Migrera arbetsböcker och datakällor med inbäddade inloggningsuppgifter

Från och med version 2023.1 kan auktoriserade användare migrera arbetsböcker och publicerade datakällor med inbäddade autentiseringsuppgifter från Tableau Server till Tableau Cloud. Ytterligare konfiguration krävs innan du kan migrera med Content Migration Tool.

Obs! Content Migration Tool har inte stöd för migrering av inbäddade inloggningsuppgifter för OAuth-anslutningar. Du hittar mer information i Begränsningar för migrering.

Översikt

Du kan migrera inbäddade autentiseringsuppgifter med Content Migration Tool när du ansluter till Tableau Server som källplats och Tableau Cloud som målplats. Båda platserna måste ha en giltig licens för Advanced Management.

Nu när du känner till kraven kan vi fortsätta med hur migrering fungerar. Du måste arbeta tillsammans med Tableau Cloud-platsadministratören och TSM-administratören (ibland samma person) för att aktivera funktionen och auktorisera en platsanvändare. När funktionen har aktiverats tar den auktoriserade platsanvändaren fram en migreringsplan och väljer publiceringsalternativen Migrate Embedded Credentials for Workbooks (Migrera inbäddade autentiseringsuppgifter för arbetsböcker) och Migrate Embedded Credentials for Data Sources (Migrera inbäddade autentiseringsuppgifter för datakällor).

När migreringsplanen körs överförs alla nödvändiga inloggningsuppgifter för innehållet i ett krypterat innehållsmanifest från Tableau Server till Tableau Cloud. När Content Migration Tool publicerar innehåll bäddar Tableau Cloud-målplatsen in matchade inloggningsuppgifter från manifestet på ett säkert sätt i innehållet (arbetsböcker eller publicerade datakällor). Eventuella problem som uppstår under migreringen visas på fliken Errors and Warnings (Fel och varningar) i Content Migration Tool. Mer information finns i Översikt över migreringsplaner.

Tillåta migrering av inbäddade inloggningsuppgifter

Använd följande steg för att tillåta migrering av inbäddade inloggningsuppgifter från Tableau Server till Tableau Cloud.

Tableau Cloud

1. Öppna ett webbläsarfönster och logga in på Tableau Cloud som platsadministratör.

2. Välj Inställningar > Allmänt och rulla ner till Hantera innehållsmigrering.

3. Klicka på Skapa ny nyckel för att generera ett krypteringsnyckelpar.

Obs! Den offentliga nyckeln visas bara en gång. Om du blir av med nyckeln innan du slutför konfigurationen måste du generera en ny nyckel.

4. I fönstret som visas klickar du på Kopiera till Urklipp och stänger sedan fönstret.

5. Klistra in den offentliga nyckeln i en fil och spara den på en säker plats. TSM-administratören använder den offentliga nyckeln för att tillåta migrering. Du kan visa den offentliga nyckelns utgångsdatum på sidan Inställningar.

TSM – kommandoradsgränssnitt

1. Öppna Windows kommandotolk med ett konto som är medlem i administratörsgruppen på en nod i klustret.

2. Använd tsm security authorize-credential-migration för att tillåta migrering av inbäddade inloggningsuppgifter till Tableau Cloud-platsen. Mer information finns i tsm security.

tsm security authorize-credential-migration --source-site-url-namespace <Tableau Server site ID> --destination-site-url-namespace <Tableau Cloud site ID> --destination-server-url <Tableau Cloud site url> --authorized-migration-runner <username> --destination-public-encryption-key <public key>

Obs! När du kör TSM-kommandon från en fjärrnod använder du tsm login för att autentisera en session med tjänsten Tableau Server-administrationsstyrenhet innan du kör tsm security authorize-credential-migration.

3. (Valfritt) Använd tsm security cancel-credential-migrations för att återkalla beviljade auktoriseringar. Som standard går migreringsauktoriseringen ut efter 7 dagar eller det antal dagar som anges i alternativet --expiration-time-in-days.

Content Migration Tool

1. Öppna Content Migration Tool och välj Create New Plan (Skapa ny plan) eller Browse for a Plan (Bläddra efter en plan).

2. Klicka på Logga in på Tableau på sidan Platser och anslut till Tableau Server som källa och Tableau Cloud som mål. Migrering av inbäddade inloggningsuppgifter är bara tillgängligt vid migrering från Tableau Server till Tableau Cloud.

3. Ta fram en migreringsplan och välj följande publiceringsalternativ:

• På sidan Workbook Publish Options (Publiceringsalternativ för arbetsbok) väljer du Migrate Embedded Credentials for Workbooks (Migrera inbäddade inloggningsuppgifter för arbetsböcker). Du hittar mer information i Migreringsplaner: arbetsböcker.

• På sidan Data Source Publish Options (Publiceringsalternativ för datakälla) väljer du Migrate Embedded Credentials for Data Sources (Migrera inbäddade inloggningsuppgifter för datakällor). Du hittar mer information i Migreringsplaner: publicerade datakällor.
  4. När du är klar klickar du på Verifiera och kör för att påbörja migreringen.

De valda arbetsböckerna och publicerade datakällorna migreras till Tableau Cloud-platsen och du bör inte bli tillfrågad om autentisering. Om du får problem med att migrera inbäddade inloggningsuppgifter läser du avsnittet Felsökning.

Felsökning

Det här avsnittet innehåller några vanliga migreringsproblem som du kan råka ut för och förslag på hur du löser dem.

Det finns inget alternativ för att migrera inbäddade inloggningsuppgifter

Du kan bara migrera inbäddade inloggningsuppgifter från en Tableau Server-plats till en Tableau Cloud-plats. Tableau Server och Content Migration Tool måste ha version 2023.1 eller senare. Mer information finns i Installera Tableau Content Migration Tool.

Det gick inte att migrera inbäddade inloggningsuppgifter

På fliken Errors and Warnings (Fel och varningar) i Content Migration Tool kan det visas ett felmeddelande om att migreringen av de inbäddade inloggningsuppgifterna misslyckats. Detta kan inträffa när den offentliga nyckel som användes för att auktorisera migrering har gått ut.

Som Tableau Cloud-platsadministratör går du då till sidan Inställningar och kontrollerar att den offentliga nyckeln är giltig. Du måste skapa ett nytt krypteringspar för att auktorisera migreringen om den offentliga nyckeln går ut. Mer information finns i Tillåta migrering av inbäddade inloggningsuppgifter.

Vem kan göra detta?

• Det är bara Tableau Cloud-platsadministratören och TSM-administratören som kan tillåta migrering av inbäddade inloggningsuppgifter.

• Den auktoriserade platsanvändaren måste ha rollen Explorer eller högre. Denne måste också ha behörigheterna Visa och Ladda ner/Spara en kopia för arbetsböcker på källplatsen och behörighet att Visa och Publicera för målprojekt på målplatsen.

Du hittar mer information i Behörigheter.