Sök på en Tableau-plats

Tableau Server och Tableau Cloud erbjuder sökfunktioner som hjälper till med att navigera till och upptäcka innehållet på din plats. Att söka kan hämta allt innehåll som är tillgängligt på din plats och i ditt personliga utrymme. De visar dock endast det innehåll som du har behörighet till att se. Tableau erbjuder två primära sökupplevelser: snabbsökning och fullständig sökning.

Snabbsökning

Korta sökresultat

Du kan öppna Sök genom att klicka i sökfältet i det övre högra hörnet på valfri sida på din Tableau Server- eller Tableau Cloud-plats. Allt eftersom du anger en sökning renderar snabbsökning dynamiskt olika innehållsförslag som motsvarar de tecken du har angett. Snabbsökning matchar dina söktermer med sökorden i fälten Innehållstitel eller Ägare, och rangordnar sedan resultaten genom en kombination av kvalitets-, popularitets- och relevanssignaler. Detta ökar sannolikheten att innehållet som letas efter visas högst upp på resultatsidan. Klicka på dessa resultat för att navigera direkt till innehållet. Alternativt kan du trycka på Enter för att komma till sökresultatsidan.

Att klicka i sökfältet visar även de tidigare frågorna du har angett, samt knappar med snabblänkar för en undergrupp av innehållstyper och innehållsägare, motsvarande ägarna till innehållet som du nyligen har sett. När du klickar på en knapp med en snabblänk skickas du till sökresultatsidan med den tillämpade omfattningen som är relaterad till knappen du klickade på. Därifrån kan du ange en sökning med den tillämpade omfattningen.

Fullständig sökning

När du går från den snabba sökupplevelsen till sökresultatsidan upplever du den fullständiga sökupplevelsen. Som standard visas resultaten i blandad vy vilket är en kombination av rutnäts- och listvy, beroende på typ av innehåll.

Fullständig sökresultatsida

Välj Visa som > Listvy för att ändra hur resultaten visas. Listvy erbjuder mer fältmetadata per resultat.

Knappen Filter

Resultaten kan filtreras per innehållstyp som Alla, Vyer, Arbetsböcker och Datakällor. Sökresultaten kan förfinas ytterligare med de andra filtren som finns ovanför dem. Klicka på Visa alla eller välj en viss innehållstyp på menyn med innehållstyper för att se fler resultat för en viss innehållstyp. Från vyn för enstaka innehållstyp kan du även ändra alternativen för Sortera efter. Som standard sorteras resultaten per relevans, vilket rangordnar den efter olika användnings-, kvalitet- och anpassningsattribut. Vissa innehållstyper kan även sorteras per popularitet, vilket använder frekvensen och frekvensen för visningar av innehållsobjekt för att sortera resultaten. För Datakällor, Tabeller och objekt och Databaser och filer sorteras resultaten per popularitet efter antalet anslutna arbetsböcker.
Rensa alternativ

Tableau Catalog-användare kan se sökresultat för icke inbäddade databaser och tabeller innan import till Catalog är slutförd. Att klicka på den här posten från snabbsökningen när detta händer, visas varningsmeddelandet ”Visar delresultat ...”. Om du granskar sökresultatsidan är inmatningen grå till import till Catalog är slutförd.

Se följande webbplats för att få tips om hur du får ut det mesta av en Tableau-sökning

Blogg: The Evolution of Tableau Search and Best Practices for Finding Relevant Content (Utvecklingen av Tableau Search och bästa praxis för att hitta relevant innehåll).

Tack för din feedback!Din feedback har skickats in. Tack!