Konfigurera behörighet och innehållsåtkomst för migrerade användare

Du är i Guide till manuell migrering för Tableau Cloud(Länken öppnas i ett nytt fönster). I den här guiden beskrivs hur du migrerar Tableau Server-distributioner med färre än 100 användare manuellt till Tableau Cloud.

Nu när du har lagt till datakällor, arbetsböcker och Prep-flöden i Tableau Cloud är du redo att lägga till användare. Innan vi gör det är det dock viktigt att förstå hur Tableau fastställer vem som har tillgång till vilka typer av data. Tableau Cloud låter dig indikera vem som har tillgång till vilket innehåll och även begränsa dataåtkomsten inom en datakälla.

Vi använder verktyg för innehållsåtkomst som begränsar vem som har åtkomst till ett innehållsobjekt samt säkerhetsverktyg på radnivå för att begränsa data som en användare kan se i en datakälla.

Åtkomst till innehåll

Projekt, kapslade projekt och enskilda innehållsobjekt är alla föremål för behörighetsregler. Du kan se hur dessa regler används i en Tableau Server-miljö och sedan återskapa dem i Tableau Cloud. Se Behörigheter(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Säkerhet på radnivå

Om du har datakällor eller arbetsböcker med säkerhet på radnivå måste behörigheter och beräkningar med säkerhet på radnivå uppdateras för Tableau Cloud, då användarnamn och gruppnamn kan ändras under en konvertering. Se Begränsa åtkomst på dataradnivå(Länken öppnas i ett nytt fönster) och Skapa en datapolicy för säkerhet på radnivå(Länken öppnas i ett nytt fönster).