Tableaus supportprocesser

Det här innehållet är en del av Tableau Blueprint – ett ramverk med vilket ni kan zooma in och förbättra hur organisationen använder data för att få större genomslag. Sätt igång genom att göra vår utvärdering(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Om du behöver öppna ett ärende hos Tableaus support följer du stegen i artikeln Skicka in ett ärende från webbformuläret i kunskapsbasen.

Utöver de proaktiva åtgärder som du har vidtagit med hjälpresurser för självbetjäning och utbildningsinitiativ som publicerats på ditt engagerande intranät bör ditt användarcommunity kunna begära mer support om dessa två tillvägagångssätt inte besvarar deras frågor eller löser problemet. Om användarna inte kan hitta den hjälp de behöver är det mer troligt att de blir frustrerade och upphör att använda Tableau, vilket får en negativ effekt på införandemålen.

Precis som med andra företagsplattformar bör du definiera eskaleringsvägen för Tableaus support och tänka på vilka efterföljande supportnivåer som är tillgängliga och vilket team som ansvarar för lösningen. Kunderna har framgångsrikt etablerat communityledd support genom att använda innehåll som skapats av mästare och sedan eskalera till analys- eller IT-teamet för problem på systemnivå, till exempel server- och databasåtkomst. Logga och kategorisera dessa förfrågningar för att analysera supportdata och identifiera områden med potential för nytt innehåll på det engagerande intranätet, ämnen för användargrupper och utbildningsbehov. Här är ett exempel på en intern supporteskaleringsväg:

• Avdelnings- eller teammästare
  • Kanalbaserad kommunikation eller chatt
  • Datadoktorns kontorstider
  • Supportärende för analys

Dessutom finns det ett flertal självhjälpsresurser som tillhandahålls av Tableau:

• Kunskapsbas med stegvis instruktioner för problemlösning
  • Tableaus communityforum där du kan hitta svar från andra Tableau-användare runt om i världen
  • Supportnav med aviseringar, drivrutiner, versionsinformation, kända problem och vanliga frågor
  • Tableau Trust med status för Tableau Cloud och Tableau Public
  • X-support med uppdateringar om aktuella tekniska supportfrågor, populära artiklar i kunskapsbasen med mera

Genom en mängd olika interaktioner bör du stödja ditt användarcommunity, uppmuntra till samarbete och undanröja hinder för en effektiv användning av data och analys. I det här dokumentet beskrivs taktiken för att utveckla Tableau-mästare, sammanföra personer för stöd kollegor emellan och definiera eskaleringsvägar för support.