilken du kan spåra mätvärden och ställa frågor om data. Mer information finns i Skapa mätvärden med Tableau Pulse. Där kan du lära dig mer om den nya upplevelsen och Skapa och felsöka mätvärden (utfasad) för den utfasade funktionen.

Dela ändrade eller anpassade vyer

Om du ändrar en vy genom att välja markeringar eller filter fångar Tableau dessa ändringar genom att generera en unik länk när du klickar på knappen Dela. Denna unika länk ersätter länken till den ursprungliga vyn för alla delnings- och inbäddningsalternativ. På så sätt kommer de personer du delar med att se exakt vad du såg när du delade.

Länken som genereras för en modifierad vy löper ut två år efter att den senast öppnades, eller två år efter att den skapades om den aldrig öppnades.

Om du vill dela en anpassad vy som du har sparat öppnar du helt enkelt den anpassade vyn och använder något delningsalternativ.

Hitta innehåll som delas med dig

Du får ett meddelande när någon delar innehåll med dig direkt, antingen som ett e-postmeddelande, på din Tableau-plats genom att välja klockikonen längst upp till höger, eller i en ansluten Slack-arbetsyta med Tableau for Slack-appen.

Sidan Har delats med mig, som nås från navigeringsrutan, lagrar objekt som har delats med dig. De senast delade objekten visas också i kanalen Har delats med mig på startsidan. Varje objekt visar vem det delades av, datumet då det delades och eventuella meddelanden som lades till av delaren.

Sidan Har delats med mig

Om ett objekt har delats med dig flera gånger visas informationen för den senaste delningen. Vyer innehåller ytterligare information om flera versioner av vyn har delats med dig. Anpassade vyer, modifierade vyer och den ursprungliga vyn visas alla med unika detaljer och länkar under Delade versioner.

Lista över delade versioner

Tack för din feedback!Din feedback har skickats in. Tack!