Hantera Admin Insights

Admin Insights är ett Tableau Cloud-specifikt projekt som i förväg fyllts med noga utvalda datakällor och en färdig arbetsbok med platsens data. Med hjälp av de resurser som du har tillgång till via Admin Insights-projektet kan du skapa anpassade vyer för att besvara ett antal vanliga frågor om platsen.

Admin Insights jämfört med administratörsvyer

Både Admin Insights-projektet och de fördefinierade administratörsvyerna (som är tillgängliga via statussidan i Tableau Cloud) är effektiva verktyg för att övervaka hälsostatusen och aktiviteten på Tableau Cloud-platsen. Det ena verktyget ersätter inte det andra.

Ha följande i åtanke när du ska välja verktyg:

Admin InsightsAdministratörsvyer
  • Platsens trafik, integrering och räckvidd.
  • Användarroller och inloggningsaktivitet.
  • Publiceringsrelaterad aktivitet.
  • Allmän platsaktivitet, platsprestanda och användning av diskutrymme.
  • Extraktprestanda.
  • Tableau Bridge-trafik och extraktrelaterad aktivitet.
  • Felsökning

Vad ingår i Admin Insights-projektet

Admin Insights-projektet består av följande:

• Admin Insights-datakällor – TS-händelser, TS-användare, grupper, platsinnehåll, inläsningstider för visualiseringar, jobbprestanda, behörigheter, prenumerationer och token. Du kan använda dessa datakällor och skapa nya datakällor baserat på dem om du behöver utöka data med anpassade beräkningar eller andra data från din organisation. Mer information om datakällorna finns i Utforska datakällorna.

• Admin Insights Starter – en fördefinierad arbetsbok med instrumentpaneler som baseras på datakällorna i Admin Insights. Dessa instrumentpaneler är tänkta att fungera som mallar som du kan använda för att skapa fler instrumentpaneler och vyer som går djupare och som ger svar på frågor som är unika för din organisation eller driftsättningen av din plats. Mer information om instrumentpanelerna finns i Utforska den färdiga arbetsboken.

• Tableau-systemkontot – datakällor i Admin Insights-projektet uppdateras via Tableau-systemkontot. Händelser som hanteras av Tableau-systemkontot syns inte i datakällorna, men kontot visas som standard som ägare till Admin Insights-innehåll. Det här kontot har i uppgift att förse ditt Admin Insights-projekt med Admin Insights-data.

Om dataaktualitet

Admin Insights-datakällor innehåller som standard upp till 90 dagar av data om din plats, eller 365 dagar med Advanced Management. Läs mer i Om Tableau Advanced Management på Tableau Cloud. Datakällorna uppdateras varje dag eller varje vecka. Du kan ange uppdateringsfrekvensen för Admin Insights-datakällor genom att gå till Inställningar och sedan till Uppdateringsfrekvens för Admin Insights på fliken Allmänt.

Eftersom Admin Insights Starter baseras på dessa datakällor visas alltid uppdaterad information på instrumentpanelerna i arbetsboken. Själva arbetsboken uppdateras regelbundet av Tableau. Mer information finns i Ta emot uppdateringar för Admin Insights Starter längre fram i det här avsnittet.

Dela åtkomsten till Admin Insights

Till en början är Admin Insights-innehållet endast tillgängligt för platsadministratörer. Du kan ge andra platsanvändare i organisationen åtkomst till innehållet så att de kan skapa, kuratera och få insikter som är unika för deras behov och arbetsflöden, så att de kan hantera sitt innehåll så effektivt som möjligt. Mer information om hur du utökar projektbehörigheter till andra platsanvändare än platsadministratörer finns i Behörigheter.

Flytta eller byta namn på Admin Insights Starter

Tableau rekommenderar starkt att du byter namn på eller flyttar den fördefinierade arbetsboken, Admin Insights Starter, till ett annat projekt. Genom att göra det kan du vara säker på att dina ändringar bevaras och att de inte skrivs över i samband med Tableaus regelbundna uppdateringar av den fördefinierade arbetsboken.

Mer information finns i Ta emot uppdateringar för Admin Insights Starter nedan.

