Statistieken maken met Tableau Pulse

Met Tableau Pulse krijgt u inzicht in uw data op basis van door u gedefinieerde statistieken. Nadat u een statistiek hebt gemaakt, kunt u leden van uw organisatie toevoegen als volgers. Zij ontvangen dan regelmatig e-mails of Slack-overzichten over hun data. Met dit overzicht worden trends, uitschieters en andere veranderingen in kaart gebracht, zodat volgers op de hoogte blijven van de data die relevant zijn voor hun werk. Om meer te weten te komen over de data, kunnen deze gebruikers een statistiek op Tableau Cloud onderzoeken en zien hoe verschillende factoren bijdragen aan veranderingen in de data. Dankzij deze inzichten beschikken ze over de informatie die ze nodig hebben om datagestuurde beslissingen te nemen, zonder dat ze daarvoor complexe analyses in Tableau hoeven uit te voeren.

Startpagina van Pulse

Statistiekdefinities en statistieken

Achter elke statistiek in Tableau Pulse zit een statistiekdefinitie. Viewers interageren met statistieken. Statistiekdefinities specificeren de kernmetadata voor die statistieken.

Bovenliggende-onderliggende relatie tussen definities en statistieken

Statistiekdefinitie: De set metadata die fungeert als enige bron van waarheid voor alle daarop gebaseerde statistieken. Gedefinieerd door een gebruiker met de siterol Creator, Sitebeheerder Explorer of Explorer (kan publiceren). De onderstaande tabel geeft een voorbeeld van de metadata die door een statistiekdefinitie worden vastgelegd.

Statistiekdefinitie voor Superstore-verkoop
DefinitieveldVoorbeeldwaarde
NaamSuperstore-verkoop
Meetwaarde en aggregatieSom van de verkopen
TijddimensieBesteldatum
Vergeleken metVoorafgaand jaar
Aanpasbare statistiekfiltersRegio, Categorie
NummeropmaakValuta
Waarde stijgtGunstig

Statistiek: De interactieve objecten die vóór een definitie staan. Wordt gemaakt wanneer gebruikers filters of tijdopties aanpassen. Dit betekent dat er veel verschillende statistieken kunnen zijn op basis van een definitie. Gebruikers volgen en onderzoeken statistieken om inzicht te krijgen. De volgende tabellen bevatten een voorbeeld van de opties die voor statistieken zijn geconfigureerd. Deze opties worden toegepast boven op de kernwaarde die is gespecificeerd door de statistiekdefinitie.

Statistiek voor Superstore-verkoop – Technologie
StatistiekoptieVoorbeeldwaarde
TijdsperiodeKwartaal tot nu toe
FiltersCategorie: Technologie
Statistiek voor Superstore-verkoop – Kantoorartikelen
StatistiekoptieVoorbeeldwaarde
TijdsperiodeJaar tot nu toe
FiltersCategorie: Kantoorartikelen

Om aan de slag te gaan in Tableau Pulse, maakt u een statistiekdefinitie die de kernwaarde vastlegt van wat u wilt volgen. Op het meest basale niveau is deze waarde een aggregatiemeetwaarde die wordt bijgehouden op basis van een tijddimensie. De definitie specificeert ook opties zoals de dimensies waarop viewers kunnen filteren, de manier waarop de waarde wordt opgemaakt en de typen inzichten die worden weergegeven.

Wanneer u deze definitie maakt, maakt Tableau automatisch een initiële statistiek en stuurt u naar de pagina met die statistiek. Op de initiële statistiek die voor een definitie is gemaakt, zijn geen filters toegepast. Wanneer u of een ander lid van uw organisatie de statistiekfilters of tijdopties echter op een nieuwe manier aanpast, maakt Tableau Pulse een extra statistiek.

Personen in uw organisatie volgen statistieken, geen definities van statistieken. Door individuele statistieken te volgen, krijgen ze inzicht in de specifieke dimensies die voor hen van belang zijn. De definitie is bedoeld om u de mogelijkheid te bieden de data voor statistieken te beheren vanuit één bovenliggend object. Als een veld in uw databron verandert, kunt u de definitie bijwerken om deze wijziging te weerspiegelen. Alle statistieken op basis van die definitie zullen dan ook die wijziging weerspiegelen.

