Guide till manuell migrering för Tableau Cloud

Den här guiden förklarar hur en Tableau Server-driftsättning migreras manuellt till Tableau Cloud. I ett nötskal är den här guiden är användbar för administratörer som kör en Tableau-server med färre än 100 användare och som enkelt kan hantera en manuell migreringsprocess med självbetjäning.

Om du har flera användare och datakraven är mer komplexa kan det vara användbart att samarbeta med konsulttjänster eller en erfaren migreringspartner(Länken öppnas i ett nytt fönster) för att migrera till Tableau Cloud. Nedan ger det här ämnet vägledning om hur du planerar en migrering.

Låt oss dock först se till att du förstår varför en övergång till Tableau Cloud troligtvis är det smarta valet för din organisation.

Varför migrering kan vara meningsfullt

Om du kör en enda Tableau-server, för en liten grupp användare, är det nästan omöjligt att inte spara tid och pengar med att föra över verksamheten till Tableau Cloud. Den enklaste vinsten med att gå över till Tableau Cloud är tidsbesparingar. Dessa tenderar att vara en bristvara för de flesta. Och om du är en datavetare eller -analytiker som helt oväntat har börjat använda en Tableau Server-installation kan du migrera och återgå till dina data!

Hur ser det ut med större organisationer? Om organisationen överstiger 100 användare kan du även utan tvekan ta vara på kostnads- och tidsbesparingar i stor skala. Tableau Cloud är utformat för att hantera stora organisationer. Den här guiden är dock inte det. Om du funderar på att migrera en större organisation bör du se över Tableau Cloud-migrering(Länken öppnas i ett nytt fönster) där du kan läsa mer om att arbeta med professionella tjänster eller en erfaren migreringspartner.

För många organisationer är Tableau Cloud ett snabbare och mer pålitligt val med mindre besvär än vad en nuvarande Tableau-server ger. Du behöver inte oroa dig för ytterligare en större serveruppgradering eller underhållsuppdateringar, som egentligen bara är en uppgradering som maskeras med ett annat namn. Tableau Cloud kör alltid den senaste versionen och de mest uppdaterade funktionerna. Tillförlitlighet och prestanda är en del av tjänsten. Efter migreringsprocessen kommer tiden med Tableau Cloud att ägnas åt att hantera användare och data. Så enkelt är det. Du behöver inte längre felsöka tjänstefel eller gå igenom loggar eller starta om ... om och om igen.

Arbeta med kontoansvarig för att veta mer om kostnaderna för att stödja dina användare. När den totala kostnaden utvärderas bör du komma ihåg att det enstaka mätvärdet för licenskostnader per användare inte ger en korrekt jämförelse mellan SAAS och att vara självvärd för en server. Den här jämförelsen är särskilt utarmad om du inte inkluderar den tid som spenderas med att hantera Tableau Server och kapitalkostnaden för att uppdatera eller leasa hårdvara. Den årliga kostnaden för att köra en enda server i molnet kan vara mer än 10 000 USD per år. Och självklart måste alla analyser inkludera underhållskostnader med personal, periodiska uppdateringar och felsökning.

Gå på djupet

När migrering inte är meningsfull

Följande lista beskriver scenarier där du bör fortsätta att hantera din egen instans av Tableau Server, istället för att migrera. Vi jobbar för att ständigt förbättra Tableau Cloud och uppdaterar den här listan när vi släpper nya funktioner för att åtgärda dessa luckor. Det är dock viktigt att se till att Tableau Cloud uppfyller dina krav innan du bestämmer dig för att migrera. Se till att validera kraven innan du går vidare till en migrering.

Vem bör läsa detta?

Den här guiden har skapats för personen, eller teamet med personer, som ska utföra migreringen till Tableau Cloud. Guiden är utformad för Tableau Server-installationer som har 100 eller färre användare. Den här guiden erbjuder en stegvis och manuell process för att föra över organisationen från Tableau Server till en fullt fungerande plats i Tableau Cloud, på mellan en till två veckor.

När du har migrerat och skapat den centrala administrativa funktionaliteten (identitet/användare, platskonfiguration, autentisering, dataanslutning osv) i Tableau Cloud, kan huvuddelen av innehållsmigreringen delas med skaparna i organisationen. En ”Creator” är en användare som har en Creator-användarbaserad licensiering. Beroende på målen kan antingen du (administratören) eller dina Creators migrera innehåll. Av den här anledningen har vi skapat migreringsrelaterat innehåll som du kan visa för dina utvecklare. Användare som migrerar innehåll måste ha en Creators-licens och åtkomst till Tableau Desktop(Länken öppnas i ett nytt fönster) . Om innehållsutvecklare ska migrera Tableau Prep-flöden måste de också ha Tableau Prep Builder installerat.

Efter migreringen

I den här guiden göra vi vårt bästa för att täcka så mycket av Tableau Cloud-plattformen som möjligt. Det finns dock vissa funktioner som administratörer inte kan ställa in på uppdrag av sina slutanvändare. Användare behöver göra vissa uppdateringar av sitt innehåll efter att en migrering är slutförd. Det finns även några funktioner som är bättre på att återskapa på nytt i Tableau Cloud med fördelen från att använda molnbaserad funktionalitet.

Funktionsskillnader i Tableau Cloud

Som tidigare har nämnts är det mycket mindre arbetsintensivt ur ett administrativt perspektiv att köra Tableau Cloud jämfört med att hantera en egen Tableau Server. Du hittar en sammanfattad lista över funktionsskillnaderna i avsnittet Tekniska avvägningar vid migrering från Tableau Server till Tableau Cloud (Windows(Länken öppnas i ett nytt fönster) | Linux(Länken öppnas i ett nytt fönster)) i hjälpen för Tableau Server. Nedan listar vi några av de vanligaste skillnaderna.

Utför en utvärdering av teknisk beredskap inför en migrering till Tableau Cloud för att förstå om det finns några användningsfall som kan behöva anpassas innan migreringen till Tableau Cloud.

Uppgifter som måste slutföras av slutanvändare

Det finns vissa funktioner som administratörer inte kan ställa in åt sina slutanvändare eller som kräver manuell omkonfigurering. Vi har gjort en separat komplett lista tillgänglig som en Checklista för migrering av slutanvändare. Du kan dela den direkt med användare, men dessa uppgifter inkluderar:

  • Webhooks
  • Uppdateringar av inbäddade lösningar
  • Uppdatera REST API-skript
  • Konfigurera analystillägg

Versionskompatibilitet

 Som en allmän regel är vår dokumentation baserad på nyligen släppta och aktuella versioner av Tableau Server. Men då processen som tas upp i den här guiden inte är en programmatisk eller automatiserad migrering, förutser vi inga problem med den från äldre versioner av Tableau Server till Tableau Cloud. Processen i den här guiden är mer en praktiskt ”port” än ”migrering” när det gäller administrativa konfigurationer.

Licensiering

Tableau Cloud använder användarbaserade prenumerationslicenser. Tableau Server har stöd för användarbaserade prenumerationslicenser och äldre prismodeller. Om du använder en annan (tidigare) licensmodell ber vi att du kontaktar ditt Tableau-kontoteam för att konvertera licensieringen till användarbaserad prenumeration.

Ytterligare support

När du har läst igenom det här materialet kan du bestämma dig för att föredrar att inte använda en manuell migrering själv, och istället överlåta det till en expert. Om så är fallet bör du kontakta en av våra erfarna migreringspartner(Länken öppnas i ett nytt fönster) för mer information om hur de kan hjälpa dig att accelerera en migrering till Tableau Cloud.

Tack för din feedback!Din feedback har skickats in. Tack!