Uw werk opslaan

U kunt uw werk op elk gewenst moment opslaan terwijl u data in Tableau analyseert of ermee werkt.

Voor Tableau Desktop

In Tableau Desktop kunt u uw werk op verschillende manieren opslaan:

  • Automatisch een werkmap opslaan - De werkmap wordt automatisch opgeslagen op dezelfde locatie als het originele bestand. In het geval van een crash is er een herstelde versie beschikbaar.

  • Een werkmap opslaan – Alle open werkbladen worden opgeslagen.
  • Een werkmappakket opslaan – De werkmap wordt samen met alle lokale bestandsdatabronnen en afbeeldingen waarnaar wordt verwezen in één bestand opgeslagen.

  • Een bladwijzer opslaan – Het huidige werkblad opslaan.

U kunt werkmappen en bladwijzers delen met uw collega's, op voorwaarde dat zij toegang hebben tot de relevante databronnen waarvan de werkmap gebruikt maakt. Als uw collega's geen toegang hebben tot de databronnen, kunt u een werkmappakket opslaan.

Aangepaste velden, zoals samengevoegde metingen, berekende velden, groepen en sets, worden samen met werkmappen en bladwijzers opgeslagen.

Automatisch een werkmap opslaan

Tableau Desktop slaat uw werk automatisch elke paar minuten op. U verliest dus geen uren aan werk meer als Tableau Desktop onverwachts wordt afgesloten. Deze functie is standaard ingeschakeld, maar u kunt deze uitschakelen op de werkbalk via Help > Instellingen en prestaties > Automatisch opslaan inschakelen.

Opmerking: als u deze optie niet ziet, heeft uw systeembeheerder deze functie mogelijk uitgeschakeld.

Als Tableau crasht, wordt er automatisch een herstelde versie van de werkmap gemaakt met de extensie .twbr. Deze wordt opgeslagen op dezelfde locatie als het oorspronkelijke bestand of in uw map met de naam Mijn Tableau-opslagplaats/werkmappen. Nieuwe werkmappen worden opgeslagen met de naam "Boek1" plus een numerieke ID. Wanneer u Tableau opnieuw opent, wordt er een hersteldialoogvenster weergegeven met een lijst van de herstelde bestanden. U kunt deze selecteren en openen om door te gaan met uw workflow.

Verder kunt u via hetzelfde dialoogvenster ook ongewenste bestanden verwijderen.

Zie Voor de installatie(Link wordt in een nieuw venster geopend) in de implementatiegids van Tableau Desktop voor meer informatie over hoe u deze functie tijdens de installatie kunt in- of uitschakelen.

Een werkmap opslaan

Wanneer u Tableau Desktop opent, wordt er automatisch een nieuwe werkmap gemaakt. In werkmappen bevindt zich het werk dat u maakt. Werkmappen bestaan uit één of meer werkbladen. Elk werkblad heeft een specifiek overzicht van uw data.

Een Tableau-werkmap opslaan:

  1. Selecteer Bestand > Opslaan.

  2. Geef de naam van het werkmapbestand op in het dialoogvenster Opslaan als.

Tableau slaat het bestand standaard op met de extensie .twb. Standaard slaat Tableau uw werkmap op in de map Werkmappen in uw Mijn Tableau-opslagplaats. U vindt deze opslagplaats in uw map Documenten. U kunt Tableau-werkmappen echter in elke gewenste map opslaan.

Bestandsnamen in Tableau mogen geen van de volgende tekens hebben: slash (/), backslash (\), groter-dan-teken (>), kleiner-dan-teken (<), sterretje (*), vraagteken (?), aanhalingsteken ("), pijpsymbool (|), dubbele punt (:) of puntkomma (;).

Een kopie van een geopende werkmap opslaan:

  • Selecteer Bestand > Opslaan als en sla het bestand op onder een nieuwe naam.

Een werkmappakket opslaan

In werkmappakketten bevindt zich de werkmap, samen met een kopie van alle lokale bestandsdatabronnen en achtergrondafbeeldingen. De werkmap is niet meer gekoppeld aan de oorspronkelijke databronnen en afbeeldingen. Deze werkmappen worden opgeslagen met de bestandsextensie .twbx. Andere gebruikers kunnen het werkmappakket openen in Tableau Desktop of Tableau Reader en hebben geen toegang nodig tot de databronnen die in de werkmap zijn opgeslagen.

Zie Werkmappakketten(Link wordt in een nieuw venster geopend) voor meer informatie over het opslaan van uw werkmap als werkmappakket.

Een bladwijzer opslaan

U kunt een afzonderlijk werkblad opslaan als Tableau-bladwijzer. Wanneer u de bladwijzer opslaat, maakt Tableau een momentopname van het werkblad. Bladwijzers zijn vanuit elke werkmap toegankelijk via het menu Bladwijzers. Wanneer u een werkblad opent waarvoor een bladwijzer bestaat, wordt het werkblad aan uw werkmap toegevoegd in de staat waarin deze zich bevond toen die als bladwijzer werd toegevoegd. Deze informatie wordt nooit automatisch bijgewerkt of gewijzigd. Bladwijzers zijn handig als u werkbladen hebt die u vaak gebruikt.

