Installera Bridge

Tableau Bridge är programvara som du kan installera och använda tillsammans med Tableau Cloud. Installera alltid den senaste versionen av Bridge så att du kan dra nytta av de senaste säkerhets- och funktionsuppdateringarna.

Tableau Bridge finns för Windows-installationer och Linux för Docker-behållare.

Innan du installerar Bridge

Du behöver ingen produktnyckel för att använda Bridge. Användningen av Bridge regleras i slutanvändaravtalet (EULA, End User License Agreement). Alla Bridge-användare måste vara auktoriserade Tableau Cloud.

Du hittar alla tillgängliga versioner på sidan med produktnedladdningar och versionsinformation för Tableau Bridge.

Nätverksåtkomst

Eftersom Bridge hanterar anslutningar mellan data i ett privat nätverk och Tableau Cloud behöver programmet kunna upprätta utgående anslutningar via Internet. Efter den första utgående anslutningen är kommunikationen dubbelriktad.

Nödvändiga portar

Tableau Bridge använder port 443 för att göra utgående internetförfrågningar till Tableau Cloud och port 80 för validering av certifikat.

Tableau med MFA

Bridge har stöds för flerfaktorsautentisering (MFA). Mer information om Tableau med flerfaktorsautentisering finns i Om flerfaktorsautentisering och Tableau Cloud.

Databasdrivrutiner

Bridge använder Tableau-kopplingar för att ansluta till olika databaser och upprätthålla dataaktualiteten. Vissa av dessa kopplingar kräver drivrutiner för att kommunicera med databasen.

Gå till nedladdningssidan för drivrutiner(Länken öppnas i ett nytt fönster) på Tableaus webbplats för drivrutiner för kopplingar som klienten stöder. Filtrera listan för operativsystemet och följ anvisningarna som visas för datakällan.