Uppdatera data med hjälp av sparade inloggningsuppgifter

För att hålla data uppdaterad för Salesforce, Google Analytics, Google BigQuery, OneDrive, Dropbox, Quickbooks Online, Anaplan, Oracle Eloqua och ServiceNow ITSM måste du göra följande:

1. Bädda in inloggningsuppgifterna i dataanslutningen. Stegen beskrivs i det här avsnittet

2. Om datakällan eller arbetsboken innehåller ett extrakt kan du lägga till det i ett uppdateringsschema. Se Schemalägga uppdateringar på Tableau Cloud för stegen som behövs för att schemalägga en uppdatering.

Om datakällan eller arbetsboken innehåller en direkt liveanslutning till data är data alltid uppdaterad och du behöver inte skapa en schemalagd uppgift för att uppdatera den.

Bädda in inloggningsuppgifterna i dataanslutningen

Följ dessa steg för att bädda in inloggningsuppgifterna i anslutningen.

1. Logga in på Tableau Cloud och gå till sidan Datakällor.

2. Välj datakällan med anslutningen du vill uppdatera och välj Redigera anslutning på menyn Åtgärder.

3. Alternativen i dialogrutan Redigera anslutning varierar beroende på datakällan som har valts. Granska alternativen som finns tillgängliga för dig och välj de som uppfyller dina behov.

Om du väljer Fråga användare om inloggningsuppgifter för <kopplingsnamn> måste du uppdatera data manuellt. Du kan göra detta genom att be användarna att publicera datakällan på nytt från Tableau Desktop eller initiera en uppdateringsuppgift på Tableau Cloud.

Anslutningsspecifika inloggningsuppgifter

Använd OAuth-inloggningsuppgifter

Säkra dataanslutningar utförs med OAuth-åtkomsttokens för dataanslutningar till Google Analytics, Google BigQuery, Google Kalkylark, OneDrive, Dropbox, Salesforce och QuickBooks Online. Du kan skapa åtkomsttokens genom att logga in på data från Tableau Cloud och godkänna Tableau Cloud-åtkomst till data så länge inloggningsuppgifterna finns (eller du återkallar åtkomsten manuellt). När du lägger till ett nytt konto visas inloggningssidan. När du loggar in skapas en ny åtkomsttoken för inloggningsuppgifter du anger.

Obs! Dropbox använder OAuth-inloggningsuppgifter men Tableau har för närvarande inte stöd för autentisering till Dropbox via ett Google-konto.

Du kan bädda in delade inloggningsuppgifter som låter dig använda ett dedikerat databaskonto för en grupp med användare. Alternativt kan du bädda in inloggningsuppgifter för enskilda användare. Kontot som används för att skapa åtkomsttoken måste tillåta en åtkomstnivå som är tillräcklig för att köra uppdateringsuppgiften.

Använd andra inloggningsuppgifter

Anaplan, Oracle Eloqua och ServiceNow ITSM har stöd för sparade inloggningsuppgifter (såsom användarnamn och lösenord) för att ansluta till data.

Använd Salesforce-säkerhetstoken

Om du bäddar in standardiserade Salesforce-inloggningsuppgifter kan Salesforce kräva en säkerhetstoken för att ge åtkomst till data. Om du till exempel vill få åtkomst Salesforce-anslutningen från en IP-adress som inte ingår i organisationens lista över betrodda IP-adresser. Den här säkerhetstoken måste användas med lösenordet som används i dataanslutningen.

Säkerhetstoken kan löpa ut. När Tableau inte kan uppdatera en Salesforce-anslutning på grund av att en säkerhetstoken har gått ut visar Tableau en varning för följande användare:

• Redigerare av relevanta arbetsböcker och datakällor.

• Redigerare av arbetsböcker som ansluter till relevanta datakällor.

• Platsadministratörer.

Du kan redigera dataanslutningen på servern för att förnya en utgången säkerhetstoken.

Se Security and the API(Länken öppnas i ett nytt fönster) i SOAP API Developer's Guide på Salesforce.com för mer information om Salesforce-autentisering och säkerhetstokens.