Ta emot uppdateringar för Admin Insights Starter

Tableau uppdaterar regelbundet Admin Insights Starter. Uppdateringarna tillämpas automatiskt på arbetsboken Admin Insights Starter i Admin Insights-projektet. En sammanfattning av uppdateringarna finns i arbetsboken Versionsinformation, som också är tillgänglig i Admin Insights-projektet. Uppdateringar kan innehålla nya fält eller fältbeskrivningar, nya vyer, uppdateringar av befintliga vyer och mycket mer.

Följ stegen nedan för att vara säker på att du får de senaste Admin Insights Starter-uppdateringarna och att inga av de ändringar som du gör i arbetsboken skrivs över.

Steg 1: Förbereda inför uppdateringarna

För att bevara de ändringar du gör i arbetsboken och undvika att de skrivs över rekommenderar Tableau att du gör något av följande:

• Flytta arbetsboken till ett annat projekt.
  • Byt namn på arbetsboken.

För att både bevara dina ändringar och Tableaus senaste arbetsboksförbättringar måste du upprepa en av åtgärderna ovan efter varje uppdatering som görs av Tableau.

Steg 2: Kontrollera om det finns nya uppdateringar

Admin Insights Starter återskapas och läggs till i Admin Insights-projektet som en del av uppdateringen.

Om du har flyttat eller bytt namn på arbetsboken läggs en ny ”Admin Insights Starter”-arbetsbok till i Admin Insights-projektet. Du kan verifiera den nya arbetsboken genom att titta på ändringsdatumet eller på publiceringsdatumet i granskningshistoriken.

Steg 3: Ångra ändringar med hjälp av granskningshistoriken (valfritt)

Om du inte hade möjlighet att flytta eller byta namn på arbetsboken innan Tableau uppdaterade Admin Insights Starter, eller om du inte vill ha uppdateringen, kan du återställa ändringarna med hjälp av granskningshistoriken. Mer information om granskningshistoriken finns i Arbeta med innehållsrevisioner(Länken öppnas i ett nytt fönster) i användarhjälpen för Tableau.

Steg 4: Lägga till ändringar manuellt eller flytta ändringar till den senaste versionen av Admin Insights Starter

För att vara säker på att dina ändringar återges i samma arbetsbok som de ändringar som görs av Tableau måste du följa stegen nedan.

1. Gör något eller båda av följande i den senaste versionen av Admin Insights Starter-arbetsboken:

2. Flytta eller byt namn på den senaste arbetsboken igen så att dina ändringar inte skrivs över av nya uppdateringar som Tableau gör i Admin Insights Starter.

Tips för att hantera Admin Insights

Även om Admin Insights-projektet fungerar på samma sätt som andra projekt på din plats bör du överväga och ha följande i åtanke när du hanterar projektet:

• Flytta Admin Insights Starter till en annan plats. Om du planerar att göra uppdateringar i Admin Insights Starter rekommenderar Tableau att du antingen 1) flyttar arbetsboken till ett annat projekt eller att du 2) byter namn på arbetsboken. Genom att göra det kan du vara säker på att dina ändringar bevaras och att de inte skrivs över i samband med Tableaus regelbundna och automatiska uppdateringar av arbetsboken. Mer information finns i Ta emot uppdateringar för Admin Insights Starter.

• Var försiktig när du flyttar datakällor. Om du flyttar någon av Admin Insights-datakällorna utanför Admin Insights-projektet så kan de inte uppdateras av Tableau. Även datakällorna uppdateras regelbundet av Tableau. För att vara säker på att datakällorna uppdateras och att ändringar bevaras bör du undvika att flytta datakällorna TS-händelser, TS-användare, grupper, platsinnehåll, inläsningstider för visualiseringar, jobbprestanda, behörigheter, prenumerationer och token från Admin Insights-projektet.

• Ge andra användare, inklusive användare som inte är platsadministratörer, åtkomst till och behörighet att skapa innehåll för projektet. Du kan till exempel ge en användare behörighet att skapa nya vyer baserat på datakällorna TS-händelser, TS-användare, grupper, platsinnehåll, inläsningstider för visualiseringar, jobbprestanda, behörigheter, prenumerationer och token. Mer information om hur du ändrar projektbehörigheter finns i Ange behörigheter.