Begränsningar för migrering

Det föreligger vissa migreringsbegränsningar vid användning av Tableau Content Migration Tool. Innan du skapar din migreringsplan ska du gå igenom avsnitten nedan för att lära dig mer om versionskompatibilitet och innehåll som inte kommer att migreras.

Kompatibilitet med Tableau-innehåll

Content Migration Tool har stöd för migrering av arbetsböcker och publicerade datakällor som sparats i de åtta senaste versionerna av Tableau. Arbetsböcker och publicerade datakällor som sparats i tidigare versioner än 2018.1.x stöds inte av CMT. Mer information finns i Komma igång med Tableau Content Migration Tool.

Konfigurationer

Följande konfigurationer migreras inte till målplatsen när du använder Content Migration Tool.

Dataanslutningar

Medan du kan migrera befintliga datakällor kan endast datakällor som använder anslutningstyperna i tabellen nedan ändras och modifieras under migreringen. Mer information finns i Omvandling av datakällor i Migreringsplaner: arbetsböcker och Migreringsplaner: publicerade datakällor.

Actian Matrix

Actian Vectorwise

Amazon Athena

Amazon Aurora

Amazon EMR

Amazon Redshift

Apache Drill

Aster-databas

Box

Cloudera Hadoop

Avgränsad textfil

EXASOL

Firebird

Google Analytics

Google BigQuery

Google Cloud SQL

Google Drive

HortonWorks Hadoop Hive

HP Vertica

IBM DB2

IBM Netezza

Map R Hadoop Hive

Microsoft Access

Microsoft Analysis Services

Microsoft Excel

Microsoft Excel Direct

Microsoft OneDrive

Microsoft SQL Server

MySQL

OData

Oracle

Oracle Essbase

Pivotal Greenplum-databas

PostgreSQL

Progress OpenEdge

Salesforce

SAP HANA

SAP Sybase ASE

SAP Sybase IQ

Snowflake

Spark SQL

Statistikfil

Extrakt för Tableau

Tableau Server-datakällor

Teradata

Textfil

Webbdatakoppling

Andra databaser (ODBC)

Innehåll som inte stöds

Följande innehåll migreras inte till målplatsen när du använder Content Migration Tool och kommer att kräva ytterligare konfiguration.

InnehållÅtgärd krävs
Fråga data-linserAnvändare måste återskapa Fråga data-linser på målplatsen. Mer information finns i Skapa linser som fokuserar på Fråga data för specifika målgrupper.
SamlingarAnvändare måste återskapa samlingar på målplatsen. Mer information finns i Samlingar(Länken öppnas i ett nytt fönster) i Tableau Desktop-hjälpen.
KommentarerAnvändare måste lägga till kommentarer på nytt till vyer på målplatsen. Mer information finns i Kommentera vyer(Länken öppnas i ett nytt fönster) i Tableau Desktop-hjälpen.
Anpassade vyerAnvändare måste återskapa anpassade vyer på målplatsen. Mer information finns i Använda anpassade vyer(Länken öppnas i ett nytt fönster) i Tableau Desktop-hjälpen.
DatarollerAnvändare måste återskapa dataroller på målplatsen. Mer information finns i Använda dataroller för att validera data(Länken öppnas i ett nytt fönster) i Tableau Prep Builder-hjälpen.
DatacertifieringOm du har följande platsroller och funktioner kan du certifiera datakällor på målplatsen.
  • Platsadministratör – Creator

• Creator eller Explorer (kan publicera) med projektledarförmåga på projektet som innehåller datakällan

Mer information finns i Använda certifiering för att hjälpa användarna att hitta betrodda data.

Datadrivna aviseringarAnvändare måste återskapa datadrivna aviseringar för instrumentpaneler och vyer på målplatsen. Efter att datadrivna aviseringar har skapats kan alla som har tillgång till vyn lägga till sig själva i befintliga aviseringar.

Mer information finns i Skicka datadrivna aviseringar från Tableau Cloud eller Tableau Server(Länken öppnas i ett nytt fönster) i Tableau Desktop-hjälpen.

Beskrivningar av arbetsböcker och datakällorOm du äger innehållsobjektet eller har lämpliga behörigheter kan du redigera objektets beskrivning på målplatsen. Mer information finns i Lägg till eller redigera beskrivningar(Länken öppnas i ett nytt fönster) i Tableau Desktop-hjälpen.
Inbäddade inloggningsuppgifter

Av säkerhetsskäl tar Tableau Server bort inbäddade inloggningsuppgifter från datakällor under nedladdningsprocessen.

