Tableau-inschakelings-intranet
Deze inhoud is onderdeel van Tableau Blueprint, een volwassenheidsframework waarmee u kunt inzoomen op en verbeteren hoe uw organisatie data gebruikt om impact te bevorderen. Om het traject te beginnen, voert u onze beoordeling(Link wordt in een nieuw venster geopend) uit.
Naarmate uw implementatie groeit van honderden naar duizenden gebruikers, kan het voor gebruikers moeilijk zijn om met elkaar verbinding te maken. Dankzij het inschakelings-intranet kunnen talloze gebruikers verbinding maken met andere afdelingen en geografische locaties. Het zal dienen als hub voor alle Tableau-bronnen met als doel een consistente gebruikerservaring te creëren en iedereen te helpen nieuwe gewoonten te ontwikkelen op basis van best practices.
In de volgende secties worden onderwerpen gedefinieerd die u op uw intranet kunt publiceren, zodat uw gebruikersgemeenschap snel en eenvoudig informatie kan vinden over onboarding, governancebeleid en -procedures, andere Tableau-gebruikers enzovoort. Door deze informatie proactief te delen, voorkomt u vragen en verlaagt u de barrières voor het bieden van beheerde selfservice-analyses. Hieronder ziet u een voorbeeld van een sitemap:
Aan de slag
Als een nieuwe gebruiker geïnteresseerd is in een licentie, met wie neemt deze gebruiker dan contact op? Wat moet de gebruiker weten om met Tableau aan de slag te gaan? Welke middelen zijn beschikbaar? Omdat Tableau organisatiebreed wordt geïmplementeerd, ontstaan er problemen als u de enige bent die elke gebruiker probeert te onboarden. Naarmate meer gebruikers ermee gaan werken, wordt het moeilijker om de gebruikersgemeenschap effectief te beheren en te ondersteunen, omdat er niet genoeg middelen zijn om een-op-eenhulp te bieden.
Het gedeelte 'Aan de slag' verbindt nieuwe gebruikers met de benodigde bronnen op uw intranet en in het hele bedrijf. Zorg dat gebruikers over de drempel heen komen en Tableau gaan gebruiken, in plaats van te worstelen. Dit is de eerste stap om gebruikers meer mogelijkheden te bieden en de Tableau-community van uw organisatie op te bouwen.
Denk aan de veelgestelde vragen die u mogelijk krijgt:
- Hoe verkrijg ik een licentie en installeer ik software of hoe krijg ik toegang tot Tableau Server of Tableau Cloud?
- Wat zijn de basisvaardigheden voor elk licentieniveau? (hieronder gedetailleerd)
- Wanneer is er training en wat is er nodig voor mijn corresponderende rol?
- Wie gebruikt Tableau op mijn afdeling?
- Hoe maak ik verbinding met data?
- Welke gecertificeerde databronnen zijn beschikbaar?
Bovendien helpt het publiceren van links naar de online Help-onderwerpen van Tableau bij het vaststellen van de basisvaardigheden voor het weergeven van en omgaan met data:
- Aanmelden bij Tableau Server of Tableau Cloud
- Wat kan ik doen met een Tableau-site?
- Wat kan ik doen met een Tableau-webweergave?
- Data in een weergave verkennen en analyseren
- Aangepaste weergaven gebruiken
- Webweergaven delen
- Abonneren op weergaven
- Datagestuurde meldingen verzenden
- Opmerkingen maken over weergaven
Maak de volgende links beschikbaar voor Creators en Explorers:
- Functievergelijking webauthoring en Tableau Desktop
- Creators: aan de slag met webauthoring
- Creators: verbinding maken met data op het web
- Data voorbereiden op het web
- Weergaven bewerken op het web
- Verbinding maken met gepubliceerde databronnen tijdens webbewerking
- Een dashboard maken
- Een verhaal maken
- Uw werk opslaan
Veelgestelde vragen
Door veelgestelde vragen bij te houden, kunnen gebruikers veelvoorkomende vragen snel en gemakkelijk beantwoorden. Bovendien bespaart u hierdoor tijd omdat u niet op elke vraag direct hoeft te reageren. Als een Data Doctor-programma in uw organisatie is geïmplementeerd, is het misschien een goed idee om bij te houden hoeveel vragen er worden gesteld en welke onderwerpen het vaakst aan bod komen. Door deze informatie bij te houden, kunt u veelvoorkomende onderwerpen en categorieën voor vragen identificeren en bepalen welke training moet worden gegeven om deze kennislacunes te dichten. We raden u aan uw lezers aan te moedigen feedback te geven op de meest voorkomende vragen, bijvoorbeeld door feedback op artikelen mogelijk te maken, bewerkingen via een specifiek chatkanaal voor te stellen of door een specifieke distributielijst te e-mailen.
