Rondleiding door uw Tableau-site

Wanneer u zich aanmeldt bij Tableau Server of Tableau Cloud, ziet u als eerste pagina ongeveer hetzelfde als in het volgende voorbeeld.

Startpagina

Opmerking: Als uw site een licentie heeft voor Databeheer, ziet u mogelijk extra functies. Deze licentie is inclusief Tableau Catalog, Tableau Prep Conductor en andere functies voor databeheer. Wanneer Tableau Catalog is ingeschakeld, kunt u de pagina Externe assets zien, informatie over de herkomst van de data bekijken en meer. Virtuele verbindingen worden ook vermeld als een ander Tableau-inhoudstype. Zie Databeheer gebruiken in de hulpsectie van Tableau Cloud(Link wordt in een nieuw venster geopend) of Tableau Server(Link wordt in een nieuw venster geopend) voor meer informatie.

Bladeren door inhoud en inhoud vinden

Om alle inhoud te zien waartoe u toegang hebt op uw Tableau-site, klikt u in het navigatiemenu op Verkennen. Uw siterol en -machtigingen bepalen welke inhoud u kunt zien en welke opties beschikbaar zijn.

Pagina Verkennen

Standaard toont Verkennen Projecten op hoogste niveau. Als u andere inhoudstypen wilt zien, selecteert u deze in het vervolgkeuzemenu met inhoudstypen.

Menu inhoudstypen verkennen

Projecten

Met projecten kunt u de inhoud van uw site organiseren. Projecten op het hoogste niveau kunnen andere (geneste) projecten bevatten, waardoor een hiërarchie ontstaat waar u doorheen navigeert, net als in het bestandssysteem op uw computer.

Wanneer u een project opent, ziet u alle inhoud van dat project op één pagina, inclusief eventuele geneste projecten.

Projectpagina

Als u alleen specifieke inhoudstypen in een project wilt zien, klikt u op het vervolgkeuzemenu Inhoudstype en selecteert u de inhoudstypen die u wilt zien. U kunt de optie Werkmappen als weergaven tonen selecteren om alle afzonderlijke weergaven en aangepaste weergaven binnen een werkmap te bekijken die op de projectpagina worden weergegeven.

Menu projectinhoudstype

Werkmappen

Op een werkmappagina worden de weergaven weergegeven die in de werkmap zijn opgenomen, de databronnen die door de werkmap worden gebruikt, statistieken die zijn gemaakt op basis van de weergaven in de werkmap, aangepaste weergaven, gebruikersabonnementen op de werkmap of afzonderlijke weergaven, herkomstdata (als Tableau Catalog is ingeschakeld) en gebruiksstatistieken.

Werkmappagina

Zie Creators: aan de slag met webauthoring voor meer informatie over het maken van werkmappen.

Weergaven

Op een weergavepagina worden opties weergegeven voor interactie met de weergave, zoals delen, abonneren en bewerken. De opties die beschikbaar zijn in de werkbalk variëren afhankelijk van de siteconfiguratie en uw machtigingen.

Weergavepagina

Wanneer een werkmap wordt gepubliceerd vanuit Tableau Desktop met de optie Werkbladen als tabbladen tonen geselecteerd, kunt u elk blad bekijken door op de tabbladen onder de weergavewerkbalk te klikken.

Zie Wat kan ik doen met een Tableau-webweergave? voor meer informatie over het werken met weergaven.

Statistieken

Op een statistiekpagina worden de huidige waarde voor de statistiek, het tijdstip waarop de statistiek voor het laatst is vernieuwd en details over de statistiek, zoals de eigenaar, beschrijving en definitie, weergegeven. Als de statistiek een datumdimensie als onderdeel van de definitie heeft, wordt er een tijdlijn weergegeven met historische waarden voor de statistiek.

Statistiekpagina

Zie Statistieken maken en problemen met statistieken oplossen (buiten gebruik gesteld) voor meer informatie over statistieken.

