Om Datahantering

Datahantering är en samling av funktioner och funktionaliteter som hjälper kunder att hantera Tableau-innehåll och dataresurser i deras Tableau Server eller Tableau Cloud-miljö.

Från och med Tableau Server 2019.1 är Tableau Prep Conductor tillgänglig för lokala Tableau Server-driftsättningar, och i version 2019.3 är Tableau Prep Conductor tillgänglig för Tableau Cloud-driftsättningar. Du kan använda Tableau Prep Conductor för att schemalägga och övervaka flöden.

Från och med Tableau 2019.3 ingår Tableau Catalog i Datahantering, vilket gör en mängd ytterligare funktioner tillgängliga i datahanteringsutrymmet. Med Tableau Catalog kan du upptäcka data, ordna dataresurser, informera om datakvalitet, utföra effektutvärderingar och spåra ursprunget för data som används i Tableau-innehåll.

Från och med Tableau 2021.4 läggs fler styrnings- och säkerhetsfunktioner till i Datahantering: virtuella anslutningar och datapolicyer. Med hjälp av den virtuella anslutningsredigeraren kan du skapa:

• Virtuella anslutningar skapar en central åtkomstpunkt till data.
  • Datapolicyer för att tillämpa radnivåsäkerhet på anslutningsnivå.

Tableau Catalog, Tableau Prep Conductor, virtuella anslutningar och datapolicyer licensieras via Datahantering. Mer information om licenser finns i Licens för Datahantering.

Ta kontakt med din kontoansvarige om du vill köpa Datahantering.

Funktioner för Datahantering

I följande tabell listas funktionerna för Datahantering, som inkluderar följande:

• Tableau Catalog
  • Tableau Prep Conductor
  • Virtuella anslutningar
  • Datapolicyer

Tableau Catalog

Dessa funktioner kräver Datahantering med Tableau Catalog aktiverat(Länken öppnas i ett nytt fönster).

FunktionBeskrivning
Behörigheter för metadataTableau Catalog gör det möjligt att styra vem som kan se och hantera externa resurser och vilka metadata som visas genom ursprung genom att ställa in behörigheter.
Utökad upplevelse av anslutningen - datafyndOavsett om du skriver på webben eller i Tableau Desktop(Länken öppnas i ett nytt fönster), kan du nu söka efter och ansluta till de specifika databaser och tabeller som används av publicerade datakällor och arbetsböcker på din Tableau Server(Länken öppnas i ett nytt fönster) eller Tableau Cloud(Länken öppnas i ett nytt fönster)-webbplats.
Utökad sökningTableau Catalog expanderar sökningen för att inkludera resultat baserade på kolumner, databaser och tabeller.
Tagga externa tillgångar(Länken öppnas i ett nytt fönster)Du kan kategorisera objekt på Tableau Server och Tableau Cloud med taggar vilket hjälper användare att filtrera externa resurser (databaser, filer, tabeller och kolumner).
Certifiera databaser och tabeller(Länken öppnas i ett nytt fönster)Hjälp användare att hitta tillförlitliga data som uppfyller de standarder du anger genom att certifiera databaser och tabeller.
Ställ in datakvalitetsvarningarDu kan ställa in varningar för att varna användare om datakvalitetsproblem, till exempel inaktuell eller föråldrad data.
Analys av ursprung och effekt(Länken öppnas i ett nytt fönster)Ursprungsverktyget spårar datakällan. Du kan använda den för att analysera effekten av ändringar i dina data, identifiera vilka användare som kan påverkas och e-posta ägare(Länken öppnas i ett nytt fönster) av en arbetsbok, datakälla eller flöde, eller kontakter för en databas eller tabell, om datarelaterade uppdateringar.
DatainformationGör det möjligt för användare att bättre förstå en publicerad visualisering genom att se information om de data som används.
Lägg till beskrivningar till tillgångarHjälp användare att hitta de data de letar efter genom att lägga till beskrivningar till databaser, tabeller och kolumner.
Resurser för utvecklareTableau REST API - metadatametoder(Länken öppnas i ett nytt fönster)Programmatiskt lägga till, uppdatera och ta bort externa tillgångar, och lägga till ytterligare metadata till Tableau innehåll och externa tillgångar som beskrivningar.
Tableaus metadata-API(Länken öppnas i ett nytt fönster)Programmatiskt fråga metadata från det publicerade innehållet till Tableau Server eller Tableau Cloud. Programmatiskt uppdatera vissa metadata med hjälp av metadatametoderna(Länken öppnas i ett nytt fönster) i Tableau Server REST API.
Obs! Metadata-API kräver inte Datahantering.
GraphiQL(Länken öppnas i ett nytt fönster)Utforska och testa frågor mot Metadata API-schemat med hjälp av ett interaktivt webbläsarverktyg som kallas GraphiQL.
Obs! GraphiQL kräver inte Datahantering.

Tableau Prep Conductor

Dessa funktioner kräver Datahantering med Tableau Prep Conductor aktiverat på Tableau Server(Länken öppnas i ett nytt fönster) eller Tableau Cloud(Länken öppnas i ett nytt fönster).

FunktionBeskrivning
Schemalägg flödesuppgifter i hjälpen för Tableau Cloud eller Tableau Server.Du kan skapa schemalagda flödesuppgifter för att köra ett flöde vid en viss tidpunkt eller på återkommande basis.
Övervaka flödets status och prestandaStäll in e-postmeddelanden på webbplats- eller servernivå när flöden misslyckas, visa och återuppta inaktiverade flödesuppgifter och visa fel och varningar.
Administratörsvyer för flödenAnvänd Administratörsvyer för att övervaka aktiviteter relaterade till flöden, prestandahistorik och det diskutrymme som används på server- eller platsnivå.
Tableau REST API - flödesmetoderProgrammatiskt schemalagda flöden.

Virtuella anslutningar och datapolicyer

Dessa funktioner kräver Datahantering.

FunktionBeskrivning
Skapa en virtuell anslutningEn Tableau-innehållstyp som gör att du kan skapa en delbar och återanvändbar anslutning till utvalda data.
Skapa en datapolicy för säkerhet på radnivåAnvänd den virtuella redigeraren för anslutning för att skapa datapolicyer med policyvillkor som tillämpar radnivåsäkerhet för data på anslutningsnivå.
Testa säkerhet på radnivå med Förhandsgranska som användareTesta datapolicyn med Förhandsgranska som användare för att säkerställa att användarna endast kan se sina data.
Schemalägg extraktuppdateringar för en virtuell anslutningSkapa ett uppdateringsschema för extrakt för tabellerna i din anslutning och se till att all data är uppdaterad för allt innehåll som använder den virtuella anslutningen.