Hantera användare med Tableau Cloud Manager

Kommer snart: Vi planerar att släppa Tableau Cloud Manager (TCM) under hösten 2024. Platsadministratörer kommer att få ett e-postmeddelande två veckor innan TCM blir tillgängligt.

Alla som öppnar Tableau Cloud – oavsett om de vill bläddra i, publicera, redigera innehåll eller utfora administrativa uppgifter – måste läggas till som användare. Molnadministratörer har följande alternativ för att lägga till användare:

Hur användare hanteras i Tableau Cloud

Inom Tableau Cloud hanteras användarhantering via två distinkta sidor: sidan Cloud-användare och sidan Platsanvändare. Sidan Cloud-användare, som endast är tillgänglig för molnadministratörer i Tableau Cloud Manager (TCM), fungerar som den centrala platsen för att tilldela användare till flera platser och för att ta bort användare från Tableau Cloud. Samtidigt är sidan Platsanvändare tillgänglig för platsadministratörer, så att de kan hantera användare inom sina specifika platser.

Obs! Du kan endast ta bort en användare om användaren inte äger något innehåll (projekt, arbetsböcker, vyer eller datakällor). Mer information finns i Ta bort användare från Tableau Cloud.

Med TCM läggs användare till på klientnivå och tilldelas sedan till lämpliga platser efter behov. Att lägga till användare via TCM kan förbättra introduktionsprocessen genom att minska den administrativa bördan för platsadministratörer, vilket gör att de kan fokusera mer på platsspecifika hanteringsuppgifter. Som molnadministratör kan du när som helst ändra en användares platsmedlemskap och roll. Mer information finns i Hantera användarnas platsmedlemskap.

Lägga till användare i Tableau Cloud Manager

Du kan lägga till användare till Tableau Cloud Manager (TCM) individuellt eller i bulk genom att ladda upp en CSV-fil med användarinformation.

Lägga till en användare individuellt

1. Logga in på Tableau Cloud Manager som molnadministratör.

2. Navigera till sidan Användare och välj Lägg till användare > Lägg till användare via e-post.

3. Fyll i fälten i dialogrutan Lägg till användare:

1. E-postadress: Användarens e-postadress.

2. (Valfritt) Användaren är en molnadministratör: Välj om du vill lägga till användaren som molnadministratör. Som standard autentiserar molnadministratörer med Tableau med flerfaktorautentisering när de loggar in på TCM. Om en extern autentiseringsmetod är konfigurerad, välj en alternativ autentiseringstyp från listrutan.

3. Plats: Välj en eller flera platser att lägga till användaren på.

4. Platsroll: Tilldela användaren en platsroll på varje vald plats. Mer information om platsroller och funktioner finns i Ställa in användarnas platsroller.

5. Platsautentisering: Välj en autentiseringsmetod för användaren. Standardautentiseringsmetoden är Tableau-inloggning med flerfaktorsautentisering. Om platsadministratörer har konfigurerat flera autentiseringsmetoder, välj en alternativ autentiseringstyp från listrutan.

4. Klicka på Lägg till användare. Ett e-postmeddelande skickas till användaren med nästa steg för att logga in på Tableau Cloud.

Om en ny användares e-postadress redan är kopplad till ett konto på tableau.com uppmanas användaren att logga in med den befintliga e-postadressen och lösenordet för det kontot.

Om en ny användares e-postadress inte är kopplad till ett konto på tableau.com uppmanas användaren att tillhandahålla för- och efternamn och lösenord.

Importera användare i bulk

Om du vill automatisera processen att lägga till användare kan du skapa en CSV-fil som innehåller användarinformation och sedan importera filen till Tableau Cloud Manager (TCM). När du importerar CSV-filen kan du ange användarens platsmedlemskap, platsroll och autentiseringstyp. Följande kolumner och värden är exklusiva för TCM:

• Plats-URI: Den enhetliga resursidentifieraren för platsen. För att importera en användare som molnadministratör, inkludera kolumnen Plats-URI och lämna den tom.