• Publiceringsalternativen Migrera inbäddade inloggningsuppgifter för arbetsböcker och Migrera inbäddade inloggningsuppgifter för datakälla för att inkludera inbäddade inloggningsuppgifter vid migrering från Tableau Server till Tableau Cloud. Se Migrera arbetsböcker och datakällor med inbäddade inloggningsuppgifter för mer information.

• För att inkludera inbäddade inloggningsuppgifter när publicering sker till Tableau Server-platser ska omvandlingen av datakällan Ställ in kopplingsinformation användas. Du hittar mer information i Migreringsplaner: publicerade datakällor.

Obs! CMT har inte stöd för migrering av inbäddade inloggningsuppgifter vid OAuth-kopplingar. För att migrera OAuth-inloggningsuppgifter ska omvandlingen av datakällan Ställ in kopplingsinformation användas.

Externa resurserAnpassade attribut för externa resurser migreras inte till målplatsen. Till exempel måste taggar, certifieringar, datakvalitetsvarningar, beskrivningar, behörigheter, användarkontakter, tabeller och kolumner återskapas. Mer information finns i Hantera behörigheter för externa resurser.
Scheman för extraktuppdateringExtraktuppdateringsscheman kan inte migreras till Tableau Cloud-målplatser. För att uppdatera data på Tableau Cloud kan du köra extraktuppdateringar manuellt eller skapa nya extraktuppdateringsscheman. Mer information finns i Schemalägga uppdateringar i Tableau Cloud(Länken öppnas i ett nytt fönster).
FavoriterAnvändare måste välja om sitt favoritinnehåll på målplatsen. Mer information finns i Markera favoriter(Länken öppnas i ett nytt fönster) i Tableau Desktop-hjälpen.
FlödenOm du vill köra flöden enligt ett schema måste användarna återpublicera flödena till målplatsen med Tableau Prep. Mer information finns i Publicera ett flöde till Tableau Server eller Tableau Cloud(Länken öppnas i ett nytt fönster) i Tableau Prep-hjälpen.
Inkrementella extraktuppdateringarInkrementella extraktuppdateringar ändras till fullständiga extraktuppdateringar på målplatsen. Användare måste konfigurera om inkrementella uppdateringar i Tableau Desktop och publicera extrakt till målplatsen efter migreringen. Mer information finns i Uppdatera extrakt(Länken öppnas i ett nytt fönster) i Tableau Desktop-hjälpen.
Mätvärden

De historiska värdena för mätvärden tas bort från vyerna och användarna måste återskapa mätvärdena på målplatsen. Mer information finns i Skapa och felsöka mätvärden (utfasad).Den äldre mätvärdesfunktionen togs bort i februari 2024 för Tableau Cloud och kommer inte att finnas i Tableau Server version 2024.2. Mer information finns i Skapa och felsöka mätvärden (utfasad).

GranskningshistorikFör att migrera tidigare versioner av arbetsböcker till målplatsen måste användare ladda ner de versioner de vill behålla och publicera om arbetsboken till målplatsen. Mer information finns i Arbeta med innehållsgranskning(Länken öppnas i ett nytt fönster) i Tableau Desktop-hjälpen.
PrenumerationerAnvändare måste prenumerera på nytt på vyer och arbetsböcker på målplatsen. Läs mer i Skapa en prenumeration på en vy eller arbetsbok.
Miniatyrbilder för arbetsböcker och vyerArbetsböcker och vyer som migreras med hjälp av Content Migration Tool behåller sina ursprungliga miniatyrbilder, även om migreringsplanen innehåller omvandlingar som resulterar i att vyerna återges på ett annat sätt (om t.ex. dataanslutningarna ändras).

Om du vill uppdatera miniatyrbilder så redigera målplatsens arbetsbok eller vy och sparar den på nytt. Mer information finns i Redigera Tableau-vyer på webben(Länken öppnas i ett nytt fönster) i Tableau Desktop-hjälpen.

Virtuella anslutningar

Användare måste återskapa virtuella anslutningar på målplatsen. Mer information finns i Skapa en virtuell anslutning.