Snabbinstallation

Detta ämne innehåller alla steg som krävs för att utföra en grundläggande snabbinstallation av Tableau Server. Syftet med konfigurationen som beskrivs här är att tillhandahålla den snabbaste och enklaste vägen till en Tableau Server-installation. Använd den här proceduren som övning och för att testa installation, hantering och användning av Tableau Server innan du påbörjar den faktiska serverdistributionen.

Viktigt: Använd inte den här proceduren som en fristående resurs för att distribuera Tableau Server i en produktionsmiljö. Ta del av innehållet i Installera och konfigurera Tableau Server om du ska distribuera Tableau Server i en produktionsmiljö.

Följ procedurerna nedan för att installera en instans av Tableau Server för Windows med hjälp av ett lokalt identitetsregister.

Innan du börjar

Läs Innan du installerar …. Följande procedur förutsätter att Windows är installerat på kompatibel maskinvara och i enlighet med de miljökrav som specificeras i det ämnet.

Tänk på att den dator som du installerar på måste uppfylla de minimikrav för maskinvara som anges i Minsta maskinvarukrav och rekommendationer för Tableau Server. Installationsprogrammet installerar inte Tableau Server på system som inte uppfyller minimikraven för maskinvara.

Steg 1: Installera Tableau Server och starta Tableau Services Manager

1. Dubbelklicka på installationsfilen.

2. Slutför konfigurationen och installera programmet genom att följa anvisningarna på skärmen.

Bild från konfigurationen som visar hur du kan ändra filsökvägen

Standardsökvägen för installationen är C:\Program Files\Tableau\Tableau Server. Du kan välja en annan plats, även en annan enhet, antingen genom att bläddra fram till dess sökväg eller skriva in den.

Klicka på Tillåt åtkomst om du så uppmanas av Windows Defender-brandväggen. Du kan behöva göra detta flera gånger för att installationen ska slutföras.

3. Klicka på Nästa.

Bild från konfigurationen som visar hur du kan ändra installationstyp

På sidan Serverinstallationstyp kan du ange huruvida du installerar den första noden av en serverinstallation eller ytterligare noder i en installation med flera noder. Du behöver inte ändra detta från standardinställningen (Skapa en ny Tableau Server-installation) såvida du inte gör en installation av Tableau Server på flera noder. Information om hur man gör distribuerade installationer av Tableau Server finns i Installera och konfigurera ytterligare noder.

4. Klicka på Nästa.

Bild från konfigurationen som visar hur du kan ändra installationstyp

På sidan Typ av produktaktivering väljer du om du vill använda ATR-tjänsten för att aktivera och klickar Tableau Serversedan på Installera.

5. Klicka på Slutför när installationen är klar. Installationsprogrammet öppnar sedan webbsidan för TSM-konfiguration på den dator där du installerar Tableau Server.

Steg 2: Aktivera och registrera Tableau Server

Innan du kan konfigurera Tableau Server måste du aktivera en licens och registrera dig. Mer information finns i Aktivera och registrera Tableau Server.

1. Logga in på webbgränssnittet för Tableau Services Manager.

2. På sidan Aktivera ska du ange eller klistra in din produktnyckel och klickar på Aktivera produktnyckel.

När produktnyckeln har aktiverats visas den under Aktiverade produktnycklar.

3. För att aktivera en annan produktnyckel anger du den nya produktnyckeln och klickar sedan på Aktivera produktnyckel. När produktnyckeln har aktiverats visas den under Aktiverade produktnycklar.

4. När du är klar med att aktivera produktnycklar klickar du på Nästa.

Obs! Om de produktnycklar du har aktiverat inte har de funktioner som krävs, till exempel inte tillräckligt många kärnor eller bara en produktnyckel för rollen Viewer, visas dialogrutan Otillräckliga licenser har använts i Tableau Services Manager. Klicka på Aktivera en annan produktnyckel för att lägga till ännu en produktnyckel och öka kapaciteten hos er Tableau Server-installation.

5. På sidan Registrera fyller du i dina uppgifter i fälten och klickar på Registrera.

Steg 3: Konfigurera det lokala identitetsregistret

Du måste konfigurera inställningarna för identitetsregister. Denna procedur förenklar installationen genom att ställa in identitetsregistret på lokal autentisering. Mer information om hur du kan anpassa dessa standardinställningar finns i Konfigurera initiala nodinställningar.

När du har konfigurerat alternativen på den här sidan klickar du på Initiera.

Initieringsprocessen kan ta tid. När initieringen är klar visas följande sida:

Steg 4: Lägg till administratörskonto

Det sista steget i aktiveringen av Tableau Server är att lägga till det initiala administratörskontot. Administratören kommer att ha fullständig åtkomst till servern, inklusive möjligheten att hantera användare, grupper och projekt. Mer information finns på Lägg till ett administratörskonto.

När Tableau Server har initierats visas en sida där du kan skapa Tableau Server-administratören.

Ange det namn och lösenord som du vill använda för administratörskontot.

Om du installerar på distans måste du logga in på TSM på den fysiska datorn där Tableau Server installeras, eller så kan du ansluta på distans till datorn och köra tabcmd initialuser från ett gränssnitt.

Använd administratörskontot som du skapade i det här steget för få tillgång till admin-webbsidorna i Tableau Server. Läs mer i Logga in till administrationsdelen av Tableau Server.

Steg 5: Validera installationen

Detta är ett valfritt steg, men ett bra sätt att validera att Tableau Server är installerat och körs korrekt är att titta på de inbyggda Administrativa vyer i Tableau Server.