Stel dat u deel uitmaakt van een verkooporganisatie en dat die organisatie statistieken over verschillende gebieden en productlijnen moet bijhouden. In Tableau Pulse maakt u een statistiekdefinitie die de kernwaarde van de som van de dagelijkse verkopen bevat, met aanpasbare statistiekfilters voor regio en productlijn. Vervolgens maakt u statistieken voor elke regio en productlijn. Tot slot voegt u leden van uw organisatie toe als volgers van de statistieken die aangeven waar en wat zij verkopen.

Wat Tableau Pulse anders maakt

Tableau Pulse biedt een vereenvoudigde manier om statistiekdefinities te maken. Met slechts een paar selecties kunt u een definitie maken die normaal gesproken complexe berekeningen zou vereisen om die te ontwerpen in een traditionele Tableau-visualisatie. Medewerkers van uw organisatie gebruiken die statistiekdefinitie als uitgangspunt om de statistiekdata relevant te maken voor hun behoeften. Dit doen ze door de data op te splitsen op basis van verschillende dimensies of tijdopties. Omdat inzichten over deze statistieken rechtstreeks naar volgers worden verzonden, krijgen uw collega's de data die ze nodig hebben voor hun werk.

Met Tableau Pulse kunnen gebruikers eenvoudig en zelfstandig deelnemen aan begeleide dataverkenning. Ze kunnen voorgestelde vragen stellen om te zien hoe verschillende dimensies de data beïnvloeden. Deze begeleide verkenning is een aanvulling op de meer vrije analyses die mogelijk zijn met het ontwerpen in de traditionele Tableau-visualisatie. Hiermee kunnen gebruikers die niet bekend zijn met Tableau-analyses toch inzicht krijgen in hun data.

Vragen en antwoorden over statistiekdata

Houd er rekening mee dat sommige onderdelen van Tableau Pulse vergelijkbaar zijn met andere functies van Tableau, maar dat Tableau Pulse statistieken en inzichten combineert in een geheel nieuwe ervaring. Bij de lancering van Tableau Pulse in februari 2024, zijn Data opvragen en de oude Statistieken-functie van Tableau stopgezet. Net als in Data opvragen, kunt u met Tableau Pulse vragen stellen aan uw data, zodat u inzicht krijgt in het hoe en waarom van de cijfers die u ziet. Met Tableau Pulse kunt u ook statistieken maken en bijhouden, net als met de oude Statistieken-functie, maar Tableau Pulse-statistieken staan niet op zichzelf. Deze statistieken vormen de bron van inzicht in uw data.

Databronvereisten voor statistiekdefinities

U maakt een statistiekdefinitie door verbinding te maken met een gepubliceerde databron. Zorg ervoor dat de databron waarmee u werkt voldoet aan de volgende criteria.

  • Het is een enkele gepubliceerde databron. U kunt geen verbinding maken met een databron die is ingesloten in een werkmap. Ook kunt u geen verbinding maken met meerdere databronnen en kunt u geen datacombinatie gebruiken, tenzij u de data combineert voordat u de databron publiceert. De databron kan een extract of een liveverbinding zijn. Er kan gebruik worden gemaakt van een virtuele verbinding of er kan rechtstreeks verbinding worden gemaakt met de data.
  • U beschikt over de machtigingsopties Verbinding maken en Weergeven voor de databron.
  • De databron bevat:
    • Een meetwaarde die moet worden geaggregeerd als een som, gemiddelde, mediaan, maximum of minimum, of een dimensie die moet worden geaggregeerd als een aantal of aantal (uniek).
    • Een tijddimensie voor de tijdreeks van de statistiek. Tableau Pulse bewaakt data over een langere tijdsperiode, dus waarden op één tijdstip leveren geen geldige statistiek op. De ondersteunde granulariteiten voor de tijdreeksen zijn dag, week, maand, kwartaal en jaar. Data die een lager granulariteitsniveau (uur of minuut) vereisen, zijn niet geschikt voor Tableau Pulse.
    • Minimaal één dimensie die kan worden gebruikt om de data en inzichten te filteren.

