Använda Tableau Cloud Manager

Kommer snart: Vi planerar att släppa Tableau Cloud Manager (TCM) under hösten 2024. Platsadministratörer kommer att få ett e-postmeddelande två veckor innan TCM blir tillgängligt.

Tableau Cloud Manager (TCM) ger administratörer ett centraliserat hanteringsgränssnitt för övervakning av deras organisations Tableau Cloud-platser. Med TCM kan molnadministratörer skapa och redigera platser, hantera användare och övervaka licensanvändning på flera olika platser – från ett och samma ställe. Alla ändringar som görs inom TCM tillämpas för den översta nivån, eller klienten, och delas sedan över alla associerade platser, vilket säkerställer effektiviserad administration och styrning.

Mer information om Tableau Cloud Manager REST API-funktioner finns i Tableau Cloud Manager REST API(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Molnadministratörer är de enda användarna med åtkomst till Tableau Cloud Manager och är en roll som tilldelas inom TCM. Medan de flesta molnadministratörer vanligtvis har åtkomst till en enskild TCM-klient, kan din organisations struktur tillåta åtkomst till flera klienter.

Nu när vi har diskuterat funktionerna i TCM kan vi utforska koncepten som hanteras inom Tableau Cloud.

Förstå klient- och platsadministration i Tableau Cloud

Innan du kastar dig in i Tableau Cloud Manager (TCM) är det viktigt att lära dig begreppen ”klient” och ”plats” för att förstå Tableau Clouds administrativa struktur.

Klient: En klient i Tableau Cloud är det översta administrativa lagret som omfattar din organisations Tableau Cloud-driftsättning. Du kan tänka på en klient som behållaren som innehåller alla dina platser, användare och licenser. Molnadministratörer arbetar på den här nivån genom TCM, vilket säkerställer centraliserad kontroll över Tableau Cloud. Inom den här strukturen fungerar TCM som en centraliserad plats för att konfigurera ändringar för flera olika platser, som att lägga till eller ta bort användare och licenshantering.

Plats: En plats, å sin sida, finns under klienten och kan ses som en arbetsyta eller en dedikerad miljö för ett specifikt team, en avdelning eller ett projekt. Varje plats har sin egen uppsättning innehåll, användare och behörigheter som hanteras av platsadministratörer. Även om platsadministratörer har kontroll över sina individuella platser, inklusive hantering av arbetsböcker, datakällor och användaråtkomst, arbetar de inom de begränsningar som har konfigurerats på klientnivå. Platser möjliggör ett fokuserat område för samarbete och analys utan att exponera klientens administrativa funktioner.

Sammanfattningsvis är klienten det administrativa lagret som omfattar alla platser och en plats är en innesluten miljö där team kan arbeta självständigt. Den här strukturen möjliggör centraliserad kontroll på klientnivå och flexibel hantering på platsnivå, vilket gör det möjligt för organisationer att skala sin användning av Tableau Cloud på ett effektivt och säkert sätt.