Ondersteuning
Definieer in het ondersteuningsgebied waar een gebruiker terecht kan voor hulp, inclusief Peer-to-peer-ondersteuning, kantooruren en het registreren van een supportticket. Als een gebruiker niet de nodige hulp kan vinden, is de kans groter dat die gebruiker gefrustreerd raakt door de situatie en Tableau niet meer zal gebruiken. Creëer en documenteer een escalatiepad voor tickets voor het geval een vraag niet kan worden beantwoord door een expert binnen het team of de afdeling van de gebruiker. Raadpleeg voor meer informatie Tableau-ondersteuningsprocessen.
Wanneer u peer-to-peer-ondersteuning mogelijk maakt, moedigt u anderen aan om samen te leren, les te geven en oplossingen te ontdekken. Als u weet hoe u efficiënt kunt zoeken met de zoekmachines van Tableau, kunt u technische obstakels vaak snel en gemakkelijk omzeilen.
U kunt ook uw voordeel doen met de online Help en Knowledgebase van Tableau door links te publiceren naar algemene Help-ondersteuningsonderwerpen: Tableau Desktop en Tableau Prep Builder (in het Engels). Op deze pagina's vindt u een lijst met populaire onderwerpen die u kunt beheren op de ondersteuningspagina van uw inschakelings-intranet.
Aankondigingen
Plaats aankondigingen op het inschakelings-intranet om alles bekend te maken, van gebruikersgroepvergaderingen, leerplannen, trainingsmogelijkheden en kantooruren tot onderhoudsvensters, upgrades en andere gebeurtenissen die van invloed zijn op de service.
Gebruikersdirectory
Het maken van een gebruikersdirectory maakt mensen vindbaar, bevordert de uitwisseling van ideeën, helpt gebruikers anderen binnen of buiten hun team te vinden voor hulp, en bouwt uw gebruikersgemeenschap op. De gebruikersdirectory moet alle gelicentieerde Tableau-gebruikers bevatten, met hun naam, afdeling, titel, licentieniveau, vaardigheidsgordelniveau en certificeringsniveau.
Een lijst met gelicentieerde Tableau-gebruikers kan worden verkregen via de databron TS-gebruikers van Tableau Server Community. Deze lijst kan worden gecombineerd met HR-, trainings- en certificeringsdata om een volledig profiel van elke gebruiker te verschaffen. Het tabblad Tableau-gebruikers van de Tableau Blueprint-planner bevat deze informatie ook en kan worden gebruikt als databron om de lijst te maken. Gebruik Tableau om de weergave te maken en deze in de webpagina in te sluiten.
Governancemodellen
Door middel van een combinatie van mensen, processen en technologie zijn het geïnformeerde gebruikers die uw bedrijf Tableau-governancemodellen in de praktijk brengen. Help uw gebruikers inzicht te krijgen in de gecentraliseerde, gedelegeerde en zelfbesturende modellen van data- en inhoudgovernance, die zijn opgesteld met het werkblad Governance van Tableau Blueprint-planner, door richtlijnen, beleid en processen te publiceren. Gebruikers moeten de workflow van uw organisatie met betrekking tot databroncertificering en inhoudspromotie begrijpen en raadplegen voor alles, van sandbox- tot productieprojecten.
Dataplatforms
De databronnen van uw bedrijf moeten worden vermeld, zodat gebruikers weten waar ze terecht kunnen voor welk soort data. Documenteer de databasenaam, tabel of weergave, het type authenticatie en de vereisten voor toegangsverzoeken voor elke database.
Directory van gecertificeerde databronnen
Om gebruikers te helpen begrijpen welke vertrouwde data voor hen beschikbaar zijn en sneller een beheerde dataset voor hun analyse te vinden, kunt u een directory van gecertificeerde databronnen maken. Deze directory bevat samengestelde, beheerde databronnen. Minimaal moeten hierin de naam van de databron, de eigenaar en de databron staan. Omdat de data van de ene afdeling nuttige context kunnen zijn voor een andere afdeling, kunt u overwegen alle namen van gecertificeerde databronnen in de directory te delen om het bewustzijn rond de beschikbaarheid te vergroten en tegelijkertijd de kans op duplicatie te minimaliseren.