Buitengebruikstelling verouderde functie Statistieken

De verouderde functie Statistieken van Tableau is in februari 2024 buiten gebruik gesteld in Tableau Cloud en in Tableau Server versie 2024.2. In oktober 2023 heeft Tableau de mogelijkheid buiten gebruik gesteld om verouderde statistieken in Tableau Cloud en Tableau Server versie 2023.3 in te sluiten. Met Tableau Pulse hebben we een verbeterde ervaring ontwikkeld waarmee u statistieken kunt bijhouden en vragen kunt stellen over uw data. Zie Statistieken maken met Tableau Pulse voor meer informatie over de nieuwe ervaring en Statistieken maken en problemen met statistieken oplossen (buiten gebruik gesteld) voor de buiten gebruik gestelde functie.

Databronnen

Op een databronpagina worden verbindingen met databases of op bestanden gebaseerde data weergegeven, evenals de werkmappen die met de databron zijn verbonden. Als de databron een extract is, worden op de pagina geplande extractvernieuwingen weergegeven.

U kunt Data opvragen gebruiken om uw data rechtstreeks vanaf de databronpagina te onderzoeken. Typ een vraag en krijg direct een visualisatie als antwoord. Zie Automatisch weergaven maken met Data opvragen voor meer informatie.

Databronpagina

Wanneer u een lijst met databronnen bekijkt, kunt u verbindings- en verificatiegegevens bekijken via het menu Tonen als door Verbindingen te selecteren.

Databronmenu-opties

Data opvragen-lenzen

Met een Data opvragen-lens krijgt u een samengestelde subset van data uit een databron, waardoor u gemakkelijker relevante antwoorden op uw vragen kunt vinden. Zie Concrete lenzen maken voor Data opvragen voor specifieke doelgroepen voor meer informatie.

Data opvragen-lenspagina

Datarollen

Op een datarolpagina worden aangepaste datarollen weergegeven die op uw site of server zijn gepubliceerd. U kunt aangepaste datarollen maken in Tableau Prep Builder met behulp van de veldwaarden in uw dataset en ze publiceren naar Tableau Server of Tableau Cloud om ze te delen met anderen. U kunt datarollen gebruiken om veldwaarden te valideren bij het opschonen van uw data.

Zie Datarollen gebruiken om uw data te valideren(Link wordt in een nieuw venster geopend) in de online hulpsectie van Tableau Prep voor meer informatie over het maken en gebruiken van datarollen om data op te schonen.

Flows

Op een flowpagina kunt u uw flow bekijken, bewerken, monitoren, onderhouden en op aanvraag uitvoeren. Als u een Databeheer-licentie hebt met Tableau Prep Conductor ingeschakeld, kunt u plannen hoe uw flow wordt uitgevoerd of gekoppelde taken instellen om meerdere flows achter elkaar uit te voeren.

Flowpagina

Zie Flowdata actueel houden in de hulpsectie van Tableau Prep voor meer informatie over het werken met flows.

Virtuele verbindingen

Virtuele verbindingen bieden een centraal toegangspunt tot data. U kunt een virtuele verbinding gebruiken om een databron, werkmap of flow te maken. U kunt erop vertrouwen dat de data actueel is, omdat het extractvernieuwingsschema al is ingesteld. U kunt inhoud vrijuit delen, wetende dat u geen enkel veiligheidsrisico loopt omdat het databeleid, dat beveiliging op rijniveau toepast, altijd wordt gehandhaafd. Zie Een virtuele verbinding gebruiken in de hulpsectie van Tableau Cloud(Link wordt in een nieuw venster geopend) of Tableau Server(Link wordt in een nieuw venster geopend) voor meer informatie.

