Använda Einstein Copilot

Stöds i Tableau Prep Web Authoring version 2024.2.

Med Einstein Copilot beskriver du helt enkelt en beräkning så gör Einstein en bedömning av formeln. Med ett klick kan du lägga till kraftfulla beräknade fält för dina Prep-flöden. Tidigare krävdes kunskap om objekt och fält, tillgängliga funktioner och olika begränsningar baserat på datatyper, formeltyper med mera för att skapa formler för beräknade fält. Med Einstein blir uppgiften att skapa anpassade funktioner betydligt enklare. Med Einstein Copilot kan både tekniska och icke-tekniska användare enkelt skapa beräkningar med vanligt språk. Med möjligheten att snabbt och effektivt skapa formelfält på både radnivå och sammanfattningsnivå från beskrivningar på vanligt språk kan du utföra dataförberedelser, vilket gör det enklare och snabbare att kombinera, forma och rensa data för analys.

Obs! Du måste ha Tableau+ och en anslutning till en Salesforce-organisation med generativ AI med Einstein konfigurerad för att använda Tableau Preps funktioner för generativ AI. Mer information finns i Aktivera Tableau AI för din plats(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Skapa beräknade fält

1. Klicka på ett rensningssteg i rutan Flöde.

2. Klicka på Skapa beräknat fält i verktygsfältet i rutan Profil, eller klicka på menyn Fler alternativpå ett profilkort eller i ett datarutnät och välj Skapa beräknat fält > Anpassad beräkning.

3. Ange ett namn för fältet och beskriv den beräkning du vill ha i Einstein-textinmatningsrutan. Ange så mycket detaljer som möjligt för att försöka få bättre resultat.

4. När din förfrågan är klar klickar du på pilen i textrutan för att skicka den till Einstein.

Obs! Om Einstein inte kan ge en giltig beräkning kan du ge feedback.

5. Utvärdera resultatet för att säkerställa att det är vad du vill ha.

6. Klicka på Ersätt beräkning för att lägga till beräkningen i redigeraren. Du kan sedan redigera beräkningen och anpassa den om det behövs. Du kan också lägga till ytterligare uppmaningar för att förfina beräkningen och sedan ersätta den ursprungliga beräkningen.

7. Klicka på Tillämpa för att skapa ett fält baserat på beräkningen.

8. Klicka på Spara för att spara fältet och stänga beräkningsredigeraren.

Riktlinjer för att skriva instruktioner

• Håll dig till grundläggande instruktioner som resulterar i beräkningssyntax.

• Använd en verb-substantiv-struktur.

• Föredras: Skriv en beräkning för att extrahera tecknen från fältet …

• Inte att föredra: För att extrahera tecken, hur kan jag ändra sättet …

• Använd korrekt grammatik och stavning.

Hjälp Einstein att bli bättre

Einstein lär sig fortfarande hur man skapar korrekta Tableau Prep-beräkningar. Vissa beräkningar som skapas av Einstein kommer inte att skrivas som du förväntade dig. När detta händer hjälper din feedback om vad som är fel med beräkningen Einstein att fortsätta att bli bättre och skapa allt mer exakta beräkningar.

Exempel

Beräkningsexempel 1:

Uppmaning: Skriv en beräkning för att hitta månadens namn för beställningar i fältet Beställningsdatum.

Beräkningsexempel 2:

Uppmaning: Skriv en beräkning för att begränsa värdena i fältet Kvantitet med ett maximalt värde på 10.

I det här exemplet läggs en extra uppmaning till för att förfina beräkningarna och behålla värden som ligger över tröskeln.

Uppmaning: Ersätt med texten ”Över tröskeln” och behåll de ursprungliga värdena om kvantiteten är över 10.