Lägg till återstående användare till Tableau Cloud

Du är i Guide till manuell migrering för Tableau Cloud(Länken öppnas i ett nytt fönster). I den här guiden beskrivs hur du migrerar Tableau Server-distributioner med färre än 100 användare manuellt till Tableau Cloud.

När allt innehåll har migrerats och alla projekt, grupper och behörigheter ställts in, kan du lägga till resten (eller alla) av användarna.

Lägg till användare

Direkt när användare läggs till får de åtkomst till innehållet. Se till att följa procedurerna i Konfigurera behörighet och innehållsåtkomst för migrerade användare innan användare läggs till.

Vi rekommenderar även att du läser om användarplatsroller innan migreringen sker till Tableau Cloud. Se Ställa in användarnas platsroller(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Du kan lägga till användare manuellt såsom visas nedan. Se Importera användare om du har många användare och vill importera dem i grupper med en CSV-fil.

Lägga till användare manuellt

 1. Välj Användare när du har loggat in på platsen Tableau Server.

 2. Klicka på Lägg till användare på sidan Användare och klicka sedan på Ange e-postadresser.

 3. Om Google- eller SAML-autentisering inte är aktiverad på den här platsen går du vidare till nästa steg.

  Om Google- eller SAML-autentisering är aktiverad på den här platsen kan du välja autentiseringstyp för de nya användarna.

  • Välj Lägg till användare för [Google/SAML]-autentisering om du har aktiverat platsen för Google- eller SAML-autentisering och vill att de importerade användarna ska logga in på platsen via en extern identitetsleverantör.

  • Välj Lägg till användare för Tableau-autentisering om du vill att dessa användare ska använda standardautentisering med e-postadress och lösenord.

  • Du kan gå till sidan Användare för att ändra användarnas autentiseringstyp när som helst efter att användarna har lagts till.

   Obs! För att arbeta med Tableau Server med hjälp av tabcmd, Tableaus dataextraktverktyg, eller Tableaus API:er måste användarna autentisera sig med ett TableauID-konto.

 4. I rutan Ange e-postadresser anger du användarnas e-postadresser. Om du lägger till fler än en användare så separera adresserna med semikolon.

  Exempel: t.dahlgren@företag.se; j.johansson@företag.se; h.nilsson@företag.se

 5. Välj en platsroll i listrutan för att tilldela den platsrollen till alla användare som du lägger till.

  Information om definitioner för platsroller finns i Ställa in användarnas platsroller.

 6. Klicka på Lägg till användare.

Om en ny användares e-postadress redan är kopplad till ett konto på tableau.com uppmanas användaren att logga in med den befintliga e-postadressen och lösenordet för det kontot.

Om en ny användares e-postadress inte är kopplad till ett konto på tableau.com uppmanas användaren att tillhandahålla för- och efternamn och lösenord.

Innan användaren har tillhandahållit de här värdena visas en punkt före deras e-postadress i användarlistan för Tableau Server. Till exempel:

.snguyen@example.com

När användaren har loggat in uppdateras posten så att det fullständiga namnet visas. Till exempel:

Susan Nguyen

Tack för din feedback!Din feedback har skickats in. Tack!