Schemalägg extraktuppdateringar för en virtuell anslutning

En av fördelarna med virtuella anslutningar är att du kan återanvända samma extrakt flera gånger, minska dataspridningen och ta bort överflödiga extraktuppdateringar. För att säkerställa att allt innehåll som använder en virtuell anslutning har uppdaterade extrakt kan du skapa ett uppdateringsschema för extraktuppdatering gällande tabellerna i anslutningen efter att den har publicerats.

Du kan även schemalägga extraktuppdateringar av datakällor och arbetsböcker som använder virtuella anslutningar. Se Schemalägg uppdateringar i Tableau Cloud(Länken öppnas i ett nytt fönster) och Uppdatera data med ett schema(Länken öppnas i ett nytt fönster) (Tableau Server).

Extrahera tabeller

Se Extrahera tabelldata(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Schemalägg extraktuppdateringar på Tableau Server

1. Gå till sidan virtuell anslutning. (Klicka på Virtuella anslutningar i listrutan, på Startsidan eller sidan Utforska, och välj sedan den virtuella anslutningen.)
  2. Överst på sidan ska du se rubriken Data är extrakt. Om det står Data är live ska du uppdatera webbläsaren.
  3. Välj fliken Schemalagda uppgifter och klicka på +Ny uppgift.
  4. Dialogrutan Skapa schemalagd uppgift öppnas. Dialogrutan Skapa schemalagd uppgift ser annorlunda ut i Tableau Server och Tableau Cloud. Om du använder Tableau Cloud, se Schemalägg extraktuppdateringar för en virtuell anslutning(Länken öppnas i ett nytt fönster) i produkthjälpen för Tableau Cloud.
  5. Välj ett schema i listrutan.
  6. I händelse av att flera tabeller använder extrakt väljer du Beroende eller Oberoende. (I Tableau Server 2023.3 och tidigare var dessa alternativ ”Håll tabeller synkroniserade” och ”Uppdatera tabeller oberoende av varandra”, men den underliggande betydelsen är densamma.)
    • Beroende betyder att inget av extrakten kommer att uppdateras om en eller flera tabellers extraktuppdateringsjobb misslyckas.
    • Oberoende betyder att framgången eller misslyckandet med en tabells extraktjobb inte påverkas av att andra tabellers extrakt uppdateras eller inte.
  7. Välj Uppdateringstyp. Du kan konfigurera typen av extrakt i redigeraren för virtuella anslutningar. Mer information finns i avsnittet Inkrementella extrakt på sidan Skapa en virtuell anslutning. (I Tableau Server 2023.3 och tidigare har virtuella anslutningar inte stöd för inkrementella extrakt, så i dessa versioner ser du inte dessa alternativ.)
    • Fullständiga betyder att fullständiga extraktuppdateringsjobb kommer att köras på alla extrakt i den virtuella anslutningen, oavsett om de är konfigurerade för fullständig extraktuppdatering eller inkrementell extraktuppdatering.
    • Inkrementella betyder att inkrementella extraktuppdateringsjobb kommer att köras på alla inkrementella extrakt i den virtuella anslutningen. För alla andra extrakt i den virtuella anslutningen kommer fullständiga extraktuppdateringsjobb att köras.
  8. Välj Lägg till eller redigera tabeller och välj de tabeller du vill uppdatera.
  9. Välj OK.
  10. Välj Tillämpa.

Tidsgräns för extraktuppdateringar

För att tidskrävande uppdateringsuppgifter inte ska lägga beslag på alla systemresurser eller hindra andra extrakt på platsen från att uppdateras finns det en tidsgräns på två timmar för extraktuppdateringar för virtuella anslutningar. Mer information om tidsgränsen för uppdateringsuppgifter och förslag på hur du kommer tillrätta med de här felen finns i Tidsgräns för extraktuppdateringar(Länken öppnas i ett nytt fönster). Tänk dock på att virtuella anslutningar bara har stöd för fullständiga och inte inkrementella uppdateringar.

Vem kan göra detta?

För att publicera en virtuell anslutning eller ange behörigheter måste du

• ha inloggningsuppgifter till den databas som den virtuella anslutningen ansluter till, samt
  • vara server- eller platsadministratör eller Creator.

Nästa steg

När du har schemalagt extraktuppdateringar för en virtuell anslutning kan du Använda en virtuell anslutning