Använda Bridge för att hålla data uppdaterade

Om du använder datakällor eller data via virtuella anslutningar som Tableau Cloud inte kan nå direkt, kan du använda Tableau Bridge för att hålla data uppdaterade. Du kan till exempel använda Bridge när en datakälla ansluter till data som finns bakom en brandvägg.

Obs! Om en datakälla ansluter till underliggande data som finns i molnet och som är tillgängliga från det offentliga Internet, så körs live- och extraktanslutningar direkt från Tableau Cloud.

Vad är Bridge?

Tableau Bridge är klientprogramvara som körs på en dator i ditt nätverk. Klienten fungerar tillsammans med Tableau Cloud för att se till att datakällor som ansluter till data i privata nätverk, som Tableau Cloud inte kan nå direkt, hålls uppdaterade. Exempel på data i privata nätverk är lokala data och data i ett virtuellt moln.

Hur fungerar det?

Tableau Bridge fungerar som en pipeline mellan data i ett privat nätverk, t.ex. Excel-filer och SQL Server-data, och Tableau Cloud. Klienten kommunicerar med Tableau Cloud genom en utgående krypterad anslutning som upprättar en anslutning mellan data bakom en brandvägg och din Tableau Cloud-plats.

visar anslutning mellan data bakom en brandvägg och Tableau Cloud

Mer information om hur Bridge kommunicerar med Tableau Cloud finns i Säkerhet i Tableau Bridge.

Vem kan använda det?

Bridge kan användas av alla behöriga Tableau Cloud-användare, men är optimerat för användare i följande roller i en organisation: platsadministratörer och ägare av datakällor.

Platsadministratörer är användare med rollen Platsadministratör eller Platsadministratör – Creator i Tableau Cloud och har i uppgift att installera och hantera Bridge-klienterna. Mer information finns i Planera driftsättningen av Bridge.

Innehållsägare är användare som har rollen Creator eller Explorer (kan publicera) i Tableau Cloud och som vanligtvis publicerar och hanterar sitt eget innehåll. Innehållsägare använder Bridge för att upprätta live- och extraktanslutningarna mellan Tableau Cloud och data i det privata nätverket.

• Med liveanslutningar identifieras Bridge automatiskt i samband med publiceringen av datakällan eller den virtuella anslutningen. Stöd för liveanslutningar aktiveras genom poolindelning.

Mer om datakällor: Alternativet för att publicera datakällan med en liveanslutning visas under publiceringsprocessen. Alternativet är bara tillgängligt om det går att använda liveanslutningar med relationsdatabaser eller molndatabaser som endast kan nås inifrån nätverket.

När användaren har publicerat datakällan tar en tillgänglig klient i poolen hand om livefrågorna. Svårare än så är det inte.

Användarna börjar med att publicera en datakälla till Tableau Cloud och väljer sedan alternativet för liveanslutning. Du kan också publicera en arbetsbok och sedan ange en liveanslutning. Mer information om hur du publicerar datakällor finns i Publicera en Bridge-datakälla med en liveanslutning.

Obs! Om du publicerar en datakälla som ansluter till en privat molnbaserad databas följer du stegen som beskrivs i Publicera privata molnbaserade datakällor(Länken öppnas i ett nytt fönster) för att säkerställa att Bridge används för uppgifter som rör dataaktualitet.

• Med extraktanslutningar kan användarna skapa uppdateringsscheman för datakällor eller virtuella anslutningar. Mer information finns i Konfigurera ett uppdateringsschema för Bridge.

Obs! Om du publicerar en datakälla som ansluter till en privat molnbaserad databas följer du stegen som beskrivs i Skapa scheman för privata molnbaserade datakällor(Länken öppnas i ett nytt fönster) för att tillämpa uppdateringsscheman via Bridge.