• Administratörsnivå: För att lägga till en användare som molnadministratör, ställ in värdet till Cloud.

• Autentiseringstyp: Användarens autentiseringstyp för åtkomst till en plats eller TCM.

Obs! Det här avsnittet innehåller importstegen och förutsätter att du redan har skapat CSV-filen. Om du inte har skapat filen än öppnar du Riktlinjer för import av CSV-fil för en lista över filformatskrav och importalternativ.

Följ dessa steg för att lägga till eller ändra användare från en CSV-fil:

1. Logga in på Tableau Cloud Manager som molnadministratör.

2. Navigera till sidan Användare och välj Lägg till användare > Importera användare från fil.

3. För att ladda upp en fil, dra CSV-filen till dialogrutan eller klicka på Välj en fil.

4. Klicka på Importera användare.

Viktigt! Att importera en CSV-fil med olika platsroller uppdaterar automatiskt befintliga användare till de angivna rollerna, även om de är mer restriktiva. Denna ändring påverkar alla användare, inklusive molnadministratörer.

Hantera användarnas platsmedlemskap

Platsmedlemskap avser de platser och roller som tilldelats varje användare i en klientorganisation. Molnadministratörer kan när som helst ändra en användares platsmedlemskap, till exempel bevilja åtkomst till ytterligare platser eller ändra deras tilldelade platsroll och autentisering. Alla ändringar av användare utförs i dialogrutan för platsmedlemskap och delas sedan mellan platser.

För att ändra platsmedlemskap, följ dessa steg:

1. Logga in på Tableau Cloud Manager som molnadministratör.

2. Gå till sidan Användare och välj de användare som ska ändras.

Obs! Du kan välja upp till 50 användare åt gången. Om du vill ändra fler än 50 användare kan du importera en CSV-fil som innehåller de önskade ändringarna. Mer information om hur du ändrar flera användare samtidigt finns i Importera användare i bulk.

3. Välj Åtgärder > Platsmedlemskap.

4. I dialogrutan ändrar du användarnas platsmedlemskap, inklusive deras platsroll och autentiseringsmetod.

När du ändrar platsmedlemskap för flera användare visas ”Flera värden” i listrutorna Platsroll och Platsautentisering när användare tilldelas olika värden på platsen. Om du väljer ett nytt värde från listan tilldelas samma värde till de valda användarna.

5. Klicka på Spara.

Tilldela eller ta bort behörigheter för molnadministratör

Du kan ha upp till 100 molnadministratörer i Tableau Cloud Manager (TCM). Om du vill tilldela eller ta bort rollen som molnadministratör markerar eller avmarkerar du kryssrutan Användaren är en molnadministratör när du ändrar platsmedlemskap. När användare tilldelas behörigheter som molnadministratör får de tillgång till TCM-webbgränssnittet och Tableau Cloud Manager REST API.

Ta bort användare från Tableau Cloud

Du kan endast ta bort en användare om användaren inte äger något innehåll (projekt, arbetsböcker, vyer eller datakällor). Om du försöker ta bort en användare som äger innehåll ställs användarens platsroll in som Olicensierad, men användaren tas inte bort från Tableau Cloud Manager.

Användare som tillhör flera platser och äger innehåll på någon av dessa platser tas de bort från de platser där de inte äger innehåll. Användarna förblir medlemmar på de platser där de äger innehåll, men degraderas till platsrollen Olicensierad.

Följ de här stegen för att ta bort en användare från Tableau Cloud:

1. Logga in på Tableau Cloud Manager som molnadministratör.

2. Navigera till sidan Användare och välj en eller flera användare att ta bort.

Obs! Du kan välja upp till 50 användare åt gången. Om du vill ändra fler än 50 användare kan du importera en CSV-fil som innehåller de önskade ändringarna. Mer information om hur du ändrar flera användare samtidigt finns i Importera användare i bulk.

3. Välj Åtgärder > Ta bort.

4. I dialogrutan väljer du Ta bort användare.