Een Tableau-bladwijzer opslaan:

  1. Selecteer Venster > Bladwijzer > Bladwijzer maken.

  2. Geef de naam en locatie van het bladwijzerbestand op in het dialoogvenster Bladwijzer maken.

Tableau slaat het bestand op met de extensie .tbm. De standaardlocatie is de map Bladwijzers in de Tableau-opslagplaats. U kunt Bladwijzers echter op elke gewenste locatie opslaan. Bladwijzers die niet in de Tableau-opslagplaats zijn opgeslagen, worden niet weergegeven in het menu Bladwijzer.

U kunt bladwijzers in mappen ordenen. Dit gaat op dezelfde manier als u bestanden of documenten ordent. Dit kan handig zijn als u een groot aantal bladwijzers moet beheren. U kunt bijvoorbeeld bladwijzers ordenen op basis van de naam van de werknemer, producttypen of verkoopresultaten. U kunt bladwijzers ordenen door een nieuwe map te maken, de naam van een bestaande map te wijzigen, namen van bestaande bladwijzerbestanden te wijzigen, enzovoort.

U verwijdert bladwijzers op dezelfde manier als u elk ander bestand op uw computer verwijdert. Nadat u een bladwijzer uit de map Bladwijzers in de Tableau-opslagplaats hebt verwijderd, wordt deze uit het menu Bladwijzers verwijderd wanneer u Tableau de volgende keer start.

Opmerking: hoewel bladwijzers doorgaans een momentopname van het werkblad zijn en de dataverbinding, opmaak en dergelijke bevatten, heeft een bladwijzer geen parameterwaarden en de huidige pagina-instelling in de container Pagina's.

Voor webauthoring

Wanneer u weergaven in Tableau Server of Tableau Cloud maakt, bewerkt en ermee werkt, kunt u uw werk op verschillende manieren opslaan:

  • Een werkmap opslaan - een werkmap opslaan in het project dat u opgeeft.

  • Een kopie van een werkmap opslaan - een kopie van de werkmap opslaan in het project dat u opgeeft.

  • Wijzigingen als een aangepaste weergave opslaan - wijzigingen opslaan als een aangepaste weergave, die is gerelateerd aan de oorspronkelijke weergave en wordt bijgewerkt wanneer de oorspronkelijke weergave wordt bijgewerkt.

Een werkmap opslaan

Wanneer u een nieuwe werkmap maakt of een bestaande werkmap bewerkt in Tableau Server of Tableau Cloud, kunt u uw werk op elk gewenst moment opslaan.

Een werkmap opslaan:

  • Selecteer in de webbewerkingsmodus Bestand > Opslaan.

    Opmerking: als de werkmap nog nooit is opgeslagen, moet u Bestand > Opslaan als selecteren.

Een kopie van een bestaande werkmap opslaan

Soms wilt u een bestaande weergave niet overschrijven met uw wijzigingen. In dergelijke gevallen kunt u een kopie van een bestaande werkmap opslaan. Wanneer u dit doet, blijft de bestaande werkmap ongewijzigd en wordt er een kopie van gemaakt die u naar wens kunt bewerken.

Opmerking: wanneer u een kopie van een bestaande werkmap opslaat, wordt deze niet bijgewerkt wanneer de oorspronkelijke werkmap wordt bijgewerkt of opnieuw wordt gepubliceerd. De werkmap wordt ook niet verwijderd wanneer de oorspronkelijke weergave wordt verwijderd. Zie het gedeelte Wijzigingen als aangepaste weergave opslaan als u een weergave wilt maken die wordt bijgewerkt met het origineel.

Een kopie van een werkmap opslaan:

  1. Selecteer in de webbewerkingsmodus Bestand > Opslaan als.

  2. Doe het volgende in het dialoogvenster Werkmap opslaan dat wordt geopend:

    1. Voor Naam: voer een naam voor de werkmap in.

    2. Voor Project: selecteer het project waarin u de werkmap wilt opslaan.

    3. (Optioneel) Selecteer Bladen als tabbladen weergeven om alle werkbladen, dashboards en verhalen in de werkmap als afzonderlijke tabbladen weer te geven.

    4. Klik op Opslaan.

    Opmerking: degene die de databron naar Tableau Server of Tableau Cloud heeft gepubliceerd, heeft mogelijk ook referenties ingesteld voor toegang tot de gepubliceerde databron in de werkmap die u wilt opslaan. Deze verificatieopties worden weergegeven in het dialoogvenster Werkmap opslaan. Zie de verificatietypen in het onderwerp Referenties instellen voor toegang tot uw gepubliceerde data(Link wordt in een nieuw venster geopend) voor meer informatie.

Wijzigingen als aangepaste weergave opslaan

Als u merkt dat u telkens dezelfde wijzigingen aanbrengt in een weergave wanneer u deze opent, kunt u overwegen de wijzigingen als aangepaste weergave op te slaan. Deze optie is niet beschikbaar in de webbewerkingsmodus, maar is wel toegankelijk wanneer u een weergave opent om ermee te werken.

Een aangepaste weergave verandert niets aan het origineel, maar is er wel aan gerelateerd. Als de originele weergave wordt bijgewerkt of opnieuw wordt gepubliceerd, wordt de aangepaste weergave ook bijgewerkt.

U kunt ook kiezen of uw aangepaste weergaven zichtbaar zijn voor andere gebruikers (openbaar) of alleen voor u (privé).

Zie Aangepaste weergaven gebruiken(Link wordt in een nieuw venster geopend) voor meer informatie over aangepaste weergaven en hoe u deze maakt.

Zie ook

Aangepaste weergaven gebruiken(Link wordt in een nieuw venster geopend)

Bedankt voor uw feedback.De feedback is verzonden. Dank u wel.