Guide till manuell migrering för Tableau Cloud

Den här guiden förklarar hur en Tableau Server-driftsättning migreras manuellt till Tableau Cloud. I ett nötskal är den här guiden är användbar för administratörer som kör en Tableau-server med färre än 100 användare och som enkelt kan hantera en manuell migreringsprocess med självbetjäning.

Om du har flera användare och datakraven är mer komplexa kan det vara användbart att samarbeta med konsulttjänster eller en erfaren migreringspartner(Länken öppnas i ett nytt fönster) för att migrera till Tableau Cloud. Nedan ger det här ämnet vägledning om hur du planerar en migrering.

Låt oss dock först se till att du förstår varför en övergång till Tableau Cloud troligtvis är det smarta valet för din organisation.

Varför migrering kan vara meningsfullt

Om du kör en enda Tableau-server, för en liten grupp användare, är det nästan omöjligt att inte spara tid och pengar med att föra över verksamheten till Tableau Cloud. Den enklaste vinsten med att gå över till Tableau Cloud är tidsbesparingar. Dessa tenderar att vara en bristvara för de flesta. Och om du är en datavetare eller -analytiker som helt oväntat har börjat använda en Tableau Server-installation kan du migrera och återgå till dina data!

Hur ser det ut med större organisationer? Om organisationen överstiger 100 användare kan du även utan tvekan ta vara på kostnads- och tidsbesparingar i stor skala. Tableau Cloud är utformat för att hantera stora organisationer. Den här guiden är dock inte det. Om du funderar på att migrera en större organisation bör du se över Tableau Cloud-migrering(Länken öppnas i ett nytt fönster) där du kan läsa mer om att arbeta med professionella tjänster eller en erfaren migrationspartner.

För många organisationer är Tableau Cloud ett snabbare och mer pålitligt val med mindre besvär än vad en nuvarande Tableau-server ger. Du behöver inte oroa dig för ytterligare en större serveruppgradering eller underhållsuppdateringar, som egentligen bara är en uppgradering som maskeras med ett annat namn. Tableau Cloud kör alltid den senaste versionen och de mest uppdaterade funktionerna. Tillförlitlighet och prestanda är en del av tjänsten. Efter migreringsprocessen kommer tiden med Tableau Cloud att ägnas åt att hantera användare och data. Så enkelt är det. Du behöver inte längre felsöka tjänstefel eller gå igenom loggar eller starta om ... om och om igen.

Arbeta med kontoansvarig för att veta mer om kostnaderna för att stödja dina användare. När den totala kostnaden utvärderas bör du komma ihåg att det enstaka mätvärdet för licenskostnader per användare inte ger en korrekt jämförelse mellan SAAS och att vara självvärd för en server. Den här jämförelsen är särskilt utarmad om du inte inkluderar den tid som spenderas med att hantera Tableau Server och kapitalkostnaden för att uppdatera eller leasa hårdvara. Den årliga kostnaden för att köra en enda server i molnet kan vara mer än 10 000 USD per år. Och självklart måste alla analyser inkludera underhållskostnader med personal, periodiska uppdateringar och felsökning.

Se blogginlägget Should I Move My Analytics to Tableau Cloud?(Länken öppnas i ett nytt fönster) för en snabb och relevant utvärdering av att gå över till Tableau Cloud

När migrering inte är meningsfull

Följande lista beskriver scenarier där du bör fortsätta att hantera din egen instans av Tableau Server, istället för att migrera. Vi jobbar för att ständigt förbättra Tableau Cloud och uppdaterar den här listan när vi släpper nya funktioner för att åtgärda dessa luckor. Det är dock viktigt att se till att Tableau Cloud uppfyller dina krav innan du bestämmer dig för att migrera. Se till att validera kraven innan du går vidare till en migrering.

 • Regleringar och datalagring: Ditt företag verkar i ett utrymme som måste efterleva ett regelverk (såsom FedRAMP, PCI osv.) eller krav på datalagring, som Tableau Cloud ännu inte uppfyller. Gå igenom vår lista över aktuella efterlevnad(Länken öppnas i ett nytt fönster) och se över listan med jämna mellanrum för att ta reda på när nya certifieringar blir tillgängliga.
 • Datakällor: Din organisation förlitar sig på en datalösning som inte kan samarbeta med Tableau Cloud, som inte stöds av Tableau Bridge eller på annat sätt ligger utanför ditt ägandeskap för att kunna extraheras på ett kompatibelt sätt. Exempel på sådana datakällor inkluderar flerdimensionell datakällor, anpassade kopplingar, paketerade Tableau-kopplingsfiler (.taco) med flera. Nästa ämne, Planera migreringen , går över de olika datakällorna och alternativen som stöds i Tableau Cloud.
 • Datakapacitet: Om du har mer än 100 GB data måste innehållet konsolideras. Se över Platskapacitet för Tableau Cloud(Länken öppnas i ett nytt fönster) för att optimera konsolideringen.
 • Autentisering: Om du behöver LDAP för ett externt identitetsregister, Kerberos-autentisering eller Kerberos-delegerad autentisering.
 • Datahantering: Tableau Prep Flows stöds inte av Tableau Bridge. Se How to Run Tableau Prep Conductor Flows with On-Premises Data in Tableau Cloud(Länken öppnas i ett nytt fönster) om du behöver automatiserade datauppdateringar med Tableau Prep Flows för data bakom ett privat nätverk. Tableau Prep Flows som använder Python stöds inte heller av Tableau Bridge.
 • Flera platser: Tableau Cloud använder en enda platsmodell för att förenkla administrationen. Om du använder flera Tableau Server-platser måste strukturen konsolideras.
 • Kärnbaserad licensiering: Åtkomst för gästanvändare är inte tillgänglig med Tableau Cloud. Istället kommer alla användare att behöva bli licensierade användare i Tableau Cloud.