Een virtuele verbinding selecteren bij het verbinden met data

Snel toegang krijgen tot belangrijke inhoud

Naast het bladeren door inhoud in projecten, kunt u ook de volgende gedeelten van uw site gebruiken om de items te volgen die voor u belangrijk zijn:

  • Persoonlijke ruimte: een privélocatie voor Explorers en Creators om werk op te slaan of te bewerken. Zie Privé-inhoud maken en bewerken in een persoonlijke ruimte voor meer informatie.
  • Favorieten: voeg elk type inhoud toe aan uw favorieten.
  • Recente items: bekijk de weergaven, statistieken en flows die u het recentst hebt geopend.
  • Gedeeld met mij: vind items die andere gebruikers u hebben gestuurd.
  • Verzamelingen: maak uw eigen verzameling van gerelateerde items of krijg toegang tot verzamelingen van andere gebruikers. Zie Items ordenen in een verzameling voor meer informatie.

Inhoud bekijken als lijst of raster

U kunt inhoud weergeven als lijst of als raster met miniaturen door op de pictogrammen Weergeven als te klikken.

Dit is de lijstweergave:

Lijstweergave

In lijstweergave:

  • Projectpictogram geeft een project aan
  • Werkmappictogram geeft een werkmap aan
  • Weergavepictogram geeft een weergave aan
  • Statistiekpictogram geeft een statistiek aan
  • Data opvragen-lenspictogram geeft een Data opvragen-lens aan
  • Databronpictogram geeft een databron aan
  • Datarolpictogram geeft een datarol aan
  • Flowpictogram geeft een flow aan
  • Virtuele-verbindingspictogram geeft een virtuele verbinding aan

En hier is de rasterweergave:

Miniatuurweergave

In de rasterweergave kunt u met de muis miniaturen aanwijzen om details over de inhoud te bekijken.

Knopinfo voor een weergave

Inhoud sorteren

Om items te sorteren, klikt u op het vervolgkeuzemenu Sorteren op. U kunt sorteren op kenmerken zoals naam, eigenaar, aantal weergaven en aanmaakdatum.

In dit voorbeeld ziet u de sorteeropties voor het aantal paginaweergaven.

Sorteeroptie selecteren

U kunt een lijst ook sorteren door op de kolomkop te klikken. Een pijl geeft de volgorde aan: oplopend (pijl omhoog) of aflopend (pijl omlaag).

Op de kop klikken om te sorteren

Sites identificeren en navigeren

Elke site in Tableau Server en Tableau Cloud heeft een naam en een ID.

In Tableau Server wordt als er maar één site bestaat die site Standaard genoemd. Wanneer u bent aangemeld bij de Standaardsite, ziet de browser-URL er ongeveer zo uit:

https://server-name/#/home

Als u toegang hebt tot meerdere sites, selecteert u er een wanneer u zich aanmeldt.

In Tableau Cloud of een instantie van Tableau Server waarop meerdere sites worden uitgevoerd, bevat de browser-URL #/site/ gevolgd door de site-ID. Als de URL niet /site bevat, bent u aangemeld bij de Standaardsite.

De volgende URL toont een on-premises Tableau Server-site waarvan de site-ID finance is:

https://localhost/#/site/finance/home

Nadat u bent aangemeld, kunt u naar een andere site navigeren door deze te selecteren in de sitekiezer. Als u slechts toegang hebt tot één site, ziet u de sitekiezer niet.

Sitemenu

Tableau Pulse

Tableau Pulse is beschikbaar voor Tableau Cloud en helpt u op de hoogte te blijven van uw data door inzicht te bieden in statistieken. U kunt statistieken volgen om via e-mail of Slack een overzicht te ontvangen van wijzigingen in uw data. U kunt ook de detailpagina van een statistiek in Tableau Cloud bezoeken om vragen over de data te stellen en meer te weten te komen.

Overzicht van Pulse-statistiek

Statistieken in Tableau Pulse zijn gebaseerd op databronnen die op uw Tableau-site zijn gepubliceerd, maar Tableau Pulse-statistieken staan los van de andere inhoud op uw site en worden niet weergegeven in projecten onder Verkennen. Om toegang te krijgen tot Tableau Pulse selecteert u in het navigatiemenu Pulse. Zie Statistieken maken met Tableau Pulse voor meer informatie.

Pulse-toegangspunt in de sitenavigatie

Bedankt voor uw feedback.De feedback is verzonden. Dank u wel.