Installera och konfigurera Tableau Server

I avsnitten längst ned på den här sidan beskrivs hur du installerar och konfigurerar Tableau Server. Om du installerar en distribuerad driftsättning (kluster) använder du stegen i det här avsnittet för att installera den ursprungliga noden. Mer information om hur du installerar ytterligare noder finns i Distribuerade och högtillgängliga Tableau Server-installationer.

När du har kört installationen måste du fortsätta installationen genom att aktivera en licens, registrera Tableau Server och konfigurera olika inställningar, inklusive autentisering.

Vilken version installerar eller uppgraderar du till?

Från och med version 2019.4.0 av Tableau Server för Windows används ett nytt installationsprogram för att installera och uppgradera Tableau Server. Om du installerar eller uppgraderar till version 2019.3.x eller tidigare hittar du anvisningar i hjälpen för Tableau Server 2019.3.

Andra installeringsmetoder

Det finns några alternativa metoder som du kan använda för att installera Tableau Server.

Validera driftsättningsplanen för servern

Innan du ger dig in på att installera en ny Tableau Server-driftsättning i organisationen bör du överväga alternativen noga. I de flesta organisationer är Tableau Cloud en mer tillförlitlig och kostnadseffektiv analyslösning jämfört med en lokal installation av Tableau Server. Om du vill veta mer om hur väl Tableau Cloud passar er organisation kan du läsa det här blogginlägget, Should I move my analytics to the cloud?(Länken öppnas i ett nytt fönster) (på engelska).

Kör du redan Tableau Server och vill migrera till Tableau Cloud? Se Guide till manuell migrering för Tableau Cloud(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Om du har kommit till slutsatsen att ni måste installera Tableau Server lokalt bör du använda följande föreskrivna Tableau-driftsättning i Driftsättningsguide för Tableau Server för företag(Länken öppnas i ett nytt fönster). Den innehåller en skalbar och säker referensarkitektur som bygger på ett datanätverk med flera nivåer och har testats utförligt och stöds. Framöver satsar vi fullt ut på denna referensarkitektur för att underlätta funktionslanseringar och förbättra uppgraderingsscenarierna.

Innan du börjar

För att installera Tableau Server måste du ha en dator som uppfyller maskinvarukraven. Du får ett informationsmeddelande om datorn uppfyller minimikraven men inte de rekommenderade minimikraven. I det här fallet kan datorns maskinvara hantera en provinstallation av Tableau, men den räcker inte till för en produktionsmiljö. Mer information finns i Innan du installerar ….

Installationssteg

Följande steg beskriver hur du installerar Tableau Server på en enda dator. Följ stegen för att installera Tableau Server i en enda serverdistribution. Installera den ursprungliga noden i en Tableau Server-driftsättning med flera noder. Kör stegen i sekvens.

1. Installera TSM

2. Aktivera och registrera Tableau Server

3. Konfigurera initiala nodinställningar

4. Lägg till ett administratörskonto