Hålla data uppdaterade

När du har publicerat arbetsböcker och datakällor till Tableau Cloud kan du bestämma hur du vill hålla data uppdaterade. Alternativen för att hålla publicerade data uppdaterade beror på datakällornas egenskaper.

Alternativ för dataaktualitet per datakälla

I följande tabell visas de alternativ för dataaktualitet (och undantag) som finns tillgängliga beroende på datakälla.

Undantag

• Tableau Cloud stöder inte anslutningar till någon cube-baserad datakälla.

• Tableau Cloud stöder inte publicerade anslutningar som använder Kerberos-autentisering.

• Du kan publicera extrakt från SAP BW-data till Tableau Cloud, men uppdateringar stöds inte. Det bästa sättet att uppdatera SAP BW-datakällor är att publicera dem på nytt.

Alternativ

KällaPubliceringsalternativUppdateringalternativAutentisering
Lokala data (endast tillgängliga från ett privat nätverk)

Filbaserade data

(Excel, .csv, .txt)

Endast extrakt

Använd Tableau Bridge (rekommenderas)

Manuell uppdatering från Tableau Desktop

Automatiska kommandoradsskript

Ej tillämpligt

Statistikfil

(SAS (*.sas7bdat))

Endast extrakt

Använd Tableau Bridge (rekommenderas)

Manuell uppdatering från Tableau Desktop

Automatiska kommandoradsskript

Ej tillämpligt

Data som finns på en molnplattform

(Till exempel Oracle på Amazon RDS)

Liveanslutning eller extrakt, beroende på databasen

Använd Tableau Bridge (rekommenderas)

Manuell uppdatering från Tableau Desktop

Automatiska kommandoradsskript

Inbäddade inloggningsuppgifter i Tableau Bridge-inställningar

Relationsdatabas

(Relationsdatabaser som Tableau Desktop ansluter till. Till exempel SQL Server, Oracle, IBM DB2)

Liveanslutning eller extrakt, beroende på databasen

Använd Tableau Bridge (rekommenderas)

Manuell uppdatering från Tableau Desktop

Automatiska kommandoradsskript

Inbäddade inloggningsuppgifter i Tableau Bridge-inställningar

Molndata (tillgängliga via det offentliga internet)

Data som finns på en molnplattform

(Se listan över plattformar som stöds i
Tillåta direktanslutningar till data som lagras på en molnplattform

Liveanslutning eller extrakt

Extrakt:

Schemalägga direkt i Tableau Cloud

Inbäddade inloggningsuppgifter + Lista med godkända IP-adresser

Redigera anslutningar på Tableau Cloud

Salesforce, Google Analytics

Endast extrakt

Schemalägga direkt i Tableau Cloud

Uppdatera data med hjälp av sparade inloggningsuppgifter

OAuth-anslutningar

Google BigQuery,

Google Kalkylark

Liveanslutning eller extrakt

Extrakt:

Schemalägga direkt i Tableau Cloud

Uppdatera data med hjälp av sparade inloggningsuppgifter

OAuth-anslutningar

Cloud (Box, Dropbox, OneDrive, Google Drive) filbaserade data

(Excel, .csv, .txt, .tab, .tsv, .json)

Liveanslutning eller extrakt

Extrakt:

Schemalägga direkt i Tableau Cloud

Uppdatera data med hjälp av sparade inloggningsuppgifter

OAuth-anslutningar

Anaplan

Oracle Eloqua

ServiceNow ITSM

Endast extrakt

Schemalägga direkt i Tableau Cloud

Uppdatera data med hjälp av sparade inloggningsuppgifter

Inbäddade inloggningsuppgifter

Redigera anslutningar på Tableau Cloud

Marketo

Endast extrakt

Schemalägga direkt i Tableau Cloud

Inbäddade inloggningsuppgifter

Webbdatakopplingar

Endast extrakt

Använd Tableau Bridge för grundläggande användarnamn och lösenord.