Vem bör läsa detta?

Den här guiden har skapats för personen, eller teamet med personer, som ska utföra migreringen till Tableau Cloud. Guiden är utformad för Tableau Server-installationer som har 100 eller färre användare. Den här guiden erbjuder en stegvis och manuell process för att föra över organisationen från Tableau Server till en fullt fungerande plats i Tableau Cloud, på mellan en till två veckor.

När du har migrerat och skapat den centrala administrativa funktionaliteten (identitet/användare, platskonfiguration, autentisering, dataanslutning osv) i Tableau Cloud, kan huvuddelen av innehållsmigreringen delas med skaparna i organisationen. En ”Creator” är en användare som har en Creator-användarbaserad licensiering. Beroende på målen kan antingen du (administratören) eller dina Creators migrera innehåll. Av den här anledningen har vi skapat migreringsrelaterat innehåll som du kan visa för dina utvecklare. Användare som migrerar innehåll måste ha en Creators-licens och åtkomst till Tableau Desktop(Länken öppnas i ett nytt fönster) .

Efter migreringen

I den här guiden göra vi vårt bästa för att täcka så mycket av Tableau Cloud-plattformen som möjligt. Det finns dock vissa funktioner som administratörer inte kan ställa in på uppdrag av sina slutanvändare. Användare behöver göra vissa uppdateringar av sitt innehåll efter att en migrering är slutförd. Det finns även några funktioner som är bättre på att återskapa på nytt i Tableau Cloud med fördelen från att använda molnbaserad funktionalitet.

Funktioner som inte tas upp i den här guiden

Följande funktioner ingår inte i den här migreringsguiden. Om du behöver ytterligare vägledning om dessa funktioner ber vi att du kontaktar en av våra erfarna migreringspartner för mer hjälp eller överväger att återskapa dem på Tableau Cloud efter migreringen.

 • Tableau Prep Flows
 • Virtuella anslutningar

Funktionsskillnader i Tableau Cloud

Som tidigare har nämnts är det mycket mindre arbetsintensivt, från ett administrativt perspektiv, att köra Tableau Cloud jämfört med att hantera en egen Tableau Server. Här följer några funktioner som fungerar olika från server till molnet:

Uppgifter som måste slutföras av slutanvändare

Det finns vissa funktioner som administratörer inte kan ställa in åt sina slutanvändare eller som kräver manuell omkonfigurering. Vi har gjort en separat komplett lista tillgänglig som en Checklista för migrering av slutanvändare. Du kan dela den direkt med användare, men dessa uppgifter inkluderar:

 • Webhooks
 • Uppdateringar av inbäddade lösningar
 • Uppdatera REST API-skript
 • Konfigurera analystillägg

Versionskompatibilitet

 Som en allmän regel är vår dokumentation baserad på nyligen släppta och aktuella versioner av Tableau Server. Men då processen som tas upp i den här guiden inte är en programmatisk eller automatiserad migrering, förutser vi inga problem med den från äldre versioner av Tableau Server till Tableau Cloud. Processen i den här guiden är mer en praktiskt ”port” än ”migrering” när det gäller administrativa konfigurationer.

Licensiering

Tableau Cloud använder användarbaserade prenumerationslicenser. Tableau Server har stöd för användarbaserade prenumerationslicenser och äldre prismodeller. Om du använder en annan (tidigare) licensmodell ber vi att du kontaktar ditt Tableau-kontoteam för att konvertera licensieringen till användarbaserad prenumeration.

Ytterligare support

När du har läst igenom det här materialet kan du bestämma dig för att föredrar att inte använda en manuell migrering själv, och istället överlåta det till en expert. Om så är fallet bör du kontakta en av våra erfarna migreringspartner(Länken öppnas i ett nytt fönster) för mer information om hur de kan hjälpa dig att accelerera en migrering till Tableau Cloud.

Arbetsflöde för migrering

Den här guiden är organiserad enligt en stegvis process för migreringen till Tableau Cloud:

 1. Planera migreringen
 2. Skapa och konfigurera en Tableau Cloud-plats
 3. Migrera datakällor och arbetsböcker till Tableau Cloud
 4. Återskapa uppdateringsscheman för Tableau Cloud
 5. Konfigurera behörighet och innehållsåtkomst för migrerade användare
 6. Lägg återstående användare till Tableau Cloud
 7. Checklista för migrering av slutanvändare
Tack för din feedback!