Arbetsytan för mappning i Tableau
Arbetsytan för mappning i Tableau består av följande element.
Rutan Data
Rutan Data organiserar dina platsdata i dimensioner och mätvärden. Vanligtvis bör dina platsfält (såsom lands-, län- och stadsnamn) vara dimensioner och dina latitud- och longitudfält vara mätvärden. Det finns dock vissa scenarier där latitud- och longitudfält kan vara dimensioner.
I rutan Data innebär en jordglobsikon bredvid ett platsfält att en geografisk roll har tilldelats det fältet. Se Tilldela geografiska roller(Länken öppnas i ett nytt fönster) för mer information.
A: Jordglobsikon – indikerar att ett fält är geografiskt och kan automatiskt kartläggas av Tableau.
B: Platsfält – dessa kategoriska fält, ofta platsnamn, finns under Dimensioner. De känns ofta igen av Tableau.
C: Latitud- och longitudgenererade fält – när du har geografiska fält i datakällan genererar Tableau ofta fält för latitud och longitud. Du kan använda dessa för att skapa din karta. Alternativt kan du inkludera dina egna latitud- och longitudfält.
Kortet Markeringar
Kortet Markeringar är där du kontrollerar detaljrikedomen och visuella detaljer i kartvyn. På kortet Markeringar kan du dra platser till Detalj för att lägga till mer detaljrikedom, dra fält till Färg, Storlek eller Etikett för att lägga till visuell information eller ändra karttypen från en punktkarta till en polygonkarta.
A: Lägg till platsfält till Detalj för att skapa en karta och lägga till detaljrikedom i vyn.
B: Välj den automatiska markeringstypen för en punktkarta och kartmarkeringstypen för en polygonkarta (fylld).
C: Lägg till fält till Färg, Storlek och Etikett för att ändra de visuella detaljerna för markeringarna (datapunkter) i vyn.
Visningsverktygsfältet
Visningsverktygsfältet innehåller många av de verktyg du kan behöva för att utforska dina kartdata.
A: Använd ikonen för kartsökning för att söka efter platser på kartan.
B: Använd ikonen för plus och minus för att zooma in och ut på kartan.
D: Använd ikonen för zoomområde för att zooma in på ett specifikt område på kartan.
E: Använd ikonen för panorering för att panorera runt kartan.
F: Använd urvalsverktygen för att välja datapunkter inom en rektangel, cirkel eller ritat område. Du kan också mäta avstånd med urvalsverktyget cirkel. Se Mäta avstånd mellan datapunkter och platser på en karta(Länken öppnas i ett nytt fönster) för mer information.
Kartmenyn
Kartmenyn innehåller flera kartspecifika alternativ:
Välj Karta > Bakgrundskartor för att lägga till en karttjänst (såsom Mapbox eller en WMS-server) eller för att växla mellan de bakgrundskartor som finns tillgängliga i arbetsboken. Se Importera din egen bakgrundskarta för mer information.
Välj Karta > Bakgrundsbilder för att lägga till en statisk bild istället för en bakgrundskarta i vyn.
Välj Karta > Geokodning för att importera platser, som Tableau inte känner igen, till arbetsboken. Se Geokodplatser Tableau känner inte igen och ritar inte ut dem på en karta(Länken öppnas i ett nytt fönster) för mer information.
Välj Karta > Redigera platser för att redigera platsdata så att den matchar Tableaus kartdata. Se Redigera okända eller tvetydiga platser(Länken öppnas i ett nytt fönster) för mer information.
Välj Karta > Kartlager för att anpassa bakgrundskartans stil, lägga till eller ta bort kartlager eller lägga till amerikanska datalager. Se Anpassa kartans utseende(Länken öppnas i ett nytt fönster) för mer information.
Välj Karta > Kartalternativ för att kontrollera om personer kan panorera och zooma, söka efter platser eller använda visningsverktygsfältet. Se Anpassa hur användare interagerar med din karta(Länken öppnas i ett nytt fönster) för mer information.
Hyllorna Kolumner och Rader
Hyllorna Kolumner och Rader är där du placerar dina latitud- och longitudfält. Longitud placeras på hyllan Kolumner och latitud placeras på hyllan Rader, oavsett om de är egna latitud- och longitudfält eller fält som har genererats av Tableau.
Kartvisualiseringen
Det här är din karta. När du gör ändringar på kartan uppdateras visualiseringen. Den här visualiseringen är dynamisk och kan interageras med. Hovra över markeringarna för att läsa mer information om varje plats. Du kan redigera informationen i verktygstipset som visas med knappen Verktygstips på kortet Markeringar. Se Lägga till verktygstips till markeringar(Länken öppnas i ett nytt fönster) och Skapa vyer i verktygstips (visualisering i verktygstips)(Länken öppnas i ett nytt fönster) för mer information.
Förutom de alternativ som finns tillgängliga på arbetsytan Kartläggning erbjuder Tableau många andra alternativ som låter dig analysera dina data. Du kan skapa anpassade områden(Länken öppnas i ett nytt fönster), filtrera data från din vy(Länken öppnas i ett nytt fönster), ställa in parametrar(Länken öppnas i ett nytt fönster), skapa uppsättningar(Länken öppnas i ett nytt fönster) och mycket mer.
Se även
Kom igång med mappning i Tableau(Länken öppnas i ett nytt fönster)