Wat kan ik doen met een Tableau-webweergave?

U hebt honderden presentaties, e-mails en documenten met datagrafieken gezien. Die dingen zijn statisch en stemmen u niet vrolijk. Ten eerste zijn de data slechts momentopnamen. Ten tweede, als u vragen hebt, moet u deze stellen aan degene die de grafiek heeft gemaakt. . Als u die persoon kunt vinden.

Tableau is anders. Wanneer iemand u een link naar een webweergave stuurt, krijgt u vaak de meest recente data te zien die beschikbaar zijn en, nog belangrijker, u kunt hiermee werken. Wilt u alle details weten en direct antwoord krijgen op uw vragen? U hoeft alleen maar op de weergave in uw webbrowser te klikken.

Wat kunt u doen met een Tableau-webweergave? Veel!

Opmerking: we bespreken de meest voorkomende manieren om met weergaven te werken. Soms schakelen Creators van weergaven slechts een deel van deze functies in.

Kan ik de data aantasten?

Welnee. Wanneer u met een weergave werkt, verandert u alleen tijdelijk het uiterlijk. De volgende keer dat u of uw collega's de weergave openen, heeft deze weer het oorspronkelijke uiterlijk. De onderliggende data blijven altijd veilig en betrouwbaar, dus u kunt ze rustig gaan verkennen.

Data filteren en sorteren

Wilt u de zichtbare data inkorten of opnieuw ordenen, zodat u zich kunt concentreren op de zaken waarin u geïnteresseerd bent? U hebt een paar eenvoudige opties:

Data filteren

De meeste Creators van weergaven voegen filters toe waarmee u de zichtbare data kunt beperken tot specifieke datumbereiken, regio's en categorieën. Wanneer u deze ziet, kunt u er gerust op klikken of ze zo nodig verslepen.


Klik op de afbeelding hierboven om de animatie opnieuw af te spelen.

Data sorteren

Als u naar een tabel met data kijkt en deze alfabetisch of numeriek wilt sorteren, beweegt u de cursor over een kolomkop en klikt u op het sorteerpictogram.


Klik op de afbeelding hierboven om de animatie opnieuw af te spelen.

Details over specifieke datapunten bekijken

Wanneer u de cursor over een weergave beweegt, ziet u vaak knopinfo die details over elk datapunt of elke markering bevat. Markeringen kunnen veel verschillende vormen aannemen. Hier ziet u hoe ze eruit zien op kaarten en in staafdiagrammen en tabellen:


Klik op de afbeelding hierboven om de animatie opnieuw af te spelen.

Markeringsdetails

Markeringsdetails

Onderliggende data weergeven

Als u nieuwsgierig bent, wilt u misschien een samenvatting van de brondata bekijken om een beter beeld te krijgen van de cijfers achter de visualisaties. Als de Creator van de weergave u toestemming heeft gegeven, kunt u op een markering in de weergave klikken en vervolgens op het pictogram Data weergeven klikken.


Klik op de afbeelding hierboven om de animatie opnieuw af te spelen.

Samenwerken aan data

Data krijgen meer betekenis als u ze samen met anderen onderzoekt.

Opmerkingen toevoegen

Als u snel vragen wilt stellen of inzichten wilt delen, klikt u op het opmerkingenpictogram in de werkbalk. U kunt uw opmerkingen koppelen aan een momentopname van de weergave waarvoor u eventueel filters hebt toegepast of andere wijzigingen hebt aangebracht.

Opmerkingen over weergave

Links delen

Wilt u de opwinding van het direct werken met data met anderen delen? Klik in de werkbalk op Delen, kopieer de link naar de weergave en stuur deze vervolgens per e-mail of chatbericht naar iedereen met een Tableau-account binnen uw organisatie.

Knop Delen

Link voor delen

Regelmatig weergaven per e-mail ontvangen

Als u regelmatig automatisch e-mails van een weergave wilt ontvangen (bijvoorbeeld vóór wekelijkse vergaderingen), klikt u in de werkbalk op Bekijken > Abonnementen.

De knop voor abonneren

Opmerking: u ontvangt mogelijk ook e-mails over weergaven die anderen voor u hebben geregeld, zoals datagestuurde meldingen die gebruikers op de hoogte stellen wanneer data belangrijke drempelwaarden voor uw bedrijf overschrijden.

Een weergave downloaden

U hebt de mogelijkheden van interactieve Tableau-webweergaven gezien. Er zijn echter momenten waarop u die data buiten de browser wilt tonen. Als de Creator van de weergave u toestemming heeft gegeven, klikt u op het downloadpictogram in de werkbalk om een statisch .png-, .pdf- of .pptx-bestand te maken dat de huidige weergave toont.

De knop Downloaden

Naar een recent bekeken weergave zoeken

Als u een interessante weergave tegenkomt, maar later vergeet waar u deze hebt gevonden, hoeft u zich geen zorgen te maken. Tableau houdt het voor u bij. U vindt de twaalf meest recent bekeken weergaven op de pagina Recente items. Deze pagina kunt u openen vanuit het navigatievenster.

Recente items in het navigatievenster

Op de startpagina vindt u ook een kleinere selectie van uw meest recent bekeken weergaven.

Een weergave toevoegen aan Favorieten

Naarmate de hoeveelheid aan Tableau-inhoud in uw organisatie toeneemt, wilt u eenvoudig gegevensdata kunnen vinden die voor u belangrijk zijn. Als u een weergave aan uw favorieten wilt toevoegen, klikt u op het sterpictogram in de koptekst.

Sterpictogram in koptekst

Als u wilt terugkeren naar een favoriet item, opent u de pagina Favorieten via het navigatievenster.

Favorieten die u opneemt in Tableau Server of Tableau Cloud, worden ook weergegeven in de Tableau Mobile-app en vice versa. Zo hebt u overal direct toegang tot belangrijke data.

Gefeliciteerd, data-kampioen!

Ziet u hoe makkelijk dat was? Nu u bekend bent met webweergaven, kunt u beginnen met het verkennen van alle Tableau-inhoud die beschikbaar is binnen uw bedrijf. Beantwoord vragen. Deel inzichten. U bent er klaar voor!

Zie ook

Rondleiding door uw Tableau-site

Delen en samenwerken op het web

Zoom- en panweergaven en selectiemarkeringen

Bedankt voor uw feedback.De feedback is verzonden. Dank u wel.