Gecertificeerde databronnen kunnen worden verkregen bij de databron TS-dataverbindingen in Tableau Server Community (in het Engels) door te filteren op [Data Source is Certified] = TRUE. Gebruik Tableau om de weergave te maken en deze in de webpagina in te sluiten.
Beste practices voor analyse
Omdat best practices op het gebied van analyse direct beschikbaar zijn op het inschakelings-intranet, beschikken auteurs van inhoud over richtlijnen voor het kiezen van het juiste diagramtype en het creëren van effectieve, bruikbare dashboards voor gebruikers van inhoud. Zie Best practices voor analyses in Tableau (in het Engels) voor meer informatie.
Visuele stijlgids
Weten uw gebruikers hoe een geweldig dashboard eruit ziet? Door een Visuele stijlgids te publiceren, biedt u uw gebruikers een begin bij ontwerpen en richtlijnen over hoe ze onderscheid kunnen maken tussen ad-hoc en gecertificeerde inhoud, welke lettertypen en merkkleuren ze moeten gebruiken, en andere opmaakopties. De beste plaats om te beginnen met het definiëren van een visuele stijl is meestal uw bedrijfsmerk of stijlgids. Plaats een aangepast kleurenpalet en lay-outsjabloon in dit gebied. Zie voor meer informatie over merksjablonen Best practices voor analyses in Tableau (in het Engels).
Inspiratie
U kunt RSS- en/of X-feeds (voorheen Twitter-feeds genoemd) van Tableau insluiten in een intranetpagina om actuele inhoud rechtstreeks vanuit Tableau aan uw gebruikersgemeenschap te leveren. Tableau biedt een RSS-feed voor de Tableau-blog, die kan worden gebruikt met een RSS-viewer-webcomponent. Daarnaast biedt Tableau een e-mailabonnementsservice voor de galerij Visualisatie van de dag van Tableau Public. X-feeds van Tableau (@tableau) en Tableau Public (@tableaupublic) kunnen op uw intranet worden ingesloten met behulp van de insluitingspagina van X (in het Engels).
- Visualisatie van de dag: Galerij, E-mail
- Tableau-blog: Website, E-mail, RSS
- Tableau: X
- Tableau Public: X
Voor de nieuwste en beste inhoud op het gebied van datavisualisatie kunt u lid worden van de #datafam door Tableau Visionaries en Ambassadors te volgen op X (in het Engels).
Gebeurtenissenkalender
Het bouwen van een gebeurtenissenkalender op basis van de betrokkenheidsactiviteiten die worden beschreven in Tableau-community-betrokkenheid en Tableau-ondersteuningsprocessen kan uw gebruikers helpen met betrokkenheid en implementatie. Deze activiteiten omvatten vergaderingen van gebruikersgroepen, vergaderingen van beheerdersgroepen, lunch-en-leer-bijeenkomsten en kantooruren.
Leerplannen
Om gebruikers te helpen de vaardigheden te begrijpen die nodig zijn voor hun functie en licentietype, publiceert u leerplannen voor elk van de rollen: sitebeheerders, projectleiders, Creators, Explorers en Viewers. Zie Tableau-onderwijs (in het Engels) en bekijk een voorbeeldtrainingsplan op Tableau Public (in het Engels) voor meer informatie over leerplannen.
Informatiebronnen over datageletterdheid
Bied informatiebronnen aan over fundamentele vaardigheden op het gebied van datageletterdheid, zodat iedereen in uw organisatie een basislijn van datageletterdheid kan vaststellen. Voeg links toe naar onze pagina Datavaardigheden 10 miljoen (in het Engels), waar we bronnen beschrijven in het kader van onze #PledgeforData (in het Engels), een belofte om datavaardigheden te verdedigen en 10 miljoen mensen op te leiden.
Bedrijfsopleidingskalender
De bedrijfsopleidingskalender bevat terugkerende bijeenkomsten voor trainingssessies gericht op sitebeheerders, projectleiders, Creators, Explorers en Viewers, die worden gehouden in een webvergadering of een klaslokaal. Door deze sessies maandelijks of zelfs wekelijks te houden, vooral in het begin, krijgt iedereen de nodige informatie om aan de slag te kunnen met Tableau. Zie Tableau-onderwijs (in het Engels) voor meer informatie.
Opnames van gebruikersgroepen
Door uw interne gebruikersgroepvergaderingen op te nemen, kunt u deze beschikbaar maken voor iedereen die niet persoonlijk aanwezig kon zijn. Ze kunnen ook dienen als nuttig naslagwerk bij het opleiden van nieuwe gebruikers.