Använd Tableau Desktop-kommandot Uppdatera från källa för anpassade (icke-grundläggande) användarnamn och lösenord eller kör en manuell uppdatering från Tableau Desktop. Mer information finns i avsnittet WDC-autentisering(Länken öppnas i ett nytt fönster) i API-hjälpen för Tableau Web Data Connector.

Tableau Bridge: Inbäddade inloggningsuppgifter

Övrigt: ej tillämpligt

IP-adresser i Tableau Cloud för auktorisering av dataleverantörer

Som en säkerhetsåtgärd kan molndataleverantörer kräva att du anger en lista över auktoriserade IP-adresser från vilka externa program begär åtkomst till dina data. En begäran från en IP-adress som inte uttryckligen godkänts kan avvisas. Om du vill se till att liveanslutningar som du publicerar till Tableau Cloud förblir oavbrutna lägger du till Tableau Cloud i din dataleverantörs lista över tillåtna anslutningar (godkännandelista).

Tabellen listar de IP-adressintervall som Tableau Cloud använder, beroende på plats. Du kan platsen i den URL som visas när du har loggat in på Tableau Cloud Tableau Cloud.

Värdnamn (instans)Webbplatsens platsIP-adress eller -intervall

10ax.online.tableau.com

Västra USA - Oregon

34.208.207.197

52.39.159.250

10ay.online.tableau.com

Västra USA - Oregon

34.218.129.202

52.40.235.24

10az.online.tableau.com

Västra USA - Oregon

34.218.83.207

52.37.252.60

us-west-2b.online.tableau.com

Västra USA - Oregon

34.214.85.34

34.214.85.244

us-east-1.online.tableau.com

Östra USA - Virginia

50.17.26.34

52.206.162.101

prod-useast-a.online.tableau.comÖstra USA - Virginia

3.219.176.16/28

prod-useast-b.online.tableau.com

Östra USA - Virginia

3.219.176.16/28

dub01.online.tableau.com

Västra EU - Irland

34.246.74.86

52.215.158.213

eu-west-1a.online.tableau.com

Västra EU - Irland

34.246.62.141

34.246.62.203

prod-apnortheast-a.online.tableau.com

Asien och Stillahavsområdet – Japan

18.176.203.96/28

prod-apsoutheast-a.online.tableau.com

Asien och Stillahavsområdet - Australien

3.25.37.32/28

prod-uk-a.online.tableau.com

Västra EU – Storbritannien

18.134.84.240/28

prod-ca-a.online.tableau.com

Kanada – Quebec

3.98.24.208/28

Dessa adresser är dedikerade till och kontrolleras av Tableau.

Obs! Förutom att aktivera kommunikation över Tableau Cloud-IP-intervallet kan du behöva aktivera åtkomst via lämplig databasport (till exempel 80 eller 443) beroende på kommunikationstyp (HTTP eller HTTPS).

Hitta auktoriseringssteg för din dataleverantör

Följande länkar tar dig till stegen på vanliga dataleverantörers webbplatser för auktorisering av externa program på deras plattformar.

Amazon:

Microsoft Azure(Länken öppnas i ett nytt fönster)

Google Cloud-plattform(Länken öppnas i ett nytt fönster)

Ansvarsfriskrivning: Länkarna i listan ovan leder utanför Tableau.com. Vi gör vårt bästa för att de här länkarna till externa webbplatser ska vara korrekta, aktuella och relevanta, men Tableau kan inte garantera att sidor som hanteras av andra leverantörer är uppdaterade och korrekta. Kontakta den externa platsen om du har frågor om innehållet där.

Tableau Bridge-anslutningar till Tableau Cloud

För att underlätta anslutningar mellan lokala data och Tableau Cloud använder Tableau Bridge gemensam port 443 för utgående anrop till Tableau Cloud. Mer information finns i avsnittet Nätverksåtkomst i avsnittet Installera Tableau Bridge.