Tableau Pulse geeft de dimensienamen en -waarden weer die u toevoegt als filters voor statistieken en in inzichtteksten. Deze namen en waarden in uw databron moeten voor anderen gemakkelijk te begrijpen zijn. Volg deze aanbevelingen om de beste ervaring te creëren voor iedereen die de data bekijkt, zodat de namen en waarden aansluiten bij de spreektaal van Tableau Pulse.

  • Pas het standaardgebruik van hoofdletters toe en vermijd woorden die alleen maar uit hoofdletters bestaan.
  • Gebruik spaties in plaats van koppeltekens of onderstrepingstekens om woorden te scheiden.
  • Gebruik geen speciale tekens.
  • Gebruik geen Booleaanse velden die als volgt worden weergegeven: true of false.
  • Gebruik geen velden die bestaan uit ID's of andere ingewikkelde tekenreeksen.

Een statistiekdefinitie maken

Nadat u hebt gecontroleerd dat uw databron met Tableau Pulse werkt, kunt u beginnen met het maken van uw definitie. De definitie-editor is geoptimaliseerd voor grotere schermen. U kunt uw definitie daarom het beste maken op een desktop- of laptopcomputer in plaats van op een mobiel apparaat.

Om statistiekdefinities te maken, hebt u de siterol Creator, Sitebeheerder Explorer of Explorer (kan publiceren) nodig in Tableau Cloud. Als u de siterol Viewer hebt, kunt u statistieken volgen en inzichten ontdekken, maar u kunt geen statistiekdefinities maken.

  1. Selecteer Nieuwe statistiekdefinitie op de startpagina van Tableau Pulse.

  2. Selecteer een databron waarmee u verbinding wilt maken en selecteer vervolgens Verbinding maken.

  3. Voer bij Naam een naam in die niet door andere statistiekdefinities wordt gebruikt.

    Deze naam wordt weergegeven in alle statistieken op basis van de definitie. Kies daarom een naam die voor anderen gemakkelijk te begrijpen is.

  4. Bij Beschrijving (optioneel) kunt u korte details opgeven zodat anderen de data beter kunnen begrijpen.

    De beschrijving wordt op de definitiepagina weergegeven. Op de pagina Inzichtenanalyse wordt voor elke statistiek de beschrijving weergegeven wanneer gebruikers op het infopictogram klikken.

Bewerkingen van definitie en doelen beperken

Standaard kan iedere gebruiker met de juiste siterol een statistiekdefinitie bewerken of verwijderen. Op basis van deze definitie kunnen alle gebruikers bovendien ook de doelen voor de statistieken instellen, bewerken of verwijderen. U kunt deze acties beperken tot specifieke gebruikers en groepen. U hoeft geen Tableau-beheerders als editors toe te voegen, omdat zij altijd de mogelijkheid hebben om statistiekdefinities en doelen te bewerken.

Gebruikers moeten de rol Creator, Sitebeheerder Explorer of Explorer (kan publiceren) hebben om een statistiekdefinitie te kunnen bewerken. Als u iemand met de rol Viewer toegang geeft om een definitie te bewerken, kan die gebruiker de definitie niet bewerken, omdat de siterol dit niet toestaat. De mogelijkheid om doelen te bewerken is niet beperkt tot de siterol, maar doelen zijn alleen beschikbaar voor gebruikers die toegang hebben tot Tableau+.

  1. Selecteer Iedereen kan bewerken onder Machtigingen voor het bewerken van definities of Machtigingen voor het bewerken van doelen.

  2. Selecteer de schakeloptie Bewerkingen beperken.

  3. Voer de gebruikers en groepen in die u als editors wilt toevoegen.

  4. Selecteer Toevoegen.

  5. Sluit het dialoogvenster Editors beheren.

De statistiekwaarde definiëren

  1. Selecteer voor de Meetwaarde het veld dat u wilt volgen.

    U kunt een meetwaarde of een dimensie selecteren, maar dimensies moeten worden geaggregeerd tot een aantal of aantal (uniek), zodat ze resulteren in een meetwaarde die kan worden gevolgd.

  2. Selecteer bij Aggregatie hoe Tableau Pulse het veld dat u volgt moet aggregeren.

    Zie Een geavanceerde definitie maken (optioneel) als u een complexere aggregatie nodig hebt.

  3. Bij Toon sparkline-waarden tot nu toe als selecteert u of u wilt dat de punten in de statistiekgrafiek worden weergegeven als een lopend totaal of als niet-cumulatieve waarden.

    De huidige waarde die bovenaan de statistiek wordt weergegeven, is altijd een lopend totaal voor de periode die u volgt. Deze instelling is van toepassing op de sparkline, het overzichtslijndiagram en toepasselijke inzichten.

  4. Voor de Definitiefilters (optioneel), selecteert u waarden om de statistiekdata te beperken.

    Definitiefilters hebben invloed op de data voor alle statistieken op basis van de definitie en kunnen niet door de viewer worden aangepast. Velden die als definitiefilters zijn toegevoegd, wijzigen de betekenis van de definitie. Een definitiefilter kan bijvoorbeeld geretourneerde orders uitsluiten om de netto-verkopen te definiëren. Als u een veld alleen wilt gebruiken om de data te segmenteren, voegt u een aanpasbaar statistiekfilter toe, te vinden in het gedeelte Opties. Zie Statistiekopties definiëren voor meer informatie.

  5. Bij Tijddimensie selecteert u het veld om de tijdreeks te definiëren.
  6. Vouw de optie Geavanceerde tijdinstellingen uit (optioneel).

    1. Voer een Datumafwijking in om het eindpunt in de tijdreeks van een statistiek te wijzigen naar een bepaald aantal dagen in het verleden. Als u bijvoorbeeld een afwijking van 2 invoert, past u het eindpunt aan van Vandaag naar 2 dagen geleden. Een afwijking is handig als de data in uw databron met vertraging worden weergegeven. Anders kan het zijn dat uw statistiek geen data weergeeft voor het laatste punt in de tijdreeks.

    2. Als kleinere eenheden zoals dag of week niet zinvol zijn op basis van uw data, kunt u een grotere granulariteit selecteren voor de Minimale tijdsgranulariteit. Met deze instelling bepaalt u welke tijdopties beschikbaar zijn wanneer gebruikers statistieken filteren. Op die manier kunnen gebruikers geen opties selecteren die geen data bevatten.

  7. Bij Vergeleken met zet u de tijdvergelijking die u als primaire vergelijking wilt gebruiken helemaal bovenaan de lijst.

    De primaire tijdvergelijking wordt weergegeven in samenvattingen en inzichten en op de overzichtskaart van de statistiek. De secundaire vergelijking wordt naast de primaire vergelijking weergegeven wanneer een gebruiker een statistiek op Tableau Cloud opent om de pagina voor inzichtenanalyse te bekijken. Als u geen secundaire vergelijking wilt, selecteert u X om die te verwijderen.

Hoe fiscale kalenders werken met statistieken

Als uw tijddimensie is geconfigureerd voor het gebruik van een fiscale kalender, gebruikt Tableau Pulse die kalender. De statistieken op basis van een definitie met een fiscale kalender geven fiscale jaren en fiscale kwartalen weer in grafieken en inzichten. Wanneer u een definitie maakt, wordt de fiscale startmaand weergegeven onder het veld Tijddimensie, indien ingesteld. U kunt de fiscale kalender niet aanpassen in Tableau Pulse. Om hem te wijzigen, moet u de databron bewerken die door de definitie wordt gebruikt. Zie Datums belastingjaar voor meer informatie.

Ondersteuning voor fiscale kalenders werd in februari 2024 toegevoegd. De bètaversie van Tableau Pulse ondersteunde geen fiscale kalenders. Als u tijdens de bètaperiode statistieken hebt gemaakt en uw data gebruikmaken van een fiscale kalender, worden deze statistieken niet automatisch bijgewerkt om de fiscale kalender weer te geven. U moet het datumbereik aanpassen om nieuwe statistieken te maken die gebruikmaken van het fiscale jaar. Verwijder vervolgens de volgers uit de statistieken die gebruikmaakten van de oude kalender en voeg ze toe aan de nieuw aangemaakte statistieken.

Een geavanceerde definitie maken (optioneel)

Als u de flexibiliteit van werken in de traditionele ontwerpomgeving voor een Tableau-visualisatie verkiest, of als u berekende velden moet maken, kunt u de editor voor geavanceerde analyse gebruiken.

  1. Selecteer Geavanceerde definitie maken op het definitiepaneel.

  2. Voeg velden toe aan de containers meetwaarden, tijddimensie en filters.

    Alleen de velden of berekeningen die u aan deze containers toevoegt, worden door de editor opgeslagen. Wijzigingen in de getalnotatie of aanpassingen in de granulariteit die in de geavanceerde editor aan deze velden worden aangebracht, worden niet overgedragen. Gebruik in plaats daarvan de definitie-instellingen om een minimale tijdsgranulariteit in te stellen of de getalopmaak te veranderen.

  3. Selecteer Toepassen.

    De velden die u in de editor hebt toegevoegd, vervangen de equivalente velden in het definitiepaneel. Om deze velden te bewerken, opent u de editor opnieuw. U kunt velden die zijn geconfigureerd in de editor voor geavanceerde analyse niet in het definitiepaneel bewerken.

Statistiekopties definiëren

  1. Voeg bij Aanpasbare statistiekfilters minimaal één optie toe.

    Deze filteropties worden weergegeven bij statistieken en stellen gebruikers in staat de data aan te passen aan hun behoeften. Door deze filters aan te passen, worden er aanvullende statistieken aangemaakt op basis van een definitie. De eerste 20 velden die u toevoegt als aanpasbare statistiekfilters bepalen ook de dimensies die worden gebruikt om inzicht te krijgen in de data. Als u meer dan 20 velden toevoegt, worden deze opties nog steeds als filters weergegeven, maar ze worden niet gebruikt om inzichten te genereren, en zijn ook niet beschikbaar als uitsplitsingsopties.

  2. Bij Nummeropmaak kunt u aangepaste eenheden opgeven voor de waarde, of kunt u instellen dat de waarde wordt weergegeven als valuta of als percentage.

Inzichten configureren

  1. Selecteer het tabblad Inzichten.

    De velden onder Inzichtdimensies zijn dezelfde velden als die u hebt toegevoegd als aanpasbare statistiekfilters. Tableau Pulse gebruikt deze dimensies bij het monitoren van uw data om relevante inzichten te verkrijgen, zoals u kunt zien in het inzichtenvoorbeeld.

  2. Bij Waarde stijgt selecteert u of de verandering neutraal, gunstig of ongunstig is.

    Deze optie bepaalt de kleur voor de wijzigingswaarde: blauw voor neutraal, groen voor gunstig en rood voor ongunstig. Het heeft ook invloed op de taal die wordt gebruikt in inzichten die naar de verandering verwijzen.

  3. Ga naar Inzichttypen en selecteer Inschakelen, of selecteer het menu en vervolgens Uitschakelen om de getoonde inzichten aan te passen. Beweeg de muis over het infopictogram voor een beschrijving van elk type. Standaard is het inzichttype 'uitschieters' op recordniveau uitgeschakeld. Als u deze optie inschakelt, is er aanvullende configuratie nodig.

    1. Voor de Record-ID selecteert u een veld in uw data dat voor elke record een unieke waarde heeft, bijvoorbeeld Bestellings-ID.

    2. Voor de Naam van record-ID (optioneel) selecteert u een veld in uw data met een naam die overeenkomt met de record-ID, bijvoorbeeld Naam van bestelling.

    3. Voor Enkelvoud en Meervoud (optioneel) voegt u namen toe voor de records zoals ze in de inzichtentekst moeten verschijnen, bijvoorbeeld Bestelling en Bestellingen.

  4. Controleer of de voorbeelden van de statistiek en inzichten eruit zien zoals verwacht en selecteer vervolgens Definitie opslaan.

    Tableau Pulse maakt de definitie samen met de initiële statistiek op basis van die definitie, waarop geen aanpasbare statistiekfilters zijn toegepast. U kunt uw definitie vinden onder het tabblad Door statistieken bladeren op de startpagina van Tableau Pulse.

Zie Het inzichtenplatform en inzichttypen in Tableau Pulse voor een overzicht van de soorten inzichten en het inzichtenplatform.

Statistiek maken

Nadat u uw definitie hebt gemaakt, wordt u naar de initiële statistiek voor die definitie geleid. Deze pagina is de pagina voor inzichtenanalyse voor die statistiek. U krijgt inzicht in de dimensies die u selecteert en u kunt meer statistieken maken door filters aan te passen.

  1. Selecteer Aanpassen voor een statistiek voor uw definitie. De filterlabels worden interactief.

  2. Selecteer de knoppen om de tijd- en filteropties te wijzigen.

  3. Vink het vinkje aan. Als er nog geen statistiek met die combinatie van filters bestaat, maakt Tableau Pulse er een.

Zie Statistieken verkennen met Tableau Pulse voor meer informatie over hoe viewers met deze statistieken kunnen werken.

Een statistiekdefinitie bewerken

Als uw databron verandert en de daarop gebaseerde statistieken niet meer kloppen, bewerkt u de statistiekdefinitie in overeenstemming met deze wijzigingen. Wijzigingen die u in de definitie aanbrengt, hebben invloed op alle statistieken die daarop zijn gebaseerd.

  1. Open een statistiek voor de definitie die u wilt bewerken.

  2. Selecteer het menu Acties en vervolgens Definitie bewerken.

    Knop Definitie bewerken

Hoe het bewerken van een definitie de statistieken en doelen beïnvloedt

Wanneer u een definitie bewerkt, kunnen uw wijzigingen van invloed zijn op de statistieken en doelen die bij de definitie horen.

Gewijzigd veldBetrokken functieInvloed
Definitiefilters, aanpasbare statistiekfiltersStatistiekenWanneer u een aanpasbaar statistiekfilter verwijdert of een definitiefilter toevoegt dat de waarde uitsluit die in een statistiekfilter wordt gebruikt, worden de statistieken die dat filter gebruiken, niet verwijderd. Bestaande volgers van een betroffen statistiek kunnen het filter aanpassen en andere volgers toevoegen. Gebruikers die nog geen volgers zijn, kunnen deze statistiek echter niet zelf volgen.

Om ervoor te zorgen dat gebruikers geen statistieken meer zien die gebaseerd zijn op verwijderde filters, verwijdert u de volgers uit die statistieken. U kunt ook de definitie verwijderen, als u alle statistieken voor een definitie wilt verwijderen.

AggregatieDoelenGebruikers kunnen doelen instellen voor statistieken die Som, Aantal of Aantal unieke waarden gebruiken. Als u de definitie wijzigt om een niet-ondersteunde aggregatie (Gemiddelde, Minimum, Maximum of Mediaan) te gebruiken, worden de bestaande doelen voor de betreffende statistieken verborgen. Als u de definitie weer wijzigt naar een ondersteunde aggregatie, worden de bestaande doelen hersteld.

Een statistiekdefinitie verwijderen

Wanneer u een statistiekdefinitie verwijdert, worden ook alle bijbehorende statistiekdata verwijderd.

  1. Selecteer op de startpagina van Tableau Pulse het tabblad Door statistieken bladeren.

  2. Selecteer voor de statistiekdefinitie die u wilt verwijderen het menu Acties (...) en selecteer vervolgens Verwijderen.

Volgers beheren

Volgers zijn specifiek voor elke statistiek, niet voor de statistiekdefinitie als geheel. Op die manier krijgen medewerkers in uw organisatie alleen inzicht in de statistieken die voor hen van belang zijn. Elke keer dat u een nieuwe statistiek maakt, moet u volgers toevoegen. Volgers worden niet overgedragen vanuit de vorige statistiek die u bekeek.

Volgers toevoegen

  1. Open de statistiek waaraan u volgers wilt toevoegen.

  2. Selecteer de knop Volgers.

  3. Voer in het zoekvak de naam in van de gebruiker of groep die u wilt toevoegen.

  4. Selecteer Toevoegen.

Als gebruikers als onderdeel van een groep aan een statistiek worden toegevoegd, kunnen ze zichzelf niet individueel verwijderen. Als u wilt dat gebruikers controle hebben over de statistieken die ze volgen, kunt u ze als individu toevoegen.

Volgers verwijderen

  1. Open de statistiek waaruit u volgers wilt verwijderen.

  2. Selecteer de knop Volgers.

  3. Selecteer naast de naam van de volger Verwijderen.

Aanbevolen statistieken voor een dashboard bekijken

Om een voorsprong te krijgen bij het maken van een statistiekdefinitie, kunt u er een maken vanuit de lijst met aanbevolen statistiekdata die voor dashboards wordt weergegeven.

  1. Terwijl u het dashboard bekijkt waarvan u een statistiekdefinitie wilt maken, selecteert u de knop Datagids in de werkbalk.

  2. Selecteer in het dashboard de visualisatie met de data die u wilt gebruiken.

    Datagids toont aanbevolen statistieken voor deze visualisatie. Afhankelijk van hoe goed de data in de visualisatie voldoet aan de vereisten voor een statistiek, ziet u mogelijk geen aanbevolen statistieken. Als Datagids geen volledige statistiek kan aanbevelen, worden mogelijk aanbevolen meetwaarden of dimensies weergegeven of de primaire databron waarmee u verbinding maakt.

    Het deelvenster Datagids met aanbevolen statistieken

  3. Selecteer een aanbeveling om deze te configureren in Tableau Pulse.

  4. De aanbeveling is vooraf ingevuld in de definitie-editor van Tableau Pulse. Zie Een statistiekdefinitie maken om het instellen van uw definitie af te ronden.

Statistieken toevoegen aan een dashboard

Als u statistieken samen met andere inhoud in een dashboard wilt weergeven, voegt u het Pulse Metric-object toe. De statistieken die u aan een dashboard kunt toevoegen, zijn statistieken die zijn gekoppeld aan dezelfde gepubliceerde databronnen die door de werkmap worden gebruikt. Zie Dashboardobjecten toevoegen en hun opties instellen voor meer informatie over dashboardobjecten.

  1. Op een dashboard, vanuit het gedeelte Objecten, sleept u het object Pulse-statistiek naar het dashboard.
  2. Selecteer een statistiekdefinitie om de lijst met statistieken te bekijken die zijn gebaseerd op die definitie. Als er geen statistiekdefinities worden weergegeven, maakt u er een in Tableau Pulse.
  3. Selecteer een statistiek.
  4. Kies of u de volledige of een compacte kaart wilt weergeven om de statistiek te tonen.
  5. Geef aan of u de kaart wilt koppelen aan de bijbehorende Tableau Pulse-pagina met inzichtenanalyse. Deze link wordt op een nieuw tabblad geopend.
  6. Selecteer Toevoegen aan dashboard.

Nadat u een Pulse Metric-object hebt toegevoegd, kunt u de statistiek wijzigen of de instellingen aanpassen. Selecteer hiervoor Configureren vanuit het contextmenu van het object.

Contextmenu van dashboardobject

Statistieken insluiten

U kunt de Embedding API gebruiken om Tableau Pulse-statistieken in webpagina's in te sluiten. Zie Tableau Pulse insluiten voor meer informatie.

Bedankt voor uw feedback.De feedback is verzonden